lauantai 28. tammikuuta 2012

Unkarin laki

Unkarin perustuslaki on herättänyt kovaa vastustusta Suomen kepudemarikokoomuspiireissä. Huomasin juuri todellisen syyn tähän, joten linkitetään se tännekin:

Elämän ja perheen puolesta.

Teeskennellään vain, ihan niin kuin meitä nyt kiinnostaisi unkarilaisten talous?

Todellisuudessa olen seurannut koko asiaa tuskin ollenkaan, enkä tiedä lain muusta sisällöstä juuri mitään. Pistipä vain tuo silmään. Tuolta osin täysin samanlaista perustuslain muutosta voisi hyvin ajaa Suomeenkin. Ja täysin samat ihmiset sitä silloin vastustaisivat voimakkaasti, jotka nytkin ovat äänessä.

14 kommenttia:

Michelange kirjoitti...

Hieno linkki kaikinpuolin. Eniten siinä pistää silmään tuo vanhan Unkarin kuningaskunnan vaakuna, joka on heraldisesti kauneimpia esityksiä mitä tiedän. Ostin vaakunan pinssinä takinrinnukseeni jollakin 90-luvun alun Unkarinmatkalla, jonka aikana sain olla todistamassa Unkarin ylösnousemusta.

Harmi että pinssi on hävinnyt jonnekin.

Kaiken kaikkiaan Tonavan veljeskansa näkyy olevan oikealla tiellä. Saa nähdä, kuinka kauan sen annetaan sillä pysyä.

Tomi kirjoitti...

Vapaa aborttioikeus on yksi suurimmista sivistyksen saavutuksita, eikä hihhuleiden tule sitä uhata.

Avioliitto on vain laillinen sopimus, jolla säädellään perheiden omaisuuden jakoa.
Olemattomalla jumalalla ei ole asian kanssa mitään tekemistä.

IDA kirjoitti...

Tuo on Unkarin laista, ei kirkon kanonisesta laista, joka toki on hieno, älykäs ja sivistynyt. Monessa, hieman ylevämmässä mielessä jopa tieteellinen. Kiitos muistutuksesta. Rupean lueskelemaan sitä.

Tuossahan ei varsinaisesti säädetä abortin rajoja.

Mitä hihhuleihin tulee, niin Unkarin parlamentti tuskin koostuu hihhuleista. Toki tieteen nerot ovat aina valmiita toimimaan kansan parlamentaarisesti ilmaistun tahdon vastaisesti, jos selusta on turvattu, ja niinhän ne ovat Unkarissa aiemmin toimineetkin.

Se kyllä on pakko myöntää, että tieteellisen maailmankatsomuksen saavutus on juurikin abortti.

Tiedemies kirjoitti...

Ehdottomasti Unkaria pitäisi pommittaa alkuun vaikka neljällä 20 megatonnin ydinpommilla. Sitten voitaisiin odottaa pari päivää ja antaa soida vielä toinen kierros. Loput unkarilaiset voisi sitten myydä orjiksi Kiinaan.

Tomi kirjoitti...

TM, jos Unkari haluaa jatkaa aloittamallaan tiellä, niin sen pitää tehdä johtopäätökset ja erota EU:sta.

Tomi kirjoitti...

TM, en moralisoisi sinuna EU:ta.
Olit itse valmis pommittamaan kreikkalaisia.

IDA kirjoitti...

Tomi:

Siis, jos lähdetään tuon perustuslain osan kohdan perusteella, niin mitä siinä on EU:n perussopimusten vastaista?

Muita osiahan siitä kukaan meistä ei ole edes lukenut.

Anonyymi kirjoitti...

Hieno homma. Aiheeton abortti on jo ihan maallisen etiikan eli moraalifilosofian näkökulmastakin ihmisoikeusrikkomus. Juridisesti se ei ehkä ole sitä, mutta filosofisen argumentaation kannalta juridiikka on näissä tapauksissa aivan triviaalia.

Sikiö ei ole osa äidin ruumista, joten äidillä ei ole mitään oikeuttaa tapaa sikiötä. Sikiö on äidistä erillinen ihmisolento. Abortin valitseva nainen on tappaja.

Aborttia puolustellaan kaikenlaisilla poikkeustapauksilla, mutta suurin osa aborteista ei ole muuta kuin laillistettuja tappoja.

Aikaansaamaansa elämää tappavan naisen sielunelämä on pakostakin jotenkin vinoutunutta.

Minun mielestäni abortti ei ole eettisesti hyväksyttävä ratkaisu edes raiskauksen uhreille. Jos raiskattu nainen turvautuu aborttiin, kysymys on pohjimmiltaan barbaarisesta syntipukkiajattelusta.

Elämässä sattuu ja tapahtuu, eikä kaikkia kolhuja voi "oikaista" satuttamalla puolustuskyvyttömiä.

Kirjoitin aiheesta joskus keväällä:

http://sammalkieli.blogspot.com/2011/04/kannanotto.html

IDA kirjoitti...

En lähtisi kuitenkaan yksilöiden päälle syyllisyyttä kasaamaan, koska koko yhteiskunta on niin aborttimyönteinen. Aborttia ei yleisesti pidetä lainkaan vääränä, eikä edes evankelisluterilainen kirkko opeta niin, vaan on ottamatta kantaa.

Vakava synti abortti tietenkin on ja yleisesti ottaen olen samaa mieltä.

Tomi kirjoitti...

SK, vapaa aborttioikeus kuitenkin on parantanut naisten asemaa yhteiskunnassa.
Jokaisella syntyvällä lapsella pitäisi olla oikeus olla haluttu ja rakastettu. Abortin täyskielto johtaa siihen, että osaa syntyviä lapsia vihataan jo syntymästä ja syylistetään heti syntymästä lähtien.

Tomi kirjoitti...

SK, aborttikiellot myös lisäävät vaarallista aborttipuoskarointi, esimerkkinä Puola.
Ja toisekseen aborttikielto ei takaa sitä, että abortteja tehtäisiin vähemmän. Puolalaiset naiset käyvät teettämässä abortteja Saksassa, irlantilaiset Britanniassa.

Anonyymi kirjoitti...

Tomi,

En osaa ottaa kantaa siihen pitääkö abortin olla rikoslaissa rangaistava teko vai ei. Hallintokoneiston pitäisi kuitenkin antaa selvä signaali siitä, ettei kyseessä ole täysin hyväksyttävä toiminta.

Tiedemies kirjoitti...

Minä en moralisoinut. Minusta ihan vakavissaan kannattaisi harkita voimankäytöllä uhkaamista. Ei siitä tule mitään, että jäsenvaltio alkaa kukkoila. Voisi se tietty erotakin.

En minä nyt kreikkaa olisi halunnut pommittaa. Ehdotin, että kreikkalaisten panssarivaunujen sijaan kaduille kannattaisi viedä saksalaisia panssarivaunuja. Ne saisivat ehkä enemmän aikaan.

IDA kirjoitti...

Olisi hyvä tietää millaisesta kukkoilusta on kyse? Unkarilla ei ole euroa käytössä, mutta periaatteellinen velvollisuus saattaa talous eurokuntoon. Mitkä ovat ne EU-maat joiden talous on siinä kunnossa, että kaikki kriteerit täytyvät ja varaa ryhtyä voimakeinoihin on? Toinen kysymys, jota on väläytelty, eli oikeuslaitoksen riippumattomuus on monimutkaisempi juttu ja siitä kuulisi vähän yksityiskohtaisempaa erittelyt ennen voimankäyttöä.

Myönnä nyt Tiedemies, että todellisuudessa kyse on juuri tuon lainatun kaltaisista kohdista ja siitä, että Unkarin perustuslaissa suojataan unkarilaista kulttuuria rajoittamalla kaupallisen kansainvälisen massakulttuurin levittämistä Unkarissa.

Eli asia selkeästi sanottuna Unkarin on suosittava perheiden hajoamista, vapaata aborttia ja väkivaltaviihdettä sekä pornoa teini-ikäisille lapsille tai muuten ydinpommi uhkaa. :)