perjantai 12. syyskuuta 2014

Feministinen aloite


Jos leikkisi hieman filosofia, niin voisi sanoa, että nykyisessä henkisessä ilmastossa - sivistys, korkeakulttuuri, taide, media jne - maskuliininen ja feminiininen eivät enää tue toisiaan, vaan ne on repäisty toisistaan irti. Muutaman sivun pohdiskelulla voisin esittää syyllisiksi reformaation, valistuksen ja Ranskan vallankumouksen, mutta ei mennä nyt tällä kertaa siihen, vaan unohdetaan nämä historian syvät pohjavirrat. Sen verran voisi todeta, että koska feminiininen on joustavampaa ja mukautuvampaa kuin maskuliininen, se on epäjärjestyksen ja pahan suuremman riepottelun kohteena ollessaan näin irrallisena. Maskuliininen murtuu sitten lopulta itsestään.

Tässä kuitenkin keskitytään puhtaasti päivänpolitiikkaan ja esitän oman feministisen aloitteeni, jonka omaksuminen olisi hyödyllistä kaikille naisille ja kaikille miehille. Pohjustan aloitettani esittämällä jonkun ystävällisen sielun ruotsalaisen Feministiskt initiativ - puolueen ohjelmasta poimimia vaatimuksia:

* Pakollinen sukupuolivalistus päiväkodissa.
* Työttömyyskorvaus oltava maksimi tasolla ilman aikarajaa (eli kansalaispalkka).
* Koulut ja esikoulut, joilla ei ole HLBT-näkökulmaa, on kielletty.
* Läksyt ja arvioinnit ennen lukiota olisi poistettava.
* Yliopisto-opintojen on oltava HLBT-näkökulmaisia.
* Alaikäisten on voitava vaihtaa sukupuolta.
* Tiedonantovelvollisuus HIV:stä olisi poistettava.
* Positiivista erityiskohtelua olisi sovellettava oikeusjärjestelmässä.
* Mahdollisuus poistaa vankeusrangaistukset tutkittava.
* Kaikille Ruotsissa oleskeleville äänioikeus.
* Vapaa maahanmuutto.
* Toimeentulotuki kaikille laittomille siirtolaisille.
* Naisten pitäisi saada helpommin pankkilainoja huonoille liikeideoille (s. 12)
* Kaikissa kouluissa ja päiväkodeissa on oltava liha-vapaa maanantai (s. 16, 17)
* Kaikissa peruskouluissa tulisi opettaa feminististä itsepuolustusta (s. 17)
* Ruotsissa pitäisi olla naisten ammattiliiga jääkiekossa (s. 46)
* Kaikki aseet (mukaanlukien pistoolit) lakkautetaan globaalisti (s. 67)
* puolustusvoimat olisi lakkautettava (s. 67)
* Miehet pitäisi uudelleenkouluttaa muuttamaan kulutustottumuksiaan (s. 79)

Kyseistä puoluetta ollaan perustamassa myös Suomeen enkä usko, että suomalaisten virkafeministien väsäämä ohjelma tulisi oleellisesti poikkeamaan ruotsalaisten virkasiskojen ohjelmasta, sillä tässähän ei todellakaan olla minkään luovan, vaan puhtaasti hajottavan, voiman kanssa tekemisissä.

Oma feministinen aloitteeni onkin yksinkertaisesti se, että todetaan nuo ohjelmakohdat naurettaviksi, vahingollisiksi, typeriksi, ja ilmentymäksi jonkinlaisesta kollektiivisesta mielisairaudesta, sekä kieltäydytään edes harkitsemasta niiden toteuttamista. Koska olen melko varma, että Suomen suurista puolueista ainoastaan Perussuomalaiset uskaltavat tehdä tämän, kehotan kaikkia aidon feminismin ystäviä äänestämään ensi kevään vaaleissa perussuomalaisia ehdokkaita.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tuo taitaa olla ainoa projekti, jota ei ole kopioitu suoraan Yhdysvalloista. Feminismiä sekoitettuna monikulttuurisuuteen.

Suurin osa pohjoismaissa esitetyista "ideoista" on suoraan kopioitu sellaisenaan Pohjois-Amerikasta. Ja yleensä kaikki väitteet, kuten naisten euro(dollari) on 80 centtiä, on kumottu jo vuosia sitten, jos vain viitsisi tehdä pienen youtube-haun.

Loppukevennykseksi pari videota
https://www.youtube.com/watch?v=SgbgxB9O6AM
https://www.youtube.com/watch?v=VqRoch-UZs4
https://www.youtube.com/watch?v=QuZ0pKQKNGg

IDA kirjoitti...

Jep. Itsestäni oli hämmentävää, kun Suomen, ja Euroopan, vasemmisto oli kovin USA - vastainen, vaikka kaikki heidän ohjelmansa ja ideansa pystyi jäljittämään USA:n kampuksilta lähteneiksi.