maanantai 23. tammikuuta 2012

Uusi keskustalaisuus

Aamukahvitelevisiossa puhuttiin, että vasemmisto vs. oikeisto - asetelma olisi muuttunut konservatiivien ja liberaalien vastakkainasetteluksi. Presidentinvaalien toisella kierroksella olisi nyt muka kyse konservatiivien ja liberaalien kamppailusta. En kykene näkemään näin. Kumpikaan ehdokas ei ole varsinainen konservatiivi, eikä varsinainen liberaali. On hyvin vaikea edes sanoa kumpi on konservatiivisempi ja kumpi liberaalimpi. Mikäli politiikka oikeasti, eivätkä vain mediamielikuvat politiikasta, olisi todella asetelmiltaan muuttunut kuten aamukahvitelkkari totesi, niin tämä toinen kierros olisi sitten poliittisen keskustan sisäinen kamppailu.

2 kommenttia:

Michelange kirjoitti...

Olet oikeassa siinä, että asiallisesti ottaen kumpikin ehdokas on jokseenkin keskustalainen.
Mutta kyllä kai Niinistö on sentään yleiseltä "habitukseltaan" selkeästi konservatiivisemman oloinen kuin Haavisto.

Toivon, että Niinistö esiintyy tulevien parin viikon aikana sivistyneen arvokonservatismin merkeissä varmistaen näin voittonsa.

IDA kirjoitti...

Näin on. Itse toivon samaa. Olinhan ennen vaaleja sitä mieltä, että PS olisi voinut mennä suoraan Niinistön taakse. Näissä vaaleissa myös vaaliliitto Essayahin taakse olisi ollut järkevä veto, mutta se on jälkiviisastelua.

Asiallinen ja kiihkoton kampanja olisi mitä mainioin juttu. Ainakaan itse en oikeastaan heilahtaisi mihinkään suuntaan voitti kumpi tahansa.