lauantai 16. kesäkuuta 2012

EM-kisat

Ruotsi on kyllä totaalisen paska maa ja olen tavallaan tyytyväinen, että vihatut anglot lopettivat sen EM-kisa pyristelyt. Olen joskus, en jaksa kaivaa näitä, kuullut luennon kuinka raskaasti Ruotsin sotilasotot kuppasivat Suomen hyviä ihmisiä. Yleensäkään Ruotsi ei ole mikään portti Eurooppaan, vaan barbaarinen muuri, joka estää kanssakäymistä läntisen Euroopan kanssa. Eli hyvä kun tippuivat. Eihän oikeaa, kunnon ruotsia enää puhuta kuin Suomessa.

Saksa voittaa tai sitten ei. Veikkaan, että voittaa. Toisaalta miksi ei Espanja? Jotenkin hämärästi odotan, että Espanja ei lähde neppailemaan Kroatian kanssa, vaan murskaa sen ja siten tarjoaa Italialle reilulla pelillä mahdollisuuden päästä jatkoon. Italia on aina Italia, vaikka nyt sattuisi häviämäänkin. Eteenpäin on menty.

Veikkaan, että Puola voittaa tänään Tsekin ja voi olla vielä kisojen yllättäjä. Vähän ottaa päähän, että Ukraina hävisi Ranskan mitättömälle joukkueelle, mutta jalkapallossa sellaista tapahtuu. Ei voi mitään.

Eli loppuottelu Saksa 2 - Espanja 0. Mahdolliset yllättäjät Italia, Puola ja Venäjä, jonka valtiollista järjestelmää en viitsi edes kommentoida.

4 kommenttia:

Vasarahammer kirjoitti...

Eikö ollut kivaa nähdä kunnon päidenkalistelumatsi kesken EM-kisojen kaiken sen puuduttavan peruuttelun vastapainoksi?

IDA kirjoitti...

Itse asiassa joo. Ellen vihaisi angloja verisesti ja leppymättömästi siitä, että he selän takaa julistivat meiltä sodan ja ryöstivät meiltä Enson ja Karjalan, niin voisin jopa toivoa, ihan pelin vuoksi, että he menestyisivät.

Toisaalta olen kyllä sitä mieltä, että italiaistyylisessä pelissä on puolensa ja todella toivon, että Espanja ja Kroatia eivät lähde sopupeliin.

Vasarahammer kirjoitti...

Kyllä minäkin toivon Italiaa jatkoon ennemmin kuin Kroatiaa, joka pelaa aika kovaa ja sai Italiaa vastaan paljon tuomarilta anteeksi.

IDA kirjoitti...

Jos itse olisin Espanjan valmentaja niin sanoisin, että "jumalauta nyt rantamanolot, ja mä, itse katsotaan itseämme peilistä: jos me lähdemme neppailemaan me pääsemme tasurilla jatkoon, mutta jatkossa me olemme menettäneet sielumme ja viimeistään aina varma ja rehellinen Saksa jyrää meidät. Mennään siis kentälle ja pelataan niin kuin meidän olisi pakko voittaa tämä Kroatia."