perjantai 15. elokuuta 2014

Taivaaseen ottaminen


Kun Kotkan perussuomalaisten valtuustoryhmän puheenjohtaja oli vielä lapsi, oli hänen mummonsa sanonut hänelle toukokuussa: "Meidän äitienpäivämme on elokuun 15. päivä, tämä on kommunistien äitienpäivä." Eli ihailtavaa periaatteellisuutta jo kolmannessa polvessa. Tänään on siis Neitsyt Marian taivaanseenottamisen juhlapäivä.

Muutakin tänään tapahtuu: Pyhtäällä on saaristomarkkinat; Helsingissä luterilainen pastori Juhana Pohjola väittelee tohtoriksi aiheenaan pappisvihkimys evankelisluterilaisessa kirkkossa; ulkopolitiikan henkisen suurvallan presidentti Sauli Niinistö tapaa suurvallan presidentin Vladimir Putinin; Paavi Franciscus on vierailulla Etelä-Koreassa; ja sitten me kaikki tietenkin toivomme ja rukoilemme, että ihan ensimmäiseksi käynnissä olevat sodat rauhoittuisivat, jotta voitaisiin tehdä jotain järkevää myös maailmanpolitiikan alalla.

8 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Eikös äitienpäivän vietto saanut alkunsa Yhdysvalloista, joten mitenkäs siihenkin nyt joku kommunismi liittyy...? Tuon artikkelin perusteella pikemminkin melko "porvarillinen" juhlapäivä.

http://fi.wikipedia.org/wiki/%C3%84itienp%C3%A4iv%C3%A4

IDA kirjoitti...

Raportoin vain asianomaiselta kuulemani asian.

Ja, jos lähdetään siitä, että kommareita ovat kaikki, jotka eivät myönnä modernismin erheitä erheiksi, niin USA se vasta varsinainen kommunistivaltio onkin.

Michelange kirjoitti...

Kuka on Kotkan PeruS:n valtuustoryhmän puheenjohtaja? Ortodoksisen sukutaustan omannee kuitenkin?

"Ja, jos lähdetään siitä, että kommareita ovat kaikki, jotka eivät myönnä modernismin erheitä erheiksi, niin USA se vasta varsinainen kommunistivaltio onkin."

Tuossa on totta vähintään toinen puoli. USA:n ja NL:on tietyt identtiset piirteet havaittiin Euroopassa jo 20-luvulla. No, totta kai amerikanismi on pienempi paha (varmaan paljonkin pienempi) näistä kahdesta pahasta. Mutta pahaa yhtä kaikki.

IDA kirjoitti...

Freddy Van Wonterghem. Flaamilainen sukutausta. Kertoi aikanaan tuon jutun hieman värikkäämmin.

Michelange kirjoitti...

Ach, totta kai Freddy Van W.! Olin kokonaan unohtanut hänen katolisen kotitaustansa. Nyt tunnen itseni tyhmäksi.

Anonyymi kirjoitti...

Napolissa. Tästä se alkaa.

Toivottavasti Herreran lähtö ei vaikuta pahasti. Ihan hyvin se pelasi Manun käppäisessä avauspelissä. Olisi vaan pysynyt Bilbaossa kuten myös Llorente kun sitä euromenestystä tuskin uusissa joukkueissa sen helpommin tule.

Anonyymi kirjoitti...

IDA, pistätkö blogijutun kehiin tiistain Napoli-Bilbao ottelusta?Lähetys alkaa kakkoselta klo 21.35

IDA kirjoitti...

Kaipa se on jotain pistettävä. Jos vaikka tänä vuonna tulisi katettua kautta paremmin.

Herreran lähtö on ikävä juttu, mutta katsellaan vaikuttaako se kuinka paljon. Edellisellä kaudella lähti jo Javi Martinez.