perjantai 26. syyskuuta 2014

Huono aamiainen Tiffanylla


Itse vakavasta asiasta ei sen enempää, koska Hammer kertoo siitä tylyn raportoivasti

Rotherham ja poliittinen korrektius.

On vaikea kuvitella mitään hölmömpää ja typerämpää kuin se, että elokuva- ja viihdekriitikko Slavoj Zizek kirjoittaa vakavasta ja ajankohtaisesta köyhiä koskevasta ongelmasta. Koska Zizek kuitenkin on jonkinlainen vasemmiston kellokas ja saa jatkuvasti äänensä kuuluviin vasemmiston arvovaltaisimmissa julkaisuissa, niin asia ansaitsee ehkä lyhyen huomion.

En ole lukenut Hammerin jutussa siteerattua Zizekin artikkelia noita siteerauksia enempää, enkä luekaan. Pitäisin kuitenkin ihmeenä, jos Zizek siinä kertoisi, kuinka esimerkiksi Roman Polanskin tapaus on vain viihdeteollisuuden pienenä näkyvä huippu, joten antaa palaa:

Viihdeteollisuus on länsimaisen vasemmiston lempilapsi. sillä nykyisen vasemmiston kaikki kaikessa on samaistuminen. On helpompi samaistua menestyvään viihdetaiteilijaan, ja jopa Wall Sreetin fiktiiviseen pörssimeklariin, kuin paikalliseen köyhään, joita nuo Rotherhamin rikosten uhreiksi joutuneet tytöt olivat. Hehän olivat "luusereita", joista ei ole edes potentiaalisiksi voittajiksi ja maailman ihailluiksi valtiaiksi, ja tärkein asiahan vasemmistolle on juuri se, että heitä ei voitaisi nähdä "loosereina". Ihan sama mitä todellisuus on, ja varsinkin mitä länsimaisten työväestön todellisuus on. Länsimaiselle vasemmistolle on huomattavasti tärkeämpää se, että Pussy Riotin hyvinvoivat artistitytöt saavat soittaa räkäistä punkkiaan ihan missä tahansa, kuin se saavatko nuo Rotherhamin lahjattomat looseritytöt, ja heidän kaltaisensa, elää arvokasta ja hyvinvoivaa elämää. Vasemmisto palaa heidän asiaansa, jos Hollywood tekee siitä elokuvan, jossa on vasemmistolaisesti ajatteleva skribenttisankari pelastamassa tyttöjä.

Tämä on yksi keskeisistä syistä miksi en koskaan edes äänestäisi vasemmistoa, vaikka Suomen vasemmisto ei ainakaan vielä ole rappeutuneisuudessaan lähelläkään tuota kansainvälistä tasoa.

8 kommenttia:

Tomi kirjoitti...

Mitä olet mieltä muuten KTP:n mahdollisesta noususta?
Onko tämä seura perinteinen Kotkan Työväen Palloilijat vai jotain muuta?

IDA kirjoitti...

Nyt on Kotkan Työväen Palloijat. Vähän kaksijakoista mieltä. Karmeet juhlat tulossa, kun KTP viimeisessä pelissä nuijii Jipon 3 - 0, mutta pitäisi sitten liigassa osata olla. Ja perinteisesti KTP ei osaa.

Hirvonen oli ainoa liikuntalautakunnassa, joka vastusti KTP:n ylimitoitettuja hankkeita. Ensi vuodesta eteenpäin, jos KTP haluaa olla kartalla, ainoa mahdollisuus on, että se perusporukka käy katsomassa pelejä. Tänä vuonnakin koko päätykatsomo on ollut tyhjä.

Tomi kirjoitti...

Pelkäät, että budjetti vedetään yli, jos nousevat?

Anonyymi kirjoitti...

2-0 jo... tämä Bilbaon kausi on todella surullista katsottavaa.

Anonyymi kirjoitti...

Asiaa. Mutta tarkempaa käsitteellistämistä kaipaan.

Tuossahan on kyse vain vasemmistolaisuudella ratsastavasta elitismistä.

Anonyymi kirjoitti...

Edellinen siis Millalta.

Tomi kirjoitti...

Niin KTP jäätyi totaalisesti. Ja nyt HIFK juhlii.

IDA kirjoitti...

Milla:

Tarkempaan käsitteiden määrittely on minulla pahasti kesken, koska olen tottunut siihen vasta katolisen ajattelun kautta ja sen "suomentaminen" on erittäin vaikeaa. Olen tavallaan Osuuskauppa-aatteen läpitunkema työväenmies ;)

Tomi:

Näin pääsi käymään. Meitä oli täysin stadion todistamassa. En sanoisi, että KTP jäätyi totaalisesti, mutta taktiikka peliin oli ehkä väärä. Olisi pitänyt ottaa rauhallisemmin ja "jäätyä" vähän enemmän. Nyt jatkuvaa puskemista Jipon maalille Jipon puolustaessa todella raivokkaasti. Tuloksena kaksi ylärimaa, 16 kulmapotkua ja noin kymmenkunta muuta selvää maalipaikkaa, mutta ei yhtään maalia.