maanantai 20. helmikuuta 2012

Sitaatti

Hänen mielestään ylijäämää ei voi jakaa lapsille diskorahana. Silloin he eivät oppisi ymmärtämään, että jokaisen on tienattava omat rahansa

Sorselen pitäjän elämä ja elinkeinot vuonna 2012

Tuli mieleen, että ehkä paras tapa aloittaa tuo opetus olisi lopettaa elinkeinorakenteen suunnittelu noiden lasten varaan ja tienaaminen heidän kustannuksellaan. Tämä on kuitenkin ilman muuta väärää ajattelua, minkä yhteiskunnallisesti valveutuneena kansalaisena tiedostan.

7 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ehditkö saada mitään selkoa Bilbaon käynnistä Moskovassa?

Eilen oli kotipeli Malagaa vastaan, 3-0 voitto.

Torstaina on kotipeli Lokomotiv Moskovaa vastaan. Tuo tarttis voittaa jos haluaa jatkaa.

IDA kirjoitti...

En ehtinyt katsomaan peliä. Tuloshan oli sinänsä hyvä, eli vierasmaali kuitenkin ja vain yhden maalin tappio Moskovan talvessa. 1 - 0 riittää kotona. Veikkaan edelleen 3 - 1 tulosta ja luulen, että nyt se voisi myös natsata oikein päin :)

Tomi kirjoitti...

IDA miksi espanjalainen jalkapallo?
Eikö Espanja oli yksi persujen vihaamista manjaanamaista, joita pitäisi vähän kurmoottaa?

IDA kirjoitti...

Ei ainakaan minusta ole. Espanjasta on moneksi. Baskimaan tietysti pitäisi olla mahdollisimman itsehallinnollinen tai itsenäinenkin.

Innostuin Athletic Clubista jo kauan aikaa sitten. Uudestaan sitten myöhemmin, kun ymmärsin nämä joukkueeseen liittyvät nationalismipointit. Jalkapallohan on politiikkaa myös.

Tomi kirjoitti...

Onko joukkueessa nykyään baskeja paljoakaan?

Vähän paradoksista, että tunnetuin baskifutari Lizarazu on ranskalainen.

Anonyymi kirjoitti...

Bilbaon Fernando Llorente pelaa Espanjan maajoukkueessa. Jos etsii niin on siellä joitakin muitakin jollain tavoin baskeiksi laskettavia kuten Xabi Alonso. joskus nimistä voi päätellä onko baski.

Bixente Lizarazu on Ranskan baski. Baskien kielialue on Espanjassa Baskimaalla ja osin Navarrassa. Ranskan puolella baskin kielialue on Pyrénées-Atlantiquesin departementissa.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Baskin_kieli

Miten paljon IDA tietää baskien katolisuudesta? Koska uskonnolla on merkitystä yhteisön kulttuuri-identiteettiin, niin arvelen katolisuuden merkityksen olevan baskeille keskeinen.

IDA kirjoitti...

Tomi:

Kaikki Bilbaon pelaajat ovat joko sukujuuriltaan baskeja tai Bilbaon juniorikoulujen kasvatteja. Tämä on niillä periaatteena, josta ainakaan vielä ei ole luovuttu.

Espanjan maajoukkueessa vakituisesti pelaavat ainakin Javi Martinez, Llorente ja Xabi Alonso, joka on Real Sociedadin entisiä pelaajia, mutta joka Kymistä asti katsoen näyttää käyvän Bilbaon yöelämässä aina siirtoikkunoiden avautumisen kynnyksellä ;)

Vieras:

Ei kai katolilaisuudella ole Baskimaassa sen suurempaa merkitystä kuin Espanjassa yleensä. Baskimaa on maallisuuden ja uskonnollisuuden suhteen varmaankin samalla lailla jakautunut, kuin Espanja ja Eurooppakin yleensä. Luulen, ja tämä on ihan mutua, että siellä uskonto ja politiikka on tarkemmin erotettu toisistaan, koska sekä konservatiiveja, liberaaleja, että radikaaleja yhdistää pyrkimys itsenäisyyteen. Mutta tämä siis on ihan omaa tuumailua. En alueen uskonnollisesta paljoakaan tiedä.

Ja onhan San Mames, jonka mukaan stadion on nimetty, tietenkin pyhimys.