tiistai 31. tammikuuta 2012

Brandy

Lintulautabongauspäivänä

Kun kuulen sanan brandi tekisi mieli kumota vähintään pullo brandya ihan unohduksen vuoksi. Sen vuoksi en ole kovin kiinnostunut vaalikeskusteluista näissä vaaleissa. Tänään kuitenkin satuin ohimennen kuulemaan kuinka keskusteluissa mainittiin itse legendaarinen Maabrandityöryhmä. En voinut olla ajattelematta uutista siitä kuinka lakiin pitäisi saada itsensä naisesta mieheksi muuttaneelle mahdollisuus synnyttää lapsi - Suomen kansainvälinen maine ihmisoikeuksien suurvaltana kuulemma siinäkin on kyseessä - ja sitä, kuinka Pekka Himanen, Jorma Ollila ja Aki "Ägä" Riihilahti kokoontuisivat jälleen yhteen tämän asian ympärille. He antaisivat kansalaisille uuden tehtävän: "Pyrkikäämme siihen, että yksi suomalainen mies tulisi raskaaksi ja tähdätkäämme siihen, että koko kansan innovatiivisen innostuksen maksimoiseksi uuden ajan lapsi syntyisi Ahtisaari-päivänä!"  Ei voi mitään presidentinvaalit ovat nykyään tuollaisia, vaikka ehdokkaat varmaan ansaitsivat parempaankin.

Aamutelevisiossa taas puhuttiin ehdokkaiden kesken bisnesenkeleistä. Tällaisiksi kutsutaan ilmeisesti ihmisiä, jotka ovat valmiita rahoittamaan aloittelevia yrityksiä. Äärimmäisen typerä, mutta toisaalta kuvaava nimitys, sillä ihmettähän tässä kaikki maailmantalouden suhteen odottavat, paitsi tietysti kiinalaiset, tuo hiljainen, viisas kansa. Enkelit ovat kuitenkin hyvin todellisia, mutta eivät ne bisneksissä auta. Olisi hyvä, jos presidenttiehdokkaat rukoilisivat säännöllisesti, niin he oivaltaisivat tämänkin totuuden.

Jaloviina on erittäin hyvä suomalainen brandi muuten. Aika törkeästi aliarvostettu vielä, sillä kyllä se konjakeillekin pärjää. Itse juon vain harvoin ja pysyäkseni raittiina ja reippaana yritän välttellä YLE:n, MTV3:n, sekä Nelosen ja Hesarin vaalitenttejä.

Ei kommentteja: