lauantai 30. elokuuta 2014

Bilbao


Bilbaon ilta on tänään yhtä palloilun juhlaa. Kello 20:00 Suomen aikaa Athletic Club kohtaa Levanten ja myöhemmin illalla Suomen kunniakas koripallojoukkue USA:n yliopistokoulutetut, professoimaiset pelurit koripallon MM-kisojen ottelussa. Keskitytään ensimmäiseen otteluun.

Athletic Club on valinnut otteluun seuraavat pelaajat: Iraizoz, Laporte, San José, Beñat, Iturraspe, De Marcos, Ibai, Iago Herrerín, Susaeta, X.Etxeita, Mikel Rico, Gurpegi, Muniain, Aduriz, Viguera, Guillermo, Balenziaga, Aketxe, Unai López.

Ottelulla on merkityksenä, jo sarjataulukonkin kannalta, sillä mikäli joukkue aikoo parantaa viimevuotista sijoitustaan ei paljon paranisi tappioita ottaa etenkään kotona. Tosin kolmanneksi voi takaiskujenkin kautta päästä, mutta ei kakkoseksi tai ykköseksi, ellei sitten ole käynyt niin onnellisesti, että Real Madridin ja Barcelonan uuvuttavan tylsä ylivoima olisi rakoillut muutenkin, kuin Atletico Madridin viimekautisen piikin verran.

Ottelun tuomitsee andalusialainen puusilmä, teehuoneiden, matematiikan ja korkeakirjallisuuden ystävä Pérez Montero, jonka tuomarinura koostuu kahdeksasta Athletic Clubin pelistä joiden saldona: 2 voittoa, 3 tasapeliä ja 3 tappiota. Hänellä on siis vielä mahdollisuuksia jäädä eläkkeelle kunnian miehenä.

Avauskokoonpano:

Iraizoz

De Marcos
San José
Laporte
Balenziaga

Iturraspe
Mikel Rico
Beñat
Ibai

Aduriz
Muniain

Penkillä:
Iago Herrerín
Susaeta
Etxeita
Gurpegi
Viguera
Unai López
Guillermo

Kenttämuodostelma heitä vain järjestyksessä, koska sitä ei nyt Athleticin sivuilla ilmoitettu. Nyt vain odottelemaan ovatko arabiankielisten streamien haltiat meille suotuisia kuten tavallisesti.

Puoliaikatulos: Athletic Club 1 - Levante 0.

Voisi olla 2 - 0 tai jopa 3 - 0, mutta onneksi vastustajalla on se 0 sillä olin havaitsevinani ajoittaista epävarmuutta puolustuksessa, vaikka Athetic Club kaikilla mittareilla peliä hallitsikin. Tulosveikkausta 3 - 0 en menisi kuitenkaan muuttelemaan. Andalusialaistuomari on antanut Levantelle kaksi varoitusta, kun Athleticin varoitustili on puhdas. Tämä todistaa, että oikeamielisyyttä voi ilmaantua yllättävistä ilmansuunnista.

Lopputulos: Athletic Club 3 - Levante 0.

Olin juuri hakemassa kupillisen kahvia, kun Muniain teki 3 - 0, mutta myös 2 - 0 oli pitkälle hänen loistavan pelinsä ansiota. Hankki vapaapotkun hyvästä paikassa ja Iturraspe puski kylmästi maaliin. Mies alkaa muistuttamaan jotain Maradonan ja Litmasen parhaiden puolien yhdistelmää. Tämä on hyvä joukkue.

Maalit:
32 min: Aduriz
51 min: Iturraspe
76 min: Muniain

Vaihdot:
68 min: Benat -> Unai Lopez
76 min: Mike Rico -> Gurpegi
79 min: Ibai -> Viguera

Balenziaga sai varoituksen, mikä tuomarin tilille merkittäköön.

7 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Toivottavasti Viguera pääsee kentällä. Olisi mukava nähdä miten peli sujuu isossa sarjassa.

Hmm. Sola ei edelleenkään edes kokoonpanossa.

Tämä peli on tosiaan pakko voittaa. Tiivis ohjelma syksyllä joten toivottavasti materiaali kestää rasituksen.

IDA kirjoitti...

Mikä Iraolalla on? Onko loukkaantunut, vai painaako jo vanhuus?

Anonyymi kirjoitti...

En osaa sanoa, ekassa liigapelissä oli kuitenkin mukana.

Anonyymi kirjoitti...

1-0 eka puoliaika. Enemminkin voisi olla. Ibai-Aduriz toimii aikas hyvin.

Anonyymi kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
Anonyymi kirjoitti...

IDA, miten paljon olet seurannut KTP:tä? KTP johtaa Ykköstä. Mitä arvelet KTP:n mahdollisuuksista pitää kärkisija ja nousta Veikkausliigaan? Jos KTP nousee liigaan, niiin onko pelaajamateriaali semmoinen että se pystyy pysymään liigassa?

IDA kirjoitti...

Juuri mietin lähtisikö katsomaan KTP - Haka peliä vai lähtisikö seuraamaan valtuustomatsia.

Olen aika varma siitä, että KTP nousee liigaan ja pysyykin siellä, ellei sitten taas jotain käsittämättömiä tapahdu tyyliin 6 miljardin remontti Arto Tolsa-areenalle, kuusi portugeesia keskikentälle ja nimeksi Coca TP.

Veikkaisin, että tämä nykyinen joukkue ei olisi olisi liigassa tippumisvaarassa.