sunnuntai 9. syyskuuta 2007

Paikallisuutisia

Nökö ja Lurppa karkuteillä.

Eilisaamuna kaksi tyttökania karkasi häkistään. Kanit ovat edelleen vapaalla jalalla, eikä niiden kiinnisaamisella ole kiirettä.

Kanien häkki näyttää suurelta ja viihtyisältä. Kaneilla on selvästi ollut siellä tilaa temmeltää. Toinen vuodenvanhoista kaneista oli kuitenkin tehnyt hienon kaivuusuorituksen ja päätynyt kolostaan ulos noin viisi metriä häkin ulkopuolella. Ei ole tietoa oliko kaivaja Nökö vai Lurppa. Lurppaa epäillään, koska se on parivaljakosta kaikin tavoin rohkeampi ja aktiivisempi. Molemmat kanit olivat kuitenkin käyttäneet tilaisuutta hyväkseen ja livahtaneet kolon kautta suureen maailmaan.

"Tuollahan nuo lötköilevät puiden varjossa", totesi kanien omistaja. "Kyllä ne kiinni saisi, kun antavat itseään silittääkin, mutta olkoot. Menevät sitten aikanaan samasta reiästä takaisin häkkiin." Muutenkin asiaan suhtaudutaan rauhallisesti. Kaikkien asianosaisten harras toive tietenkin on, että naapurin kanitarhalta ei olisi karussa yhtään uroskania juuri tällä hetkellä. Ja tähtikarttaa tarkastelemalla siltä tosiaankin vaikuttaa, että ei ole.

Sitten urheilua: Suomi puolusti arvokkaan vierastasapelin Serbiassa. Jalkapallon Euroopan mestaruuskisoihin tunnuksella "Royn kanssa alpeille" matkaa tekevä Suomen jalkapallomaajoukkue venyi hienoon nollanollaan eilisiltana Serbiassa. "Pidän kyllä lännen politiikkaa aika hatusta vedettynä näiden entisten Jugoslavian maiden suhteen", totesi Voikkaan oma poika Sami Hyypiä, kun asiaa häneltä kysyttiin. Hyypiän yksi, jos toinenkin, hieno purku pelasti paljon ja selostus niistä kuultiin Radio Suomen kanavalla Uutisten, Talousuutisten, Merisään, Politiikan toimittajien kevyen kahvitunnin ja kaiken muun ottelun päälle lähetetyn ohjelman lomassa.

Ja lopuksi kaukomailta: Muslimeja tulisi kohdella samoin kuin juutalaisia ja homoseksuaaleja toteaa Egyptin Ruotsin suurlähettiläs Mohamed Sotouhi Ruosissa ilmestyvän The Local-lehden mukaan. Hyvin yllättävä veto, todetaan Kymin kunnanvaltuustosta. "Emme nyt tiedä tohdimmeko kohdella muslimeita kuten homoja ja juutalaisia kohdellaan muslimimaissa, mutta mikäli sitä vaaditaan niin voimme toki aina yrittää." toteaa nimetön valtuustolähde.

9 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Miten niitä juutalaisia ja homoja sitten tulisi kohdella? Jutustasi jäi taas avoimen rasistinen osa pois.Pelkuruutta?

Anonyymi kirjoitti...

"Muslims need legal protection against the desecration of the Prophet Muhammad, maybe something similar to the protection enjoyed by Jews and homosexuals."


Jaa... suomensit sitten asian tahalasi väärin.No kivaa piilorasismia,kun avointa sellaista ei uskalla kirjoittaa? Pelkuri??

IDA kirjoitti...

Juutatalaisia ja homoja tulisi kohdella hyvin.

Ei tuossa suoraan sanota missä juutalaiset ja homoseksuaalit nauttivat suojelusta. Koska sanoja oli Egyptin suurlähettiläs, niin otin vapauden tulkita. En muuten usko, että Egypti tästä järkkyy.

Jos et lopeta tuota etnisrasistista floodaamista niin on pakko laittaa ennakkomoderointi päälle. Se ei ole kivaa se. Perusta vaikka oma blogi. Olisi kiva lukea sinun omista poliittisista näkemyksistäsi.

Anonyymi kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
Kekke kirjoitti...

"Olen rasisti nationalisteja kohtaan, enkä heitä suvaitse. He lietsovat väkivaltaa, eivätkä arvosta elämää. Ja sille on perusteita olemassa."

Minäkään en pidä sinusta.

IDA kirjoitti...

"Joo, sensuuri vaan käyttöön. Se on se natinalismin piirre nr.1."

Jep. Turha kommentoida tänne enempää. Poistelen niitä aikani kuluksi.

Anonyymi kirjoitti...

Häkkyrää selkeästi vituttaa, ja ilmeisesti aika kovin. Tuskin normaali ihminen muuten viettäisi päiviään kiertelemässä lukuisia blogeja.

Minä olen erittäin iloinen, että häkkyrän kaltaisia ihmisiä vituttaa.

Kumitonttu kirjoitti...

Futikseen liittyen; ajattelin kehittää kuningas-jalkapalloa uudelle vuosituhannelle, ja ehdottaa sääntömuutosta, jolla peli olisi loppuun asti aktiivisempaa maalin tavoittelua. Nimittäin niin, että tasapelissä tulisi nykyiseen tapaan piste molemmille, voittaja saisi kaksi pistettä ja viimeisen maalin tekijä aina yhden. Miltäs kuulostaisi? Onko sulla tilastoja, mistä voisi laskea kuinka kulunut kausi olisi näillä säännöillä mennyt vai olisiko mitään eroa?

IDA kirjoitti...

"Nimittäin niin, että tasapelissä tulisi nykyiseen tapaan piste molemmille, voittaja saisi kaksi pistettä ja viimeisen maalin tekijä aina yhden. Miltäs kuulostaisi?"

Tuossa voisi olla ideaa, mutta yleensä kaikki sääntömuutoksia vastaan. Kuitenkin aika harvoin tulee tilanteita, jossa se tasuri on molemmille tavoitetulos.

Tolla voisi kyllä saada joihinkin peleihin yllättäviä jännitteitä noin äkkiä ajatellen.

"Onko sulla tilastoja, mistä voisi laskea kuinka kulunut kausi olisi näillä säännöillä mennyt vai olisiko mitään eroa?"

Ei ole. Esimerklksi HJK:lla on paljon tasureita ja niiden pisteisiin tuo voisi vaikuttaa. Nopeasti tsekattuna positiivisesti, eli ei hyvä ;)

http://www.hjk.fi/joukkueet/ottelut/?J=1