perjantai 30. syyskuuta 2016

Murhaajan muistoAamulla kävellessäni ihmettelin jo kaukaa miksi joku ottaa lähikuvia Kotkan konserttitalon punatiilisestä seinästä. Ohittaessani paikan huomasin seinään kiinnitetyn prossilevyn, jossa kerrottiin Leninin vierailleen talossa. Itse olin jo autuaasti unohtanut koko kyltin ja vaikka päivittäin kävelen siitä ohi en ole sitä huomannut. Kyltti kyllä sopii nykyisin paikalleen kuin nenä päähän, koska SDP:n toimiston ovi on sen vieressä. Kotkassa on myös patsas Leninille. Siinä on tiettyä modernia tyylikkyyttä ja sen voi tulkita vangitsevan melko hyvin Leninin luonteen massateloittajana, joten olkoon. Mietin ottiko ilmeisen ulkomainen, kamerakännykällä kuvaaja kuvia kyltistä näyttääkseen kotonaan millainen totalitarismia ihaileva pesä Kotka on, vai suhtautuiko hän moiseen muisteluun positiivisena ilmiönä. Veikkaan ensimmäistä.

20. vuosisadan suurista kansanmurhaajista Lenin oli synkein, tehokkain ja saatanallisin. Mitään iloittavaa aihetta muistonsa kunnioittamiselle hän ei jättänyt. Päinvastoin, hän ja hänen perustamansa järjestelmä ehti tuhota monta kansaa lähes täydellisesti ja siitä kuinka suuret vahingot hän aiheutti venäjän kansalle voidaan keskustella, mutta siinäkin lopputulokseksi jää aina: suuret. Hitler, Mussolini ja muut viralliset ihmispaholaiset, joiden muistolaattaa ei paljastettaisi edes Kotkassa, jäävät kauas jälkeen Leninin ja hänen seuraajiensa saavutuksista kansanmurhien alalla. Kyseessä on siis muistolaatta kansanmurhaajalle Kotkan konserttitalon seinässä. Ei enempää eikä vähempää.

Asia ei ole pelkästään paha, enkä itse olisi vaatimassa kyltin poistamista vaikka asia taas joskus esille tulisikin. En täysin ymmärrä miksi meidän tulisi tuomita historiaa, koska se ei tuomioista muutu miksikään. Historia on täynnä murhamiehiä, jotka ovat saavuttaneet poliittisia tavoitteitaan. Me tiedämme Leninin murhaajaksi, joten miksi emme kunnioittaisi hänen muistoaan muiden mukana samalla ihmetellen miten moinen saatanallinen hahmo saa vedettyä massat mukaansa. Pitämällä historian vääryydet elossa niistä ehkä oppii paremmin kuin kieltämällä ja tuomitsemalla ne.

Lopuksi kuitenkin totean, että pidän Kotkan kaupungin muisteluja Leninistä pömpöösinä typeryytenä.

5 kommenttia:

Qroquius Kad kirjoitti...

Ehkäpä tämä ulkomaalainen, ilmeisesti turisti oli vain huomannut jotain todella erikoista, jota kotopuolessa esitellä omaisille ja ystäville?

Jotain samantapaista, kuin tässä viikolla uutisoitu japanilaisturistien yhtäkkinen innostus Parolan Panssarimuseossa näytillä olevaan BT-42 -rynnäkkötykkiin: vaunu oli kaikin puolin huono, mutta se esiintyi vastikään japanilaisessa animaatioelokuvassa ja nousi tavallaan ansaitsemattomaan maailmanmaineeseen.

Kuka tietää, ehkä ensi kesänä Kotkassa nähdään turistilaumoja taivastelemassa kylttiä: "Totta se siis on...täällä todellakin ylläpidetään Leninin muistoa..."

IDA kirjoitti...

"...tourists are money" ;)

Anonyymi kirjoitti...

Tänään kävelin minäkin talon ohi, jonka seinässä kyltti: V.I. Lenin asui täällä. Helsingin Hakaniemessä. Tampereelta lähtivät delfiinit mutta murhaajan museo jäi.
Jotakin kasvasta kasvavasta yleistiedottomuudesta kertoo, että "tiedostava" nuoriso osaa luetella massatuhoajat Hitler, Mao, Stalin, mutta Leninistä on uudelleen tullut Lenin-setä. Siitä valheesta ei päästykään.
Ja perään vielä sanovat, että kommunismi oli ihan hyvä ajatus jonka ihmiset (Stalin) vain pilasivat.
Ei ollut, hyvä ajatus.

Muuten, kun tuleva kansojen murhaaja Lenin lähetettiin Saksan keisarin taskuun tunkemien rahamassien kanssa takaisin Venäjälle niillä rahoilla kaaosta aiheuttamaan (siitä tulikin sitten bolsevikkien vallankaappaus siellä) niin mulle tulee kyllä mieleen se miten George Soros leikittelee vasemmistolla ja vihertävillä ja muilla tämän ajan (kulttuuri)vallankaappaus-jengeillä.
Hän ja kumppaninsa lähettää nuo politrukit hyvin resurssoituina kaaosta tai sen sukuista aiheuttamaan. Jää vain kysymys, miksi?

jk

Yksi Turkkulaanen kirjoitti...

Ano, tietenkin Soroksella on vankat perustelut toiminnalleen. Hänestä on paljon parempi että lehdistöllä riittää sivujentäydeltä kiinnostavaa kirjoitettavaa jonkun banaanivaltion sodista ennemin kuin Soroksen ja hänen kavereitensa korruptiosta.

Qroquius Kad kirjoitti...

Harmi kyllä minulle tämä näyttäytyy myös liian monen valtamediamme toimi(tta)jan motiivina ylläpitää ja jopa kiihdyttää nykyistä haittamaahanmuuttoa väistämättömine lieveilmiöineen:

mitä enemmän tuhoa, riehuntaa ja hävitystä, sitä suurempia lööppejä.