perjantai 17. lokakuuta 2014

Hyvien ihmisten markkinat


Jussi Halla-aho on joskus kuvaillut pohjoismaista sosialidemokraattia. En nyt toista määritelmää tässä, koska en yksilöiden kohdalla ole useinkaan samaa mieltä, mutta jotain se tavoitti demariudesta sinänsä. Itse lisäisin siihen vielä tietynlaisen perusteettoman ylimielisyyden.

Tapahtui nimittäin seuraavaa: Hankin Kotkan Perussuomalaisille luvan pystyttää puolueteltta Kotkan huomisille kalamarkkinoille. Luvassa luki täysin selkeästi, että puolueiden tulisi tarjota korkeintaan kahvia, koska yrittäjät eivät pidä ilmaisesta tarjoilusta markkinoilla ja saattavat siksi tulevaisuudessa jättää jopa markkinat kokonaan väliin, jos ilmaistarjoilua jatketaan. Asiasta oli keskusteltu lautakunnassa, missä se oli tullut selväksi ja missä sosialidemokraateilla on esimerkiksi PS:ää vankempi edustus. Tänään sitten Asunnottomien yön tilaisuudessa kuulin, että Kotkan SDP on jo ilmoittanut lehdissä tarjoavansa huomena makkaraa markkinoilla. Kysyin mitä Kokoomus aikoo tehdä ja paikalla ollut kokoomuslainen totesi, että todennäköisesti tarjota vain hengen ravintoa: "tsemppiä ja ihqua, kuten me nykyään aina." hän sanoi Toivotaan näin. Todennäköisesti tässä kuitenkin käy taas niin, että me, kristilliset, vihreät ja vasemmistoliitto olemme rehellisinä huutomerkkeinä tarjoamassa ihmisille teetä ilman sokeria, mehua ja luettavaa materiaalia siellä puoluetelttojen jonon päässä, kun ihmiset kylläisinä kävelevät ohi sosialidemokraattien rasvaisten ja kuumien makkaroiden ihmeellisiä makuja vielä mielessään meditoiden.

Tietojeni mukaan Kotkan PS aikoo tulevaisuudessa toimia - ja on jo toiminutkin - niin että se jakaa lappuja, jolla kahvit voi lunastaa kahvilayrittäjiltä. Kotkan PS sitten hoitaa maksun. Suosittelen tämän suuntaista toimintaa kaikille.

Tämä kaikki nöyrästi se tunnustaen, että me taisimme olla joku vuosi sitten ensimmäisiä, jotka Kalamarkkinoilla höyryävää lihasoppaa jakoivat. Olemme kuitenkin ottaneet opiksemme.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Joo, mutta onko perusteltua ylimielisyyttäkään olemassa? Eikös se ole aina vähän harhapolku oli perusteet mitkä hyvänsä...

Milla

IDA kirjoitti...

On se varmasti harhapolku.

Jonkilaisten perusteltua ylenkatsetta jotain ilmiöitä kohtaan voi kyllä olla.