lauantai 13. syyskuuta 2014

Katalonia, Katalonia


Athletic Club käy tänään siivoamassa Barcelonan massiivisten mielenosoitusten jäljet. Vierasottelu FC Barcelonaa vastaan alkaa kello 17:00 Suomen aikaa. En uskalla veikata tulosta, mutta toivotaan nyt vähintään vierastasuria. Periaatteessa Athletic Club voisi murtaa Barcelonan hieman samaan tapaan, kuin Hollannin maajoukkue Espanjan maajoukkueen, mutta näinhän tuskin käy, sillä tässä on kyse ihan eri asiasta.

Ottelun tuomariksi on vaikoitunut jälleen andalusialainen yrttiteen lipittäjä. Tällä kertaa Fernández Borbalán. Miehen ura koostuu peräti 27:stä Athletic Clubin ottelusta joista saldona 10 voittoa, 4 tasapeliä ja 13 tappiota. Kestääkö tämä sivistyneiden sulttaanien kasvatti katalaanien ja baskien kovia, maanläheisiä otteita oikeudenmukaisena pysyen jää nähtäväksi.

Bilbaosta Barcelonaan ovat matkanneet seuraavat pelaajat: Iraizoz, Laporte, San José, Beñat, Iturraspe, De Marcos, Ibai, Iago Herrerín, Susaeta, Iraola, X.Etxeita, Mikel Rico, Gurpegi, Muniain, Aduriz, Viguera, Guillermo, Balenziaga ja Unai López. Palaamme kokoonpanoihin ennen ottelun alkua.

Athletic Clubin kokoonpano:

Iraizoz

Laporte
Beñat
Iturraspe 
De Marcos

Susaeta
Mikel Rico
Gurpegi
Muniain

Aduriz
Balenziaga

Penkillä:

San José, Ibai, Iago Herrerín, Iraola, X.Etxeita, Viguera ja Unai López.

Ottelun alkuun 43 minuuttia, Skotlannin kansanäänestykseen 5 päivää.

Puoliaikatulos: Barcelona 0 - Athletic Club 0

80:llä minuutilla Neymar pääsi tekemään maalin, eikä siinä mitään, sillä Barcelonan nuoret kasvatit Messi, Iniesta ja Neymar ovat hyökkälleet erittän ansiokkaasti. Tilannetta kuitenkin edelsi tilanne, jossa Muniain ja Aduriz pääsivät kokeilemaan hyökkäystä ja Muniain vedettiin rangaistusalueella nurmeen erittäin epäurheilijamaisesti Barcelonan raggaripuolustuksen toimesta. 84:llä minuutilla Neymar sitten 2 - 0 ja eiköhän tämä ole taputeltu. Mahdollisuudet vierastasuriin tai jopa 0 - 1 peliin olisivat olleet, joten mitään syytä masentua tästä ei ole.

Lopputulos Barcelona 2 - Athletic Club 0.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Tein tässä pelissä jotain mitä en yleensä tee, lopetin katsomisen ensimmäiseen maaliin.

Joskus vielä tunsin aika isojakin sympatioita Barcaa kohtaan, mutta nyt joutuu lähinnä pidättämään oksennusta. Neymar oli jo aika kova pala, mutta lopullinen niitti on tämä joku ählämsähläm, joka vielä jopa nostettiin maajoukkueeseen.

No, tänään sopcastilla tositoimiin. Toivottavasti chämppäri ei ala yhtä kivisesti kuin liiga.