keskiviikko 11. tammikuuta 2012

Media muutosten kourissa.

Esitän selkeän, empiirisen todisteen siitä, että internet, eli niin sanottu sosiaalinen media välittää tietoa paljon paremmin, selkeämmin ja oikeammin, kuin perinteinen media, jota kutsutaan myös valtamediaksi:

Yksi. ( puhe sellaisena kuin se oli ja otsikointi asiallisena. Luettavissa jo ennen aamun lehtiä )
Kaksi. ( puhe sellaisena kuin valtamedia sen haluaa välittää isolla otsikolla, harhaanjohtavalla ingressillä ja jutulla jossa ei kerrota puheen sisällöstä oikeastaan mitään )

Eli noin. Olkaapa hyvät.

Aivan selvästi Reuters, jonka mukaan todennäköisesti myös suomalaiset lehdet otsikoisivat ja uutisoisivat, jos uutisoisivat tämän uutisen, kirjoittaa lähes kokonaan ohi asian, koska sillä on jo etukäteen päätettynä agenda johon paavin puheet on suhteutettava riippumatta siitä mitä niissä oikeasti sanotaan. Koska tämä pätee tämän aihepiirin uutisiin ei ole mitään syytä olettaa etteikö se pätisi myös kaikkien muiden aihepiirien uutisiin.

2 kommenttia:

Vasarahammer kirjoitti...

En jaksanut lukea kuin vähän alusta, joten en löytänyt Paavin puheesta viittausta homoliittojen tuhoavaan vaikutukseen. Paljon muita asioita siinä kyllä oli, mutta nehän eivät tiedostavaa mediaa kiinnosta.

IDA kirjoitti...

Ei siinä homoliittojen tuhoavasta vaikutuksesta mitään sanottukaan. Koko Reutersin otsikointi ja uutisointi olisi totaalisen käsittämätöntä ellei tietäisi, että asia on poliittisella agendalla muutamassa maassa. Paavi taas puhui 179:n maan diplomaatille.

Puheessa tosiaan on monia kohtia joiden luulisi kiinnostavan tiedostavaa mediaa ainakin, kun tiedostava media kuvittelee aina olevansa sorrettujen puolella. Mutta ehkä ne ovat liian vaikeita asioita ja omalle leivälle saa leikkeleet helpommin jauhamalla homoliitoista.