keskiviikko 11. tammikuuta 2017

Tynkkynen ja sananvapaus


Katselin tänään aamupäivällä suorana lähetyksenä Sebastian Tynkkysen oikeudenkäynnin. Itsestään selvää on, että en hyväksy mitään tuomiota Tynkkyselle, joka ei ole tehnyt mitään rikosta.

Oikeudenkäynnin seuraaminen tuntui kuitenkin osittain tirkistelyltä. Ymmärrän tämän jälkeen hyvin miksi näitä ei yleensä saa avoimesti kuvata suorana. Tynkkynen oli alussa jopa tyrmäävän hyvä ja kiisti yksityiskohtaisesti kaikki itseensä kohdistuneet syytteet. Tauon jälkeen hän romahtaa itkemään ja ryhtyy syyttämään Olli Sademiestä, MV-lehteä ja lopulta jopa katolista kirkkoa, joita hän pitää pahoina ja tuomion ansaitsevina samalla, kun kyynelsilmin anelee, että oikeus hänen kaverinaan ei häntä itseään tuomitsisi.

Aika surkea istunto kaikkineen. Lopputulos ei ole syytetylle kunniaksi oli tuomio mikä tahansa. Tälläinen ihmisen romahtamisen julkinen näyttäminen ei ole ansiokasta. Eikä myöskään ole sen katseleminen.

3 kommenttia:

Kumitonttu kirjoitti...

Itkeä tillittihän Eva Biaudet eduskunnassa ja Obama jäähyväispuheessaan.

Uskon miten uskomattoman väärältä Tynkkynen kokee kohtelunsa. En tiedä itkettikö enemmän turhautuminen kyvyttömyydelleen pysäyttää Puolueen rataskoneistoa murskaamasta häntä itseään vai se, ettei häntä uskota ja epäillään hänen vilpittömyyttään.

Mahdollisesti hän vihdoin ymmärsi ettei tämä ole se maa jollaiseksi jäbet on koulussa kasvatettu uskomaan, jollaiseksi media tätä väittää ja jollaiseksi hän tätä itsekin kuvitteli loppuun asti. Itse olen ollut jo Halla-ahon ensimmäistä oikeudenkäyntiä odotellessa sitä mieltä, että mitään puolustusta ei kannata järjestää. Näytösoikeudenkäynti luo itselleen oikeutuksen jos syytetty yrittää puolustaa itseään.

Tuomari voi nimittää syytetylle avustajan juuri siksi että syytetylle ei jää mahdollisuutta osoittaa syytteen mielipuolisuus. Tässä niin ei tehty mikä hivenen viittaisi siihen suuntaan, että tuomari ei itsekään pidä syytettä oikeutettuna ja tyytyy osaansa eliitin kumileimasimena. Asuntolainahan se hänelläkin varmaan on ja lapset ruokittavana.

IDA kirjoitti...

Niin, mutta Tynkkynen rupesi juurikin syyttelemään muita.

Ja puhdas fakta taas on, että harvalla ihmisellä on niin vahva puolueen ja järjestöiden tuki kuin hänellä.

Anonyymi kirjoitti...

En ole katsonut tuota Tynkkysen episodia. Mikäli pitää paikkansa, kuulostaa uskomattomalta. Jos on noin heikot hermot, kannattaisi jättää tilaisuus ainakin videoimatta. Kun uskoo asiaansa, voisi seistä ruoto suorana ja haistattaa yksin tein pitkät valtiovallalle ja Soinille.