perjantai 10. helmikuuta 2012

KuntauudistusSeuraan tässä edustajiemme keskustelua ja jotenkin tunnen sympatiaa pääministeri Kataista kohtaan. En usko, että hän  tarkoittaa pahaa.

Olisi hyvä, jos lähdettäisiin ihan pragmaattisesti siitä miten asiat hoidetaan. Minusta pitäisi aina muistaa, että meitä suomalaisia on reilut 5 miljoonaa. Sen verran, kuin Osmo "Ode" Soininvaaraan ja vihreiden pikku ystäviemme unien Metropolissa.

Näin ollen, voisimme hyvin tehdä veronkannollisen päätöksen, jossa kunnallisveron ja valtionveron suhdetta muutettaisiin niin, että valtio yksinkertaisesti takaisi sellaiset peruspalvelut kuin terveydenhoidon ja koulutuksen yms. Kunnat voisivat sitten tukea tätä: jos jollain paikkakunnilla keksittäisiin ja pystyttäisiin ylläpitämään parempia malleja niin hyvä heille ja opiksi kaikille muille. Kuitenkin hyvinvointivaltion ylläpitäminen olisi täysin valtion vastuulla ja valtio voisi myös määrätä missä on sairaala, missä on koulu jne, ja mihin meillä hyvinvointiyhteiskuntana todellakin on varaa. Valtio ei kuitenkaan saisi estää sitä, jos kunnat parantaisivat näitä juttuja ihan itsekseen.

Eli muutetaan nyt kerralla koko verotusjärjestelmä ja otetaan siihen mukaan vielä se, että valtio vastaa energian tuotannosta ja tietoliikenneyhteyksistä.

Valokuvaan liittyen muistutan myös siitä, että Venäjän keisarillakin oli aikaa kalastaa ja jos häntä eivät olisi bolsevikit tappaneet olisivat kansainväliset asiat varmasti paljon paremmin nyt :)

Ei kommentteja: