keskiviikko 10. syyskuuta 2014

Hautalöytö

Kaivaukseni Yleisradion sivuilla löysivät jälleen vakavan virheen.

Rakas Yleisradiomme uutisoi kohtuullisen laajasti Kreikassa tehtyä hautalöytöä.

Merkkejä kuninkaallisesta vainajasta.

Tutkimuksia odotellessa on hyvä huomioida kuinka todennäköisyys sille, että haudassa lepäävä vainaja on liian kunniallinen sellaisten tomppeleiden käsiteltäväksi, jota käyttävät lyhenteitä 'eaa.' ja 'jaa.'. on todella suuri. Ja siinä mielessä kunnioittava hiljaisuuskin olisi ollut tältä omistamaltani poptuottajalta hyvä vaihtoehto.

En voi mitään sille, että 'eaa.' ja 'jaa.' ärsyttävät minua. Niiden ainoa tarkoitus on häivyttää kulttuurihistoriallisesti osuvat ja oleellisen kertovat lyhenteet eKr. ja jKr. Mitään muuta ideaa niissä ei ole. Ja sellaisinaankin ne ovat typeriä ja virheellisiä. Aika ennen vuotta 1 jKr. ei todellakaan ole aikaa ennen ajanlaskun alkua, vaan aikaa laskettiin ennen sitäkin ihan kiitettävästi.

Kyseessä on siis myös puhdas kulttuuri-imperialismi, jossa poptuottaja kuvittelee länsimaisen ajanlaskun olevan liberaalin valistusfilosofian ( ks. Lady Gaga ) tuote ja sellainen universaali tapa laskea historiallista aikaa, joka pitäisi opettaa kaiken maailman oppimattomille neekereille ja intiaaneillekin. Eli näin. Toivottavasti hautalöytö lisää tietoisuuttamme ihmiskunnan historiasta.

8 kommenttia:

Vasarahammer kirjoitti...

Tuohon eaa-asiaan on helppo vastata.

Modernin liberalismin näkökulmasta eKr edustaa kulttuuri-imperialismia ja muiden uskontojen (tai uskonnottomien) syrjintää. Siksi pitää keksiä tilalle uskonnollisesti neutraali termi.

Liberalismissa syrjimättömyys ajaa kaiken muun edelle, myös perinteiden.

IDA kirjoitti...

Mutta kun se ei ollut aikaa ennen ajanlaskun alkua. Se oli aikaa ennen Kristuksen syntymää. Ja ajankohdasta on turha kenenkään kommarin ;) saivarella, koska +- 4 vuotta ei tässä merkitse mitään.

Anonyymi kirjoitti...

Jahs, kylläpäs tässä nyt taas hakataan pyöreetä palikkaa neliskulmasesta sisään..

IDA kirjoitti...

Ei suinkaan. Kommareiden tapa tehdä niin vain osoitetaan tässä.

Anonyymi kirjoitti...

Ööö kommareiden tapa?, eaa tai ekr nyt tarkoittaa samaa, vai alkaako olla sama vaiva kuin näillä suvakeilla, jotka näkee ja kaivelee rasismia joka paikasta ja asiasta ?

IDA kirjoitti...

Ennen ajanlaskun alkua ei todellakaan ole sama asia kuin ennen Kristuksen syntymää.Kommarit vain väittävät sen olevan ihan aitoon "sota on rauhaa"-tyyliin.

Kommari on jokainen, joka ei pidä SYllabus errorumissa lueteltuja modernismin erheitä erheinä, joten lähes täydellä todennäköisyydellä "eaa." ja "jaa." lyhenteitä käyttävät ovat kommareita.

Anonyymi kirjoitti...

Ok, Kaikkee kaikkee sitä oppi kun vanhaksi elää, on kultuuri-imeprialisti jos käyttää ekr ja kommari jos käyttää eaa :)

Anonyymi kirjoitti...

.. ps, kulttuuri-imperialisti, niin on toi typoki korjattu sitte :)