maanantai 18. elokuuta 2014

Mestareiden liiga


Athletic Club aloittaa huomenna mestareiden liigan vierasottelulla Napolia vastaan. Joukkue ei viime kaudesta ole kokenut suuria muutoksia lukuunottamatta Herreran lähtöä, joka tietenkin on vakava menetys. Uskotaan kuitenkin vakaasti siihen, että paikkaaja löytyy tai sitten pelataan paremmalla taktiikalla. En oikein edes tiedä kannattaako mestareiden liigassa menestyä. Varsinaisessa sarjassa sen sijaan pitäisi. Viime vuoden neljättä sijaa olisi kiva parantaa, vaikka se voikin nykyään olla rehelliselle urheilujoukkueelle liian vaikeaa.

Huominen ottelu joka tapauksessa tulee rakkaan Yleisradiomme kakkoskanavalta suorana lähetyksenä. Kaikki siis katsomaan. Jatkan raportointia huomenna.

Ottelun alkuun on vielä muutama tunti. Täällä jyrisee ukkonen. Tiedä sitten mitä se ennustaa. Tavallaan jopa toivoisi, että Athletic Club voisi keskittyä täysillä Espanjan sarjapeleihin, mutta olisihan se hienoa tietenkin edetä myös mestareiden liigassa mahdollisimman pitkälle. Napoli on hieno joukkue myös. Muistan, kun olimme siellä Diegon itsensä vielä pelatessa joukkueessa. USA:n laivaston klubilla tarjoilijat mummoista nuoriin tyttöihin kulkivat korvalappuradio korvillaan Napolin pelatessa ja hihkuivat ja voivottelivat pelitapahtumien tahdissa. Olen siis ollut yhden radiota kuuntelevan tarjoilijan päässä itse Diego Maradonasta, mikä on hieno juttu :)

No, tietenkin Athletic Club vähintään vierastasurin tästä ottaa. Ottelua selostava Tapio Suominen voisi muuten paikata rakkaan Yleisradiomme poliittisen toimituksen tahallisen virheen ja ilmoittaa selostuksensa lomaan, että Perussuomalaisten ( PS ) eduskuntaryhmän kesäkokous pidetään 26. - 28. elokuuta Helsingissä, Vantaalla ja Espoossa. Poliittinen toimitushan luetteli kaikkien muiden puolueiden eduskuntaryhmien kesäkokoukset, mutta vaikeni tietoisesti Perussuomalaisten ( PS ) kesäkokouksesta. Ikävää toimintaa ja yhtiön omistajana esitänkin tässä yleisölle anteeksipyyntöni.

Tässä välissä tiedotus, että Audrey Assadin levy Fortunate Fall on nyt Spotifyssa. Siitä vain kuuntelemaan ja sitten itse asiaan:

Athletic Club 2014 - 2015

Iker Muniain mietteitä

Vaikea sanoa milllaista jälkeä syntyisi, jos Llorente, Javi Martinez ja Herrera olisivat vielä joukkueessa, mutta mitä suurimmalla todennäköisyydellä näilläkin mennään tänä kautena lujaa.

Peli on täydessä käynnissä. Aika tyypillistä alkukauden säheltämistä ilmassa. Tapio Suomiselle pitkä miinus siitä, että hän ajoittain höpöttää Atleticosta. Näin ei saisi tehdä, vaan kyseessä on nimenomaan Athletic. Francon aikana pyrittiin väkisin espanjalaistamaan ja joukkue pakotettiin käyttämään nimeä Atletico, mitä se itse ei koskaan hyväksynyt. No, Tapio Suominen on YLE:n rasismin, eurosentristmin ja imperialismin lapsi, joten annetaan lipsahdukset anteeksi.

40 minuuttia pelattu ja Muniain teki maalin. 0 - 1. Ihan hieno hyökkäys kaikkineen. Suominen kutsui Muniania Espanjan Messiksi. No joo.

Puoliaikatulos: Napoli 0 - Athletic Club 1.

Lopputulos: Napoli 1 - Athletic Club 1.

Athletic pelasi yllättävänkin hyvin ja hallitsi peliä aina Napolin maaliin asti, jonka Higuain teki säkällä. Sen jälkeen Napoli ryhtyi painamaan ja sai monia maalipaikkoja. Iraizoz torjui loistavasti.

Vierasmaali alla on hyvä lähteä ensi viikon kotipeliin. Napoli on tietenkin kova, mutta ei tuolla pelillä Bilbaossa voiteta eikä tehdä kahta maalia.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mikäli Bilbao selviää Mestarien liigan lohkovaiheeseen, niin sen kannattaa ottaa keinona hankkia lisätuloja. Miten paljon tiedät Bilbaon talouspuolesta?

Mestarien liigan lohkovaiheesta saa kivasti rahaa, vaikka häviäisi kaikki pelit. Tasapeleistä ja voitoista saa sitten bonuksia. Pudotuspeleistä saa rahaa sitten jos sinne pääsee. Otteluista saa pääsylipputuloja ja tv-tuloja. Bilbao varmaan saisi tv-tuloja ainakin kotipeleistä, vieraspeleistä en tiedä.

IDA kirjoitti...

Luulisin, että talous on kohtuullisen vakaa, koska mitään suuria pelaajakauppoja ei käydä, Stadion taitaa aina olla täynnä ja nyt on sorruttu sponsoriinkin. Muniaille on varamasti tehty rahakas sopimus, mutta kai Herrerasta on jotain myös saatu, tai sitten ei. Toisaalta raha ei varmasti ole pahitteeksi. Pelottaa vain, että mikäli mestareiden liigassa liiaksi menestyy se syö voimia loppukaudesta.

Anonyymi kirjoitti...

Sijoitus liigassa on ollut huono kun on pelattu europelejä. toivottavasti tämä kausion poikkeus.

Talous oli muistaakseni plussalla kun viimeksi katselin. Tosiaan myydyt pelaajat ja olemattomat hankintakulut pitävät talouden kurissa.