sunnuntai 28. kesäkuuta 2009

300 pientä tietäjää

No nyt käy näin.

Jos itse omistaisin jonkun yrityksen tai minulla olisi joku tekninen idea, joka voisi tuottaa rahaa, laittaisin ovet lukkoon ja tarjoaisin pihalla kohteliaasti erittäin hyvän aterian ja yrittäisin keskustella mahdollisuuksista, jolla puolentoista miljardin ihmisen kansakunta voisi olla nappaamatta itselleen sitä mitä viiden miljoonan ihmisen kansakunta on yrittänyt räpeltää.

Maksakaa siitä meille, koska se ei teidän mittasuhteissanne merkitse yhtään mitään. Ajattelisin.

Joka tapauksessa, jos minun pitäisi nyt johonkin luottaa, niin luottaisin mieheen, joka ei kelpaa koripallokentille ja joka kantaa nimeä Mauri Pekkarinen.

12 kommenttia:

Tiedemies kirjoitti...

Teikäläisillä on tyypillisesti vähän traumainen käsitys taloudesta. Se, että Kiinalaiset tekevät duunia meidän laskuumme, on joku kauhean paha asia meidän kannalta ja hyvä kiinalaisille, mutta sitten kun tehtäisiin toisinpäin, niin sekin on sitten paha meille ja hyvä kiinalaisille.

Pekkarinenhan näkee joka hankkeessa vain keinon lisätä maataloustukea.

Kun pinnistät vähän, niin voitkin alkaa julistaa Juche-aatetta...

Kumitonttu kirjoitti...

Pahastihan tuo haiskahtaa siltä, että me maksamme ja mitään emme hyödy. "Aivan kuten Shanghaissa", josta on Pekkarisen mukaan hyvät kokemukset. Ihmetellä täytyy, kuinka helposti hyväuskoisia hölmöjä taas vedätetään.

Keskeinen osa projektia näyttäisiolevan Digiecocity, joka haiskahtaa Virheiden omalle KEVAlle (Ennen kuin on yhtäkään kauppaa taskussa, on hankittu komeat kotisivut ja valtiolta tukea. Just jut. Maa velkaantuu ja vapaaehtoisesti ryhtyy maksamaan Kiinalle vielä huuhaasta. Valtion vetämät investointihankkeet menevät järjestelmällisesti poskelleen, eikä tästäkään tule jäämään muuta kuin luu veronmaksajan käteen. Oletan, että tämä on se konsepti, jolla Suomi työllistää kymmeniä tuhansia ihmisiä uusiutuvia energialähteitä hyödyntävien korkean teknologian yrityksiin. Kalliiksi tulee.

IDA kirjoitti...

Pekkarinenhan näkee joka hankkeessa vain keinon lisätä maataloustukea.

Teikäläisillä on paha tapa nähdä Pekkarisen Maurissa aina jotain pahaa. :)

Tulkitsit nyt muutenkin tuon tekstin vähän väärin. Ei se ole kannanotto mihinkään.

Epäilen kyllä, että kumitonttu on oikeassa.

Tiedemies kirjoitti...

Jaa, kun minusta taas näyttää että teillä on pää hapantunut niin, että "prava" tms virallinen media kun raportoi, niin siinä on ihan pakko olla jotain vilunkia.

Kiinalaisilla on fyrkkaa. Ihmekö tuo, ne ovat painaneet duunia dollaripalkalla nyt hyvän toistakymmentä vuotta, joten kassassa on pelimerkkejä. Jos ne nyt haluavat rakentaa jotain hörhöjuttuja ja maksaa vielä suomalaisillekin siitä, niin so what?

Tuo dikisekocity on muuten yksityisten firmojen hanke. Mutta kuten yleensä, ei kannata antaa tosiasioiden mitenkään haitata, paskaksi ja palamaan vaan.

IDA kirjoitti...

Joo. Itse siis näkisin, että Suomen nimenomaan kannattaisi strategisesti suuntautua Kiinan kauppaan.

En tiedä oletko koskaan itse ollut Kiinan kaupassa millään tavoin mukana, mutta voin vakuuttaa, että siellä ei immateriaalioikeuksista tiedetä mitään. Ne eivät edes käsitä mitä sana patentti tarkoittaa. Kun olet rakentanut tehtaan, ne rakentavat viereen oman ja pitävät sitä omanaan. Mikä minusta onkin ihan ok. Jos oppii, niin sitten tekee, jos haluaa.

Tässä mielessä olisin siis varovainen, jos itselläni olisi penniäkään kiinni.

IDA kirjoitti...

Huomautan vielä, että idea ei maksa mitään. Ateria pitäisi tarjota tehtaan porttien sisäpuolella, jotta kiinalainen näkisi, että on edes tehdas.

Kumitonttu kirjoitti...

Ainiin Ida, oletkos huomannut, että Paavo Arhinmäki aikoo kosia Persuja joukkoonsa:

Tavoitteena on napata äänestäjiä myös vihreiltä, perussuomalaisilta ja sdp:ltä.

Mihin katosi Persujen "äärioikeistolaisuus"? Kuinka Persuista tuli salonkikelpoisia?

Kekke kirjoitti...

"En tiedä oletko koskaan itse ollut Kiinan kaupassa millään tavoin mukana,"

Siis Tiedemieskö? Jos Tiedemies olisi sen kaliiiberin liikemies niin tuskin hän olisi vihreä. :D

IDA kirjoitti...

Ainiin Ida, oletkos huomannut, että Paavo Arhinmäki aikoo kosia Persuja joukkoonsa:

Tavoitteena on napata äänestäjiä myös vihreiltä, perussuomalaisilta ja sdp:ltä.

Mihin katosi Persujen "äärioikeistolaisuus"? Kuinka Persuista tuli salonkikelpoisia?


Ettei Paavo vain alkaisi kalastaa muukalaiskammon sameissa vesissä? Ainakin jotkut vanhoista Jokerifaneista vaikuttavat olevan nykyään aika perussuomalaisia, joten Paavo voi houkutella niitä.

Kekke:

Ei siinä nyt pakko ole olla kummoisenkaan tason liikemies. Isot pojat on avomielisiä ja kertoo juttuja :)

Anonyymi kirjoitti...

"Ettei Paavo vain alkaisi kalastaa muukalaiskammon sameissa vesissä? Ainakin jotkut vanhoista Jokerifaneista vaikuttavat olevan nykyään aika perussuomalaisia, joten Paavo voi houkutella niitä."

Ym. Kumitontun ja muiden aatokset samasta asiasta.

Suhtaudutte Persujen äänestäjien aatteellisuuteen huvittavan vakavasti. Huvittavan vakavasti?

IDA kirjoitti...

Suhtaudutte Persujen äänestäjien aatteellisuuteen huvittavan vakavasti. Huvittavan vakavasti?

Mitäs vakavaa tuossa nyt oli?

Tämä nyt ei kaiken kaikkiaankaan kyllä ole mikään huippuluokan postaus, mutta varsinaisesti vakavasti otettavaksi tätä en kyllä tarkoittanut.

Kumitonttu kirjoitti...

Suhtaudutte Persujen äänestäjien aatteellisuuteen huvittavan vakavasti. Huvittavan vakavasti?

Voit toki kertoa hiukan laajemminkin, mitä tarkoitat.

Vasemmistolaisessa ideologiassa vakiintunut tilanne määrittelee, mikä on progressiota (edistystä) ja mikä konservativismia (säilymistä suosivaa). Vasemmisto vastustaa vanhan säilymistä. Konservatiivit, kuten Ronald Reagan ja Margaret Thatcher olivat suuria uudistajia, joten olivatko he vasemmistolaisia?

On aivokuollutta, jos poliittinen suunta määritellään sen mukaan, kannattaako nykyisen tilanteen säilymistä. Vaikka vallitsevan tilan muuttaminen määrittelee sangen hyvin vasemmistolaisuuden, oikeistolaisuus on ennen kaikkea yksilönvapauden kunnioittamista.

Vasemmisto tietää, että vallitsevan tilanteen muuttaminen vaatii sekä voimaa että pakon - erityisesti valtion voimakkaan panoksen. Konservatiivit eivät kaipaa pakkokeinoja vaan yksilönvapautta kunnioitettavan mahdollisimman paljon. Siksi vasemmistolaisuus ja oikeistolaisuus saavat ristiriitaisia merkityksiä kulloisenkin tilanteen mukaan vasemmistolaisen median kielenkäytössä. Yksi tällainen ilmentymä on leimata isänmaallisuus "äärioikeistolaisuudeksi". Sen asian (siis median manipuloinnin), kyllä, otan vakavasti.

Neuvostoliitto, ajatollahit ja eurovihreät "liberaalit" ovat kuin hedelmät korissa: ne kaikki haluavat voimakkaan valtion saadakseen kansan hallintaansa. Konservatiivit haluavat edetä eri tavalla. Valitettavasti kuitenkin, meidän täytyy taistella vasemmistoa vastaan saadaksemme pitää oikeutemme.