tiistai 11. syyskuuta 2007

Vihreän pesän aivot

Mikäli ihminen olisi evolutiivisesti yhtä kehittynyt otus kuin muurahainen, niin vihreä puoluekin voisi olla organismi, jolla olisi yhdet, puolueen suuntaa ohjailevat aivot. Osmo Soininvaaran aivot kävisivät tuohon tarkoitukseen ihan hyvin, sillä silloin vihreillä olisi myös järkeä, eikä heidän pesänsä nykyiseen tapaan kuhisisi erilaista hörhöilyä ja idioottimaisuutta. Valitettavasti luonto vain on mykkä eikä vastaa huutoihimme. Saamme odotella vielä pitkän tovin ennen kuin saavutamme muurahaiset, ellemme ole sitä ennen kuolleet sukupuuttoon, mikä on todennäköistä.

Soininvaara ottaa kirjoituksessaan kantaa muutamien pesien suosikkiaiheeseen, joka todellisuudessakin on koko Euroopan kohtalonkysymys, eli maahanmuuttoon. Hän ehdottaa jokaisen maahanmuuttajan allekirjoitettavaksi jonkinlaista sitoumusta Suomen lainsäädännön noudattamisesta myös niiltä osin miltä se on ristiriidassa maahanmuuttajien lähtömaan arvojen, tapojen ja tottumusten kanssa. Itse olen sen verran kyyninen, että en usko symbolisella sitoumuksella olevan suurtakaan voimaa ellei sen rikkominen ole jotenkin sanktioitu. Silti tuollainen sitoumus olisi pitkä askel oikeaan suuntaan. Tärkeää siinä olisi sekin, että meidän pitäisi itse avoimesti keskustella siitä mitkä ovat ne asiat ja arvot, joita haluamme ehdottomasti kunnioitettavan ja sitä kautta voisimme saada politiikkaan mukaan taas jonkinlaisen kansallisten arvojen perustan, joka olisi laajasti hyväksytty. Toki laki voi jo olla sellainen, mutta käsi ylös, kuka on lain lukenut.

Soininvaaran perusnäkemystä, että maahanmuutto on ehdottoman positiivinen ja toivottava asia en kyllä jaa. Väestön vapaaehtoinen, yhteiskunnan ohjailutoimia vaatimaton väheneminen on nimittäin puhtaasti hyvä asia. Se on myös se asia, jonka voisimme mahdollisesti opettaa muille, jos malttaisimme edes itse sen kestää. Huomattava myös on, että väestön nopea kasvu ei ole mikään mahdottomuus. Kiina tuskaili 1920-luvulla sen ongelman kanssa, että heitä oli vain 400 miljoonaa. Sitä pidettiin katastrofaalisena ja kansan pelättiin häviävän. Silloin syntyneitä on vielä hyvinkin elossa ja pian kiinalaisia on puolitoista miljardia.

Mikäli moderni, länsimainen yhteiskunta ei kestä luontevasti tapahtuvaa väestömäärän notkahdusta, niin olemme aika aseettomia esittäessämme kehitysmaille ja kehittyville maille, että heidän pitäisi hillitä väestönkasvuaan. Sehän ei edes oman näkemyksemme mukaan onnistu ilman taloudellisia uhrauksia - maahanmuuttoahan vaaditaan nimenomaan talouskasvun nimissä - ja ilmiselvästi länsi itse ei sellaisiin uharauksiin ole valmis, vaan haluaa välttämättä estää mahdollisen taloudellisen taantuman jatkuvalla väestönkasvulla, joka ihmisten ollessa haluttomia vapaaehtoisesti lisääntymään riittävästi yhteiskunnan tarpeisiin, otetaan sitten siirtotyövoiman kautta. Politiikkana tuo ei ole hyvää, vaan erittäin lyhytnäköistä ja tyhmää, eikä se ole vihreää sikäli mikäli vihreydellä vielä jotain luontoarvojen kanssa on tekemistä.

Maastamuuttoa ja maahanmuuttoa toki voisi tapahtua, mutta se ei saisi olla mitään oletetun tulevaisuuden työvoimapulan korjailua, vaan ihan luontevaa ihmissuhteiden ja työn kautta tapahtuvaa muuttoa. Se ei ole sen enempää positiivinen kuin negatiivinenkaan ilmiö, vaan ihan elämää vain. Työvoimapulan iskiessä se, joka on valmis maksamaan työstä palkan löytää aivan varmasti työn tekijöitäkin.

Koska muissakin pesissä on elämää, niin kokonaan toiseen aiheeseen. Kiitos aivo Vasarahammerille linkistä hyvään, joskin laajaan kirjaan mahomettilaisuudesta. Nokitan Venäjän historialla, vaikka kyllä jään vaihdossa pahasti voitolle.

4 kommenttia:

Vasarahammer kirjoitti...

Soininvaaralta kirjoitus on askel oikeaan suuntaan, mutta rohkeus ei riitä myöntämään tosiasioita loppuun saakka. Kuitenkin Ode onnistuu taas kerran näyttämään, että ajattelee asioita eikä ole pelkkä tyhjäpää, kuten suuri osa hänen puolueensa poliitikoista on.

Itse opin aikanaan tuntemaan islamin nimellä muhamettilaisuus, ja tämä sana kuvaa mielestäni uskontoa paremmin. Koraani on sinällään pelkkää yksinpuhelua, joka ei avaudu ilman sen kytkemistä profeetan elämään ja sen tapahtumiin.

Kiitokset linkistä Venäjän historiaan. Olen aina halunnut tutustua tarkemmin Venäjän vallankumousta edeltävään historiaan. Neuvostoajan tunnen mielestäni tarpeeksi hyvin.

IDA kirjoitti...

Muhamettilaisuus on itsellenikin tuttu sana. Voisi oikeastaan ruveta käyttämään sitä ennen kuin se kielletään ja sen jälkeen ;)

Tuo mahomettilaisuus on kuulemma vanhana muotona ollut yleinen Suomessakin.

Ei kestä kiitellä. Törmäsin tuohon ihan sattumalta aikanaan, kun kiinnostuin slavofiileistä ja minusta se oli hyvä. En kyllä ole minkään tason asiantuntija.

Slavofiileissä kiinnosti se kuinka ne käsittivät Venäjän. Vaikka niiden idea oli kummaa mystiikkaa niin se oli myös tiukasti maakeskeistä ja ne eivät välttämättä edes hyväksyneet Pietaria Venäjään, koska se ei ollut venäläisellä maalla, vaan suomalaisella suolla. Sellaisten venäläisten kanssa olisi mukava neuvotella rajoista :)

Anonyymi kirjoitti...

Vihreiden vanha kaarti alkaa ilmeisesti heräillä puolueen nykytilaan. Myös "Susi" Pulliainen kritisoi nykymenoa jokin aika sitten.

Juttu löytyy ainakin Kansan uutisista:

http://www.kansanuutiset.fi/kolumni.htm

Tai voit yrittää kaivaa jutun googlen välimuistista, artikkelista löytyy erilaisia versioita esim. haulla "Ilmastonmuutos on vain iskusana" UP-uutispalvelun sivuilta.

Mutta on kiva katsoa mitä vihreille tapahtuu. Ode kirjoittaa maahanmuutosta, Hautala haluaa rekrytoida Afrikasta, Pulliainen kritisoi puolueen menoa, puheenjohtaja Cronberg ei edes päässyt eduskuntaan ja nuori polvi tuntuu olevan kiinnostuneempi kaikesta muusta paitsi luonnosta. Paitsi tietenkin ilmastonmuutoksesta jota vastustavat kaikki vauvasta vaariin ja punakaartista mustasydämisiin porvareihin. Mikä saa ainakin minut epäilemään kyseessä olevan monelle pelkän keppihevosen jolla he yrittävät ratsastaa varsinaiseen tavoitteeseensa.

IDA kirjoitti...

Eero Paloheimo muistaakseni joskus kirjoitti, että koko puolueen perustaminen oli virhe, millä kadotettiin huomio asioista turhaan puuhasteluun.

Siltä se kyllä ulkopuolisestakin näyttää.