torstai 16. lokakuuta 2014

Z - hän raportoi


Ensimmäiseksi kiitä valtioneuvostoa siitä, että se tilasi meiltä tämän raportin. Sen parissa oli mukava puuhastella. Esitän tässä vain raportin keskeiset johtopäätökset, itse raporttiin voitte tutustua syvällisemmin sen painetussa muodossa.

Keskeinen havainto oli se, että vaikka EU:n sisällä on vapaa liikkuvuus ei eurooppalainen työvoima riitä Suomen kaltaiselle hengen- ja ulkopolitiikan suurvallalle. Suomi tarvitsee ehdottomasti työvoimaa Euroopan ulkopuolelta. Hieman leikkisästi todetaan, että kyntäähän viljelijäkin uutta peltoa, vaikka vanhalla on rikkaruohoja. Tätä ei saa missään tapauksessa sotkea siihen, että esimerkiksi luovutettuja alueita haluttaisiin takaisin. Niillä ei tee mitään, koska Karjala ei oikeastaan koskaan ole edes ollut varsinaista Ruotsia. Maa ja luonnonvarat eivät nykytaloudessa ole resurssi, vaan talouden resurssi on ihminen.

Raportin laskelmien mukaan noin 1,2 miljardia ihmistä riittäisi takaamaan Suomen talouden vakaan kasvun. Tutkittuamme asiaa tulimme siihen tulokseen, että tuollaisen resurssimäärän houkutteleminen Suomeen olisi vaikeaa ja aiheuttaisi omat kustannuksensa. On siis käännettävä katseet sinne missä resurssi on. Tärkeimpänä toimenpiteenä esitämmekin, että Suomen oikeistohallitus ottaisi seuraavaan talouden viisivuotissuunnitelmaansa mukaan, sen keskeisenä tavoitteena, varmistetun luotijunaradan rakentamisen Kiinan rannikolle.

Kiitos vielä kerran tästä tilaisuudesta. Emme nyt ehdi vastata kysymyksiin sillä talous vaatii pikaista ja jatkuvaa suunnittelua meiltä virkamiehiltä. Oikeistolaisuus on sellaista.

Ei kommentteja: