keskiviikko 23. maaliskuuta 2022

Natseja yhtä kaikki

I

YLE:n Areenalla on katsottavissa ohjelma Suomineidot. Ohjelma on jonkinlainen tositeeveen ja dokumentin välimuoto, jossa kolme kansallismielistä, nuorta naista kertoo itsestään ja ajatuksistaan. Ohjelma on varsin sympaattinen ja mukava. Se on kuitenkin herättänyt joissain piireissä melkoista raivoa. Vahva vaatimus on, että tällaisille ihmisille ei saa antaa julkista tilaa, vaan heidät pitää eristää.

Eräänä syynä tähän on naisten oletettu natsismi. Kiivaiden arvostelijoiden käsitys natsismista on kuitenkin täsmälleen sama kuin Vladimir Putinilla sillä erotuksella, että Putin käyttää käsitettä taktisesti siihen itsekään uskomatta, mutta nämä suomalaiset maisterit ovat täysin tosissaan. Eli oletettuun natsismiin ei kannata tässä kiinnittää huomiota, koska ohjelmasta närkästyneille natsismi on vain sitä mistä he eivät itse pidä. Eivät he sitä sen tarkemmin osaa määritellä.

Vahvana osasyynä närkästykselle on se, että kyseessä ovat nuoret naiset. He ovat sitä ihmisryhmää, jolla on valta “canceloida”, eli heidän pitäisi olla tavallaan suvaitsevaisen vasemmiston omia. On pelottavaa, jos he ovatkin vihollisen puolella.

Suomesta puuttuvat hallitsevista asemista lähes täysin sellaiset suoraselkäiset miehet ja viisaat naiset, jotka uskaltaisivat viheltää tämän pelin poikki. Liikejohdolle nämä hysteeriset lapset ovat markkina, jolla on valta olla ostamatta heidän tuotteitaan, sivistyslaitoksille he ovat opiskelijoita, jotka voivat istua tanakimmankin professorin ulos talosta. Veikkaan, että jos hysteerinen lapsilauma päättäisi vallata jonkun varuskunnan poistaakseen sieltä natsismin ja sukupuolisen sorron, tulisi ylimmältä johdolta käsky kuunnella heitä ja pyrkiä ymmärtävään neuvotteluun heidän kanssaan.

Tämä peli olisi pitänyt viheltää poikki jo silloin, kun ylioppilaat valtasivat Vanhan ylioppilastalon. Kylmästi olisi vain todettu, että kymmenen minuuttia aikaa poistua, sen jälkeen menee opiskeluoikeus ja se annetaan jollekin työväenluokkaiselle nuorelle, joka osaa arvostaa opintoja.

Niin ei tehty ja nyt on varmaan liian myöhäistä. Postmoderniin filosofiaan - ja sitä seuraaviin, millä nimellä niitä halutaankaan kutsua - on sisäänrakennettuna, että se väite voittaa, jonka esittäjällä on eniten voimaa takanaan. Filosofiana se siis tulee joskus, todennäköisesti aika pian, romahtamaan kokonaan. Inhimillistä olisi, jos joku vielä järkensä säilyttänyt taho ottaisi tuon vahvimman aseman ja purkaisi tilanteen hallitusti, mutta sitä tuskin tulee tapahtumaan.

Tällä hetkellä vahvin asema on niillä, joilla on valta “canceloida”. Siksi siis hysteria yhdestä, sympaattisesta televisio-ohjelmasta.

II

Samoilla ihmisillä, joiden käsitys natsismista on täsmälleen sama kuin Putinin käsitys natsismista on kummallinen kyky olla sisäisesti täysin epäjohdonmukaisia.

Itse en pidä Ukrainan Azov-joukkoja natseina. Muistaakseni sen poliittisen siiven tavoitteena oli luoda vanhan Rajamaa-ideologian mukainen yhteenliittymä läntisen Euroopan ja Venäjän väliin. Se on aivan järkevä ajatus ja esimerkiksi Kolmen meren aloite toimii pitkälle samalta pohjalta. Jos sodasta koskaan seuraa mitään hyvää voisi tästä Venäjän hyökkäyksestä Ukrainaan seurata se hyvä, että Rajamaa-ajattelu saisi enemmän poliittista kaikupohjaa.

Niin tai näin: Jos Azov-joukkojen tapainen ryhmittymä toimisi Suomessa suurin osa niistä ihmisistä, jotka nyt ihailevat sen taistelua olisivat katujen varrella huutamassa: “Natsit v***uun Helsingistä, natsit v***uun kaikkialta” ja eduskunta olisi vakavasti pohtimassa ryhmittymän kieltämistä.

Toisaalta nämä ihmiset pitävät myös Putinia natsina, vaikka Putinin käsitys natsismista, kuten sanottu, on täysin sama kuin heidän omansa. Natsi onkin se, jota natsiksi sanotaan. Näin siis nykyisen yhteiskuntatieteemme mukaan.

3 kommenttia:

Dorga kirjoitti...

Olen katsonut nyt kaksi ekaa osaa yhdellä on päällään paita jossa lukee "national socialist" eli natsi. Jos joku pukee päälleen paidan jossa julistaa olevansa natsi kai häntä voi natsiksi sanoa.

IDA kirjoitti...

Totta kai voi. Kansallissosialisti on natsi. Lukemissani "kritiikeissä" ei kuitenkaan keskitytty kenenkään aatemaailmaan, vaan ohjelma vain niputettiin natsien suosimiseksi.

Sinimusta liike, johon kyseinen nainen PS:n jäsenkortin leikaten - Jusulamainen liike ;) - liittyi, ei kuitenkaan ohjelmansa perusteella ole varsinaisesti kansallissosialistinen. Paidoista ei aina tiedä. Eivät Sex Pistolsin jäsenetkään olleet natseja, vaikka silloinen wokeporukka Suomessa niin väitti.

Anonyymi kirjoitti...

Ohjelman kiivas vastustus sai minut uteliaisuuttani katsomaan kaikki osat arenasta. Yksi asia, joka mielestäni varsinkun järkyttää suvakistoa on se, että nämä nuoret naiset haaveilevat kkaikki tulevaisuudesta jossa heillä on hyvä parisuhde ja ehkä myös lapsia. Ja nimenomaan MIEHEN kanssa. Ihan kuin kenellä tahansa NORMAALILLA nuorella naisella. Huru-ukko