torstai 22. marraskuuta 2012

NOMA

Nykyään, kun akateeminen tiede operoi sellaisilla käsitteillä kuin islamofobia, on oikein ja otollista, että se on täysin itsenäinen, todellisuudelta suljettu magisteriuminsa.

7 kommenttia:

Kumitonttu kirjoitti...

Silloin kun kaikki silmänsä auki pitäneet huomasivat että reporadion ja todellisuuden välillä oli ammottava kuilu, suunsa avanneita kutsuttiin neuvostofobikoiksi, vaikka kyse ei ollut fobiasta (epärationaalisesta pelosta) vaan omakohtaisista havainnoista. Poliitikoilla tuntuu olevan halu olla ryhtymättä keskusteluun vaan diagnosoida kaikki poikkeavat näkemykset fobioiksi.

Tomi kirjoitti...

Kumis te pilipalihörhöt kiellätte myös suuren osan ongelmista.
Kiellätte mm. ihmisen aiheuttamat ympäristöongelmat, ennen pitkää tulevan öljypulan tai tuloeroista ja epätasa-arvosta johtuvat sosiaaliset ongelmat.

IDA kirjoitti...

No EU:n tukema tiede varmaan ratkaisee ne ongelmat kunhan se ensin diagnisoi ja määrittelee ilmasto- tuulivoima- ja tasa-arvofobiat.

Miksi meidän pitäisi kaikki tehdä?

Tomi kirjoitti...

IDA, ympäristöongelmissa on (pääosin) muusta kyse kuin ilmaston lämpenemisestä.
Nyt on menossa maapallon historia kuudes joukkosukupuutto. Se on ihmisen aiheuttama ja se on kenties nopein ja pahin koko maapallon geologisessa historiassa.

Kumiksen kaltaiset tyypit kieltävät sukupuuttoaallon tapahtumisen tai ainakin sen ihmisperäisyyden.

Anonyymi kirjoitti...

Ensinnäkään Reporadion ja todellisuuden välillä ei ollut erityisempää ristiriitaa. Sen sijaan topeliaaniseen maailmaan uskomaan opetettujen ja Reporadion informatiivisen ohjelmapolitiikan välillä oli eroja.

Reporadio ei nuollut neukkuja juuri sen enempää kuin muutkaan aikansa tiedotusvälineet. Voisiko väitteitä esittävät siis uskottavasti argumentoida, mitä olennaisia muutoksia tapahtui Raatikaisen pomokaudella? Tämä olisi mielestäni aika olennaista vastata, jos mainittuja väitteitä esittää.

Aikalaistermi kai kuului "neuvostovastainen", eikä neuvostofobia. Jälkimmäinen lienee kommentoijan omassa päässä syntynyt käsite. Neuvostovastaisuutta oli enemmän kuin Kekkonen ja neukut olisivat halunneet, mutta (julkisesti) vähemmän kuin muissa länsimaissa.

Minun käsitykseni mukaan ihminen elää melko täydellisen ilmatiiviissä pullossa, jos ilmastokysymykset näyttäytyvät vain irrationaaleina fobioina. Kannattaisiko käydä julistamassa tuota ideologiaa Talvivaaran suunnalla?

IDA kirjoitti...

Neuvostovastainen ja fasisti olivat tuolloin kovan sosiologian termejä. Ehkä silloin oli vielä sen verran hengellistä säädyllisyyttä jäljellä, että vielä ei edes osattu viitata fobiaan?

Ilmastonmuutos voi olla vakava ongelma, mutta eihän se todellakaan ratkea näin.

Tiedemies kirjoitti...

Mjoo.
Holoseenin holokausti on jatkunut nyt 12.000 vuotta. Tosiaan, tässä ajassa megafaunasta on tuhottu tai ajettu aivan sukupuuton partaalle massiivinen osa. Aiemmat massasukupuutot ovat tappaneet toki paljon ja enemmänkin, mutta fossiilitodisteiden perusteella ne näyttävät tapahtuneen ainakin luokkaa 10^5-10^6 vuodessa, vaikkakin tästä on vähän vaikea sanoa mitään; fossillitodistusaineisto on joka tapauksessa aika harvasanaista.

Viimeisen 100 vuoden aikana sukupuuttoaalto on muuttunut tsunamiksi, ja tällä menolla maapallo on elinkelvoton parissa sadassa vuodessa.

Öljypulat ja ilmastonmuutokset ovat tässä tavallaan pikkuinen mauste. Öljypula ei edes oikeasti koskaan iske täysillä päälle siksi, että se vain jonkin verran kallistuu, sen verran että öljyyn perustuva talouskasvu hieman hiipuu. Peak Oilista ei ole syytä muiden olla huolissaan kuin Intian, Indonesian jne, maiden hallitusten; nämä maat kun käyttävät polttoaineiden subventioon enemmän kuin koulutukseen ja terveydenhuoltoon.

Suomessa ei mitään ihmeitä tapahdu vaikka bensan ja polttoöljyn hinnat tuplaantuisivat. Ainoa joka tästä hyötyy ovat Saudit, Iran ja Irak. Ja jossain määrin Norja.