lauantai 14. tammikuuta 2012

Keskushallinto

On sääli, että sanomalehtien taloudellinen menestys on riippuvainen yhteiskunnallisesta hallinnosta ja kaikkien lehtiin kirjoittavien unelma on ilmeisesti päästä Iltalehteen töihin. Näin ainakin luulisin sillä mitenkään muuten muuten ei voi selittää sitä, että tällaista tekstiä:

Kainuun Sanomat

jatkuvasti suoltavat ihmiset kehtaavat käyttää itsestään jossain historian vaiheessa kunniakkaanakin tunnettua käsitettä 'sanomalehtimies'. On myös äärimmäisen alentavaa afrikkalaisia ihmisiä kohtaan, että he kutsuvat itseään lehtineekereiksi. Vaikka suomalaisessa lehdistössä toimii myös hyviä ja rehellisiä ihmisiä, niin yleisesti välittyvän eetoksen perusteella voisi kuvitella, että sen taustalla on ämmiä, sukupuolesta riippumatta. Sanomalehtimiehen tai lehtineekerin sijaan käyttäisinkin toimittajia kuvailemaan nykyään käsitettä 'juoruämmä'.

Ja ellei Tampereen yliopistossa osata ja viitsitä, niin taidan itse opetella saksan tässä vanhoilla päivilläni ja tehdä tutkielman joka osoittaa suomalaisen sanomalehdistön pääkirjoitusten ja näkökulmien yhteydet natsien propagandalehdistöön. Ne ovat niin selkeitä, että ne paistavat asiaa edes tutkimatta tänne Kymiin asti.

Ihmisenä, jonka äidinkieli on suomi, tunnen syvää häpeää suomalaisen sanomalehdistön tilasta.

Ei kommentteja: