keskiviikko 4. tammikuuta 2012

Propagandistit yössä.


Kymmenkunta ansiokasta propagandataiteilijaa oli kokoontunut liisterisuteineen Metsolan huvilakaupunginosaan tuottamaan toimivaa käyttötaidetta kaikille kotkalaisille ikään, sukupuoleen ja säätyy katsomatta. Vanhan vallan kätyrit eivät voineet meille mitään. Kuuluisaa poptaide-sarjaa jatkavat kuvat koristavat nyt Kotkan alueen katujen varsia ja aamulla töihin meneviä odottaakin iloisena yllätyksenä se yksi ja ainoa presidenttiehdokas, jota on syytä äänestää.

Näillä mennään toiselle kierrokselle.

12 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Meinaaks Väyrystä :P

IDA kirjoitti...

No en. Toisaalta jotenkin Väyrynen kyllä viehättää.

Kotkassa eivät vieläkään ole saaneet vaalimainoksia toimitettua meidän urhean ja reippaan partiomme lisäksi muut kuin demarit ja kokoomus. Molemmat varmaan tehneet tuon tilaustyönä.

vieras kirjoitti...

Mitä sanoisit siitä jos Väyrynen ja Soini kilpailisivat toisella kierroksella? Itse toivon että noin kävisi.

IDA kirjoitti...

On kai itsestään selvää, että Niinistö on toisella kierroksella?

Jos kuitenkin noin kävisi äänestäisin silloinkin Soinia. PS:n kannalta olisi tavallaan hyvä tilanne, jos Soini väistyisi PS:n puheenjohtajan paikalta ja junnut saisivat vastuusta. Toisaalta syksyn kunnallisvaalit ovat kuitenkin se ratkaiseva tekijä siinä mihin suuntaan PS kehittyy ja mikä on sen kannatus. ja Soinia todella tarvittaisiin niissä vaaleissa.

vieras kirjoitti...

Varmaan todennäköistä on että Niinistö on toisella kierroksella, mutta ei sille ole ihan 100 prosentin todennäköisyyttä. Toivon siis että toisella kierroksella ovat Soini ja Väyrynen.

Jos Soini on Niinistön kilpailijana toisella kierroksella, niin silloin äänestän Soinia.

Jos toisella kierroksella ovat Niinistö ja Väyrynen, silloin äänestän Väyrystä. Luulisi että perussuomalaiset kykenevät sietämään Väyrystä koska tämä äänesti EU:n jäsenyyttä vastaan 1994 ja vastusti EMU:un liittymistä 1998. Väyrynen myös vastustaa Kreikan ja muiden roskatalouksien tukemista.

Jos toisella kierroksella kisaavat Soini ja Väyrynen, niin silloin äänestän Väyrystä. Jos Soini häviäisi toisella kierroksella nimenomaan Väyryselle, niin se olisi tavallaan hyvä ja kunniakas tappio. Silloin Soini voi sanoa Antti Muurisen tyylisesti että että "hävittiin kenelle pitikin".

Juuri nyt Soini menisi hukkaan presidentin virassa, koska presidentin valtaa on karsittu verrattuna vanhaan perustuslakiin. Soinilla on juuri nyt enemmän käyttöä oppositiojohtajana ja sitä kautta tavoitella kunnallisvaalivoittoa, sekä tavoitella seuraavissa eduskuntavaaleissa vaalivoittoa ja pääministerin virkaa.

Tämän takia äänestän Väyrystä.

Eri asia olisi se jos Soini olisi vanhempi, ja olisi tähän mennessä ehtinyt olla pääministeri tai muu ministeri tai eduskunnan puhemies tai varapuhemies. Presidentti on nykyisen perustuslain takia käytännössä poliittisen uran kruununjalokivi ja viimeinen työkeikka ennen kuin siirtyy eläkkeelle ja jättää politiikan.

Michelange kirjoitti...

"PS:n kannalta olisi tavallaan hyvä tilanne, jos Soini väistyisi [--] puheenjohtajan paikalta ja junnut saisivat vastuuta."

Onko tuo yleisempikin näkemys puolueen ns. kentän keskuudessa? Olen tähän saakka ollut siinä käsityksessä, että tilanne on pikemminkin päinvastainen ja että sen enempää puolue kuin Soini itsekään eivät tosissaan halua Mäntyniemeen.

Monessa muussakin maassa menestyksekkäillä populistisilla vanhan vallan haastajilla on ollut vähän samankaltaista asenneongelmaa havaittavissa. Pitkään on mm. tiedetty, että Jean-Marie LePen ei ollut taannoisessa Chiracin vastaisessa kampanjassa aivan tosissaan, ei sittenkään vaikka siis pääsi toiselle kierrokselle. Toivottavasti Marine-tytär on tulevissa vaaleissa liikkeellä vakavissaan.

Omasta puolestani en ole aivan varma, haluaisinko Soinia presidentiksi, mutta minähän en varsinaisesti olekaan perussuomalainen. Toisaalta hänen (sinänsä epätodennäköisen) voittonsa aiheuttama kauhu ja ahdistus suvaitsevaistomme sydämissä toisi minulle syvää tyydytystä ja julmaa iloa pitkäksi aikaa. Ehkä tähän päästään jo sillä, että toisella kierroksella ovat vastakkain Soini ja Niinistö. Siksi äänestän ensimmäisellä rundilla ilman muuta Soinia.

IDA kirjoitti...

En tiedä onko se yleisempi näkemys. Innostuin vain tuosta julisteiden liimaamisesta ja lehtien jakelusta :)

Yleinen näkemys on, että kunnallisvaalit ovat huomattavasti tärkeämmät vaalit kuin nämä. Eli mitenkään kaikkia paukkuja näihin ei varmaan pistetä, vaan Soini hoitaa nämä kotiin omin voimin. Paljon myös ajatellaan, että Soini on tärkeämpi puheenjohtajana kuin presidenttinä, mutta kun maa tarvitsee presidentin, niin menkööt nyt.

Sellainen käsitys minulla on, että Soini ei itse halua pysyä johdossa jatkuvasti, vaan toivoo nimenomaan varteenotettavia kandidaatteja PS:n puheenjohtajaksi. Nythän niitä on, mutta aika junnuja ovat.

Anonyymi kirjoitti...

"PS:n kannalta olisi tavallaan hyvä tilanne, jos Soini väistyisi PS:n puheenjohtajan paikalta ja junnut saisivat vastuusta"

Mikä muuttuisi, jos junnut pääsisivät valtaan? Miten se eroaisin Soinin linjasta? Eroahan varmaan tulisi. Olisiko se sitten käänne radikaalimpaan, konservatiivisempaan/maahanmuuttokriittisempään linjaan, mitä ajattelet? Soiniinhan ollaan kuitenkin aika tyytyväisiä, mutta ei taida miellyttää astetta suurempaa muutosta vaativia? Itselläni on omat arvaukseni, kun tulevaisuudesta ei ole muuta tietoa :)

milla

Anonyymi kirjoitti...

Soinin linjallahan tämä vaalivoitto tuli, eli oltiin tarpeeksi tavallisia, mutta tarpeeksi erilaisia, jotta saatiin ääniä keskilinjalta. Jos nyt lähdetään junnujen matkaan - jotka ovat vasta opettelemassa asioita, ja joiden näytöt ekalta kaudelta ovat hieman heikkoja, niin fiksu ps:ää äänestänyt tavisporukka kääntää kelkkansa. Ja matka pieneksi puolueeksi voi alkaa.

Toki vain yksi potentiaalinen tulevaisuusskenaario ja esimerkiksi radikaali talousromahdus voi muuttaa asioita. Mutta itse ajattelisin, että suomelle ja junnuille itselleen olisi parempi, että he nöyrästi oppisivat ja samalla rohkeasti jatkaisivat haastamista, mutta saisivat vastuuta vasta, kun kaksi edellistä asiaa ovat tasapainossa.


-Milla

IDA kirjoitti...

Puhutaan varmaan eri junnuista. Eivät Hanna Mäntylä ja Juho Eerola ainakaan minusta mitään kovin radikaalia nuorisolinjaa edusta. Itse pidän vanhuutta sinänsä jo arvona johtajalle, mutta PS:ssä on aika vähän vanhoja poliitikkoja loppujen lopuksi. Anssi Joutsenlahti varmasti olisi hyvä puheenjohtaja, mutta tuskin lähtisi kisaan.

En usko, että nykyiseen linjaan verrattuna juuri mikään muuttuisi vaikka puheenjohtaja vaihtuisi. Muutos näkyisi siinä, että puheenjohtajiksi ei oikein ole niin vahvoja ja itsensä likoon laittavia persoonia kuin Soini.

Tässähän on nyt se tilanne, että kaikki toivoisivat Soinin jatkavan, mutta toisaalta miksei myös presidentiksi?

Anonyymi kirjoitti...

Jos mikään ei muuttuisi, miksi toivoa jostain porukasta muutosta?

milla

IDA kirjoitti...

Siis ei nykyiseen linjaan kai mitään muutosta toivotakaan? Varmaan sen pitää kehittyä, mutta ihan oikeassa linjassa se on.

Kannattaa vain ottaa vakavasti ne 'kansallismielinen' ja 'kristillissosiaalinen' sillä niistä pystyy itsekin hahmottamaan mikä linja on ja miksi se mahdollisesti kehittyy.

Esitämme vielä yhden vaatimuksen, nimittäin sen, että valtioiden keskinäisten suhteiden on perustuttava vapauteen. Se tarkoittaa, ettei yhdelläkään kansakunnalla ole oikeutta painostaa epäoikeudenmukaisesti toisia tai sekaantua asiattomasti niiden sisäisiin asioihin. Pikemminkin jokaisen on autettava toista tajuamaan entistä selvemmin velvollisuutensa, tekemään omia ja hyödyllisiä aloitteita ja kehittymään omin voimin kaikilla elämän aloilla.

Leo XXIII Pacem in terris

;)