tiistai 7. lokakuuta 2014

Paratiisin junnut


Hommaforumia syytetään milloin mistäkin, joskus aiheesta, mutta varsinkin mediassa yleensä täysin aiheetta. Itse pitäisin palstaa mieluumin liian asiallisena, kuin asiattomana. Joka tapauksessa se on useinkin ajan hermolla paremmin kuin perinteinen mediamme. Ranskalaisesta Manif pour tous - liikkeestä siellä oli juttua jo reilu vuosi sitten, eli silloin kun liike oli kuumimmillaan ja Pariisissa järjestettiin historian massiivisimpia mielenosoituksia. Suomalainen media ei näitä juurikaan huomioinut. Nyt omistamani Yleisradio on herännyt aiheeseen.

Ranskan uusi sukupolvi vastustaa homoavioliittoa

Itse en ole viime vuoden jälkeen paljoakaan seurannut Ranskan tapahtumia, mutta mikäli liike edelleen on jatkoa samalle liikehdinnälle, niin YLE:n juttua voi jälleen kerran pitää lähinnä toimittajan omien, poliittisten ennakkoluulojen esittelemisenä enemmän kuin kuvauksena siitä mitä Ranskassa todella tapahtuu. Tästähän me omistajat maksamme.

Manif pour tous ei ainakaan vuosi sitten ollut katolisen oikeiston - mitä sellainen sitten ikinä onkin - liike, vaan katoliset järjestöt jopa jäivät pois sen mielenosoituksista. Olisi hienoa, jos nuo nuoret olisivat pääosin uskovia katolilaisia, mutta epäilen sitä vahvasti. Myöskään siisti pukeutuminen ei nykypäivänä viittaa varakkuuteen, kuten ei viittaa oikeistolaisuuskaan. YLE:n olisi aika päivittää maailmankuvansa tähän päivään, jossa vasemmistoliberaalit edustavat varakasta väkeä ja rikkaat pukeutuvat kuin Johnny Rotten 70-luvulla. Työkenteleväthän he itsekin yhtiössä, jonka työntekijät ansaitsevat paremmin, kuin sen omistajat keskimäärin.

Kaikesta huolimatta positiivista kuitenkin, että juttu on julkaistu. Sen perussanomahan on täysin oikea. Ranskan nuoriso vastustaa vanhusten ja menneisyyden miesten sille tyrkyttämiä homoavioliittoja. Se on muutenkin erittäin pettynyttä vanhemman sukupolven sosialistisliberaaliin linjaan ja sen seurauksiin. Se on tavallaan hyvin konservatiivista. Tästä on ilmauksena esimerkiksi voimistuva Génération Indentitaire liike, joka ei todellakaan ole kunnollisten, hyvin ja säädyllisesti pukeutuvien katolisten nuorten liike sekään.

Ei kommentteja: