maanantai 15. syyskuuta 2014

87,5 prosenttia


Eilisissä valtiopäivävaaleissa 87,5 prosenttia ruotsalaisista äänesti vihreitä ja vasemmistoliittoa vastaan. Vahva osoitus siitä mitä mieltä ruotsalaiset ovat punavihreydestä, sekä vihreydestä ja punaisuudesta erikseen. Toivottavasti kyseiset puolueet tekevät tuloksesta johtopäätöksensä ja kunnioittavat demokratiaa.

7 kommenttia:

Tomi kirjoitti...

Miksi et laske demareita vihreiden ja vasemmistopuolueen joukkoon?
Siksikö, että tulos olisi muuttunut paljon?

IDA kirjoitti...

Voin laskea ne kaikki erikseen:

94,4 prosenttia ruotsalaisista vastustaa vasemmistoliittoa.

93,2 ruotsalaisista vastustaa vihreitä.

68,8 prosenttia ruotsalaisista vastustaa demareita.

53,2 prosenttia ruotsalaisista vastustaa vasemmistoa kokonaisuutena, kun FI:n kannattajat lasketaan mukaan. Ellei niitä lasketa niin 56,3 prosenttia ruotsalaisista vastustaa vasemmistoa.

47,8 prosenttia ruotsalaisista vastustaa oikeistoa.

Oikeiston kannatus on Ruotsissa suurempaa kuin vasemmiston. Silti Ruotsiin on tulossa vasemmistohallitus ja vasemmiston väitetään voittaneen vaalit.

Tomi kirjoitti...

IDA:"Oikeiston kannatus on Ruotsissa suurempaa kuin vasemmiston. Silti Ruotsiin on tulossa vasemmistohallitus ja vasemmiston väitetään voittaneen vaalit."

Ei Ruotsin porvaripuolueet laske Ruotsidemokraatteja samaan porukkaan itsensä kanssa. Eikä Ruotsidemokraatitkaan samaistu kokoomukseen.

Anonyymi kirjoitti...

Mistä ihmeen samaistumisesta sinä höpötät Tomi? ei siinä mitään samaistumisia tarvita, tavoitteet ja päämäärä sen ratkaisee että kuka kuuluu vasemmistoon ja kuka oikeistoon, ei mikään sosiaalinen konstruktio... aivan älyvapaata paasausta taas Tomilta.

Olen usein sanonut että sinä Tomi ole joko täysin vihjeetön vihervassari tai sitten taitava nuiva trolli, koska sinun älyvapaa kommentointisi dissaa vain ja ainoastaan vihervasemmistoa.

IDA kirjoitti...

Ruotsindemokraatit ovat vasemmiston sorrettu voima?

Tomi kirjoitti...

Ano, arvostelen IDA:n väitettä, että Ruotsidemokraatit kuuluisivat talouspoliittisesti oikeistoon. Persut eivät pääsääntöisesti ole oikealla, jos Ruotsidemokraatit ovat yhtään samanlainen puolue, niin sekään ei ole oikeistopuolue.

Yleensäkin kansalliskonservatiiviset puolueet, eivät ole talouspolitiikaltaan kovin liberaaleja.

Tomi kirjoitti...

Ano, en ole nuiva. Mutta vihervassarikaan en siinä mielessä ole, että en pidä osasta vihreistä. Vihreät ovat kaupunkien varakkaiden ja naisten asialla.

Olen poliittisesti demari, ja aina olen ollut.

Vihjeetön sanana ei kerro minulle mitään. Sitä viljellään paljon, mutta en ole koskaan ollut selvillä mitä sillä tarkoitetaan.

Ruotsidemokraatit on oikeisto puolue kenties vain persujen mielestä samoin kuin persut itse.