lauantai 13. syyskuuta 2014

M - kaupunki ruoskii itseään


Tämä pitää tietenkin aloittaa tällä:

Metropolimalli

Mikäli kaupunki nyt todella ruoskisi itseään se tekisi sen aiheesta ja se tekisi oikein. Ja valtio voisi osallistua talkoisiin luovuttamalla vähintään kulttuuriministerin ( nykyisen ja edellisen ) ruoskittaviksi samaan iloiseen tilaisuuteen, jolla varmasti saisi kansainvälistä näkyvyyttä. Helsingin kaupunki ja Suomen valtio ovat nimittäin yhdessä maksaneet kansaiväliselle mainoskanava MTV:lle ohjelma-ajasta ja siitä, että MTV teki ohjelman Helsingissä.

Kaupunki ruoskii itseään

Huudin oma ( own ) Bombaata Bass Section

Raporttia itse tapahtumasta.

Tämä on uutisen ja kaupunginhallituksen päätöksen mukaan tehty, koska Helsingillä on EMA-unelma. Kaupunki haluaisi siis järjestää MTV:n EMA-gaalan. Tämä on se gaala, jossa yleisöllä saattaa olla mahdollisuus nähdä, kuinka 17-vuotiaan, kokaiinipäissään kiekuvan poptähden puku repeää ja nänni vilahtaa tai b-luokan entinen Disney-channelin näyttelijä sanoo tohkeissaan kielletyn sanan “Fuck”. Onnittelut Helsingille ja Suomelle siitä, että tähän on oltu, mutta pakko on ihmetellä sitä miksi tähän ei ole saatu työmarkkinajärjestöjä mukaan huolehtimaan osaltaan tapahtuman rahoituksesta. Eräänlainen nuorisotakuu kun kuitenkin on kyseessä.

Itse asiassa EMA on aika kesy unelma. Itse ehdottaisin Georg Sorokselle ja kumppaneille, että ne ostaisivat Helsingin. Heille kyse olisi pikkurahasta ja tällainen kaupungin omistajana oleminen antaisi kivan säväyksen aatelittoman miljardöörin profiiliin. Helsinki kyllä myisi itsensä ja itse asiassa se maksaisi ostajalle ja sitoutuisi hoitamaan kaikki kulut, jos ostaja antaisi Helsingille lupauksen kansainvälisestä näkyvyydestä. Omistajan velvollisuuksiin kuuluisi vierailla kaupungissa vaimoineen vähintään kaksi kertaa vuodessa ja kaupunginvaltuustolla olisi tällöin oikeus tiedottaa tapahtumasta kansainväliselle lehdistölle ja Suomen kulttuuriministeri saisi kuvata vierailua Nokian N8 - kännykällä julkaisten kuvat Twitterissä.

Tämän unelman toteuttaminen toisi huomattavasti enemmän näkyvyyttä Helsingille, kuin mahdollinen EMA-gaala, josta kukaan televisionkatsoja - jos sitä enää kukaan edes katsoo nyt Madonnan eläköitymisen jälkeen - ei edes tiedä mistä kaupungista se lähetetään.

Ei niin pahaa, että ei jotain hyvääkin: Tämä uutinen innosti jälleen seuraamaan Helsingin Absurdin teatterin esityksiä, jotka olivat jo hetkeksi unohtuneet:

Helsingin Absurdi teatteri.

Ei kommentteja: