tiistai 6. marraskuuta 2012

Svenska dagen

Tätä päivää olisi ollut ihan mukava juhlistaa Pyttiksessä ja sen naapurustossakin. Nyt kävi kuitenkin niin, että sattumalta luin kahvilassa Iltalehden pääkirjoituksen - luontainen ja terve varovaisuus herpaantui hetkeksi - ja havaitsin, että tämä päivä on valtakunnallisesti varattu yleisen ja yhtäläisen typeryyden juhlimiseen. Jätetään siis väliin.

Ehkä tulevaisuudessa saamme jonkin paikallisen, arvokkaan juhlan. Ja toisaalta, onhan tänään toki myös Hakkapeliittojen päivä, joten siinä mielessä.

P.S.

Poikamme eduskunnassa toimivat myös juhlapäivinä:

Hakkapeliittain päivänä.

Erittäin asiallinen lakialoite.

Itse kyllä olisin valmis tyytymään siihenkin, että pakkoruotsi korvattaisiin pakkopuolalla. Ensinnäkin itse sana olisi suomeksi sointuvampi, toiseksi kunnioittaisimme tällä liikkeellä valtakuntamme viimeistä laillista hallitsijaa Sigismundia ja kolmanneksi loisimme siten suoria yhteyksiä EU:n ytimiin ja samalla, koska kielten oppiminen tukee muiden kielten oppimista, loisimme siten suhteita myös itäiseen naapuriimme, jossa ihan räjähtävän ekstaattinen bisnesenkelipotentiaali on odottamassa innovaatioista täydellistynyttä ja kukoistavaa ottajaansa. Katainen! Go East Youg Man! Äläkä vain tavaa kallista kirjaa, joka johtaa harhaan :)

3 kommenttia:

Kumitonttu kirjoitti...

Ruotsia osaamalla pääsee tutustumaan myös laajempaan kulttuuritarjontaan niin Suomessa kuin muissa Pohjoismaissa.

Hehehe...

IDA kirjoitti...

Eikä se maksakaan kuin hieman edestakaista Rooman lentoa enemmän :D

Tomi kirjoitti...

Jussi "lähes objektiivinen tutkija" Niinistön höpinöille en antaisi mitään arvoa missään asiassa.
Toki sattumalta ruotsista olen samaa mieltä Niinistön kanssa.