perjantai 12. syyskuuta 2014

Halla-aho ja Terho paavin puhutteluun


Perussuomalaisten sivistyneet europarlamenttiedustajat Jussi Halla-aho ja Sampo Terho kohtaavat itsensä paavi Franciscuksen 25. päivä kuluvaa kuuta. Täytyy myöntää, että ehkä ensimmäistä kertaa olen hieman kateellinen näille kahdelle nuorelle, konservatiiviselle pukumiehelle. Toisaalta mistä sitä tietää mihin itse päätyisi, jos pukeutuisi paremmin.

Pope Francis to Address European Parliament...

Edellisen uutisen mukaan olisi odotettavissa, että paavi Franciscus ilmaisisi voimakkaan tukensa “Euroopan integraatiolle ja yhtenäisyydelle”, en kuitenkaan usko tuohon ihan sellaisena, kuin millaisena Euroopan Unionin valtavirran politiikka sen nykyisin käsittää. Kardinaali Marx on saksalainen ja mikäli paavi Franciscus saisi saksalaiset, puolalaiset, italialaiset, espanjalaiset jne… katolilaiset noudattamaan Euroopan yhteisön tavoittelemaa syvenevää integraatiota, niin sekin olisi jo ihme. Enkä usko, että hän sellaista edes yrittäisi, koska Euroopan Unionin politiikka on nykyisin erittäin virheellistä, eikä sillä toisaalta ole mitään tekemistä kristillisen uskon ja opin kanssa, joka taas on paavin pääasiallinen huolenaihe. Itse toivoisin, että paavi vain rauhallisesti pitäisi parlamentille saarnan päivän evankeliumitekstin ( Luukas 9:7-9) pohjalta, mutta toisaalta hän taitaa olla paikalla enemmän valtion päämiehenä kuin piispana.

Joka tapauksessa meidän suomalaisten on syytä toivoa, että myös sivistystä vasta opetteleva, vähemmän akateeminen maatiaisosastomme - eli muiden puolueiden edustajat - osaisivat käyttäytyä tuossa arvokkaassa tilaisuudessa. Ellei muu auta, niin heidän olisi vain syytä seurata kuinka Sampo ja Jussi toimivat.

Ei kommentteja: