lauantai 17. marraskuuta 2012

Sitaatti

What many  nowadays fail to realise, though, is that when Europe was more Christian, its politicians, journalists, historians, and social commentators were also far more reasonable and rational – grounded in objectivity and a desire to get at the real truth. In today’s savage and overly emotionally-driven world, men and woman chant the ‘We are rationalists’ mantra, even as they drive us ever closer to the brink of the abyss of irrational relativism and the insanity of an unadulterated culture of death.

A Reluctant Sinner

Mielestäni tuo on aivan ilmiselvä totuus. Se, että loogiset positivistit olivat loogisrationaalisia, ei kyllä lainkaan ole säteillyt yleiseen eetokseen, joka muuttuu jatkuvasti tunteellisemmaksi ja irrationaalisemmaksi. En tiedä pitäisikö olla huolissaan. Ehkäpä ei. Kun Hesari ja YLE saavuttavat Seiskan tason, niin onhan silloinkin saavutettu jotain.

7 kommenttia:

Tomi kirjoitti...

Suurin osa ihmisistä ei olekaan loogisia positivisteja. Vaikka ihmiset ovat hylänneet uskonnon, he eivät ole vielä ole ottaneet maailmankuvakseen materialismia. Siksi kaiken maailman hömppä elää.

Suurin nykyajan lähde postmodernismille relativismille on fundamentalistinen uskonnollisuus ja siihen liittyvä aivovammakonservatiivisuus. Nämä pellet kieltävät suuren osan tieteestä, koska se ei sovi heidän maailmankuvaansa.
Toinen lähde postmodernismille on feminismi.

Tomi kirjoitti...

Pidän nykyistä kehitystä parempana kuin paluuta 50-luvun uskovaishihhulihöyrypääaikaan.

Pidän uskovaisia lähtökohtaisesti irrationaalisina.

IDA kirjoitti...

"Suurin nykyajan lähde postmodernismille relativismille on fundamentalistinen uskonnollisuus ja siihen liittyvä aivovammakonservatiivisuus."

:D

No johan pomppas.

Joka tapauksessa tuossa siis puhuttiin poliitikoista, journalisteista, historioitsijoista ja yhteiskkunnallisista kommenttaattoreista.

Tomi kirjoitti...

Poliitikoista ja toimittajista löytyy joukoittain fundamentalistisia uskovaisia ja aivovammakonservatiiveja, myös Euroopassa. Puola on hyvä esimerkki tällaisesta maasta.

Irlannissa kuoli raskaana oleva nainen, jonka lapsi oli kuolemassa keskenmenoon, koska hänelle ei annettu aborttia.
Niinpä katolisen järkeilyn takia kuolivat sekä äiti että lapsi.
Lisää uskovaisia Eurooppaan, niin järki voittaa.

Anonyymi kirjoitti...

Tomi sanot nykyistä kehitystä hyvänä. Tarkoitatko siis sitä, että mielestäsi on hyvä, että Eurooppa islamisoituu? Eikö siinä ole aika järjetön ristiriita sen kanssa, että pidät uskovaisia aivovammakonservatiiveina. Taitavat nuo muslimit kuitenkin edustaa uskonnoista sitä kaikkein konservatiivisinta suuntausta. Tietysti sinun mielestäsi abortin kieltäminen on pahempi juttu, kuin esim. homoseksuaalisuuden tai aviorikoksen takia kuoliaaksi kivittäminen.

Tomi kirjoitti...

Ano, kun puhuin hyvästä kehityksestä, niin tarkoitin uskonnon merkityksen vähentymistä. Islamisoitumista en pitäisi hyvänä. Toisaalta mitään merkkejä islamisoitumisesta ei ole. Missään Euroopan maassa (Turkkia lukuunottamatta) islam ei ole vaikuttanut mitenkään lakeihin (paitsi Ranskassa ja Sveitsissä on säädetty anti-islamilaisia lakeja).

Anonyymi kirjoitti...

"Toisaalta mitään merkkejä islamisoitumisesta ei ole."

Voi kunpa olisit oikeassa, mutta valitettavasti olet joko sokea tai et vain halua nähdä. On totta, että VIELÄ muslimit eivät ole enemmistönä missään Euroopan valtiossa (En laske Turkkia Eurooppaan kuuluvaksi), mutta muuttoliikkeen jatkuessa Afrikasta ja Lähi-Idästä ja korkeamman syntyvyyden takia tulevat he sitä tulevaisuudessa olemaan useammassakin maassa.

Lisäksi väitteesi siitä, että islam ei olisi vaikuttanut lakeihin Euroopassa ei ole totta. Englannissa sharia on jo joissain tapauksissa voimassa ja onhan Suomalaisetkin poliitikot väläytelleet sen mukaan ottamista esim. perinnönjakoasioissa (taisi olla Kimmo Sasi). Muistuupa mieleeni tapaus Saksastakin, jossa vaimonsa hakannutta ei tuomittu, koska tuomarin mielestä se oli ok, koska pariskunta edusti kunniakulttuuria . Lisäksi muslimien loukkaantumisen varjolla sananvapautta on rajoitettu monissa maissa. Eipä tarvitse tässäkään asiassa mennä merta edemmäs kalaan. Onhan Suomessakin sallittua loukata kristinuskoa ja sen symboleita mielinmäärin, mutta teeppä sama islamista ja jo Kalskeen nuija napsahtaa. Tee vaikka pieni testi. Saat varmasti aivan vapaasti pyyhkiä julkisesti perseesi raamattuun, mutta jos teet saman koraanille, niin aivan varmasti saat jos jonkinmoista kiihoitustuomiota, ellei sitten joku partasuu tule sitä ennen kirveen kanssa kylään ala Lars Vilks.