maanantai 1. syyskuuta 2014

Älä pilkkaa

Uutisten, joita parhaani mukaan välttelen, on - paitsi muutaman erittäin huolestuttavan sodan lisäksi - käynnissä koulukiusaamisen vastainnen kampanja, jossa ihmiset ottavat itsestään kuvan, johon he kirjoittavat miksi heitä haukutaan, viivaavat sen yli ja kirjoittavat sitten sen alle miksi heitä pitäisi kutsua.

Koulukiusaaminen on eräs maailman ikävimpiä asioita, joista pitäisi pyrkiä eroon kaikin keinoin - en tässä edes viitsi mainita sanaa kuri, koska aikamme teiniaikuiset eivät ilmeisesti sitä pysty ylläpitämään. Tämäkin kampanja on ehkä yksi hyvä keino varsinkin, jos se olisi nuorten omaehtoista toimintaa ja nuorten oma juttu. En kuitenkaan usko, että poliitikot ja muut aikuiset mediajulkkisuudesta elävät tekevät asialle mitään hyvää laittamalla kampanjaan omia kuviaan ja tekokärsiessään siitä, että heitä on aikuisena nimitelty jos jonkinlaisiksi huijareiksi. Pahimmillaan he tekevät koko kampanjasta uudenlaisen kiusaamisen muodon.

No oli miten oli. Kahvilassa luetun - se on ilmaista - Iltasanomien mukaan OAJ:n puheenjohtaja pitää kiusaamisena ja lokeroimisena maalaiseksi kutsumista ja haluaisi tulla kutsutuksi vastuunkantajaksi. Itse en kykene mitenkään käsittämään miten maalaiseksi kutsuminen voisi olla pilkkaamista. Osallistunkin - vaikka pidän itseäni jonkinlaisena aikuisena, jonka jalo pyrkimys on säilyttää lapsellisuuttaan - tässä osaltani kampanjaan ja totean, että älkää kutsuko minua vastuunkantajaksi, vaan katoliseksi maalaismieheksi, sillä sellainenhan minä olen.

5 kommenttia:

Sanna kirjoitti...

Mikä tahansa on pilkkasana, jos sitä käytetään pilkkaamiseen. Minun kohdalla se oli "komia".

IDA kirjoitti...

Totta joo. Mutta nämä julkisesti esitetyt kaiketi perustuvat yleiskäsityksiin.

Kumitonttu kirjoitti...

No nyt en tiedä mihin uutiseen viittaat kun ei ole linkkiä, mutta nyrkkisääntönä totean, että maailman 1,5 miljardia muslimia pitävät suomalaisia maalaisina, jos sanalla tarkoitetaan sivistymätöntä vääräuskoista.

IDA kirjoitti...

Ei voi linkittää, kun oli paperiversiossa. Siinä oli "Maalainen" ruksattuna yli ja tilalle laitettu "Vastuuntuntoinen".

Islamia vastustan edelleen, joten olen kai myös maalaisuuteni lisäksi islamvastainen.

Tämmöinen siis tuo kampanja:

"Näin olet mukana #kutsumua-kampanjassa: Ota kuva kahdesta sanasta, joista toinen kuvaa sitä lokeroa, johon sinut itsesi on yritetty tunkea, ja toinen sellaista ominaisuutta, jonka tahtoisit muiden itsessäsi näkevän ja muistavan. Vedä sitten viiva ensimmäisen sanan yli. Jaa kuva tunnisteella #kutsumua ja haasta mukaan ne tyypit, joiden tarinan tahtoisit kuulla."

Ainakin Facebookuutisvirtani perusteella eri poliitikkojen ja julkkisten osallistumista kampanjaan on lievästi paheksuttu, koska eihän se kai haukkumista ole, jos kansalainen kutsuu aikuista poliitikkoa vaikka tolloksi? Toisaalta on totta sekin, että suuri osa median kirjoittelusta on puhdasta "koulukiusaamista", koska asioita lähestytään ne henkilöiden.

Anonyymi kirjoitti...

Kumitonttu: Otan kunniana jos mua nimitetään maalaiseksi, maallahan asun, miksikä muuten puhutaan maalaisjärjestä kun mietitään asioista järkevästi ...

-jpt-