tiistai 19. heinäkuuta 2016

Vuoden tyhmin otsikko


Kilpailun voittaja on oma rakas Yleisradiomme:

Professori on huolissaan

En jaksa uskoa, että otsikon siteeraus on suoraan professorin suusta, mutta mikäli on, niin annetaan YLE:lle anteeksi ja todetaan, että professorin tulisi olla huolissaan lähinnä omista tiedoistaan ja vasta sen jälkeen maailmanpolitiikan tapahtumista.

Kymiläiset janaritkin tietävät, että korkeasti kunnioitetulla Konstantinopolin patriarkallla ei tule olemaan mitään poliittista valta-asemaa Turkissa riippumatta siitä mikä puolue siellä valtataistelun voittaa. Myös professorin ja YLE:n pitäisi tietää tämä. Jos he taas pitävät islamia kirkkona, niin heillä ei ole mitään tietoa yhtään mistään, jolloin ei juurikaan kannattaisi asioita edes kommentoida.

Mikäli YLE on säädyllinen ja muuttaa otsikkoa niin kopioidaan se varmuuden vuoksi tähän: "Kansainvälisen oikeuden professori huolissaan Turkista: "Aletaanko varkailta katkoa käsiä, jos kirkonmiehet valtaavat tuomarien paikat?"

Jotain rajaa nyt siellä Pasilassa. Käsien katkaiseminen ei ole koskaan kuulunut kirkon käytäntöihin, ei edes silloin kun sillä jotain maallista, oikeudellista valtaa on ollut ja rovioitakin sytyteltiin. Toisaalta todella monille toimittajille, ja varmaan professoreillekin, käsien katkaiseminen tekisi hyvää ainakin näinä aikioina, kuin näppäimistöä vielä kirjoittamiseen käytetään.

4 kommenttia:

Vasarahammer kirjoitti...

Punikkitoimittajat käyttävät kaikkia mahdollisia keinoja islamin valkopesemiseen. Tuo otsikko, joka tietysti edustaa puhdasta sivistymätöntä typeryyttä, on yksi sellainen.

Punikkitoimittajalla on oma käsityksensä uskonnoista. Se ei perustu ymmärrykseen uskontojen sisällöstä vaan punikkitoimittajan omaan ideologiaan.

Michelange kirjoitti...

"En jaksa uskoa, että otsikon siteeraus on suoraan professorin suusta, mutta mikäli on, niin annetaan YLE:lle anteeksi ja todetaan, että professorin tulisi olla huolissaan lähinnä omista tiedoistaan ja vasta sen jälkeen maailmanpolitiikan tapahtumista."

Suoraan prof. Koskenniemen suusta nuo sammakot loikkivat. Harmi, että suurenmoisen kansallisrunoilijamme V.A.Koskenniemen jälkikasvu on degeneroitunut tämmöiseksi...

Koko läpimaallistunut ja tietyllä tavalla uskontolukutaidoton nykykulttuurimme puhuu uskonnoista tällä tavoin idioottimaisen yleispätevästi. "Kirkonmies" on yksinkertaisesti uskonnollisen auktoriteetin synonyymi, ja muistan joskus törmänneeni sellaiseenkin käsitteeseen kuin "buddhalainen kirkonmies"...

Kovin pitkä aika ei ole siitäkään, kun HeSa (tai Yle, en muista kumpi) teki juttua suomalaisen nimipäiväkalenterin muuttumisesta maahanmuuton myötä; siinä jutussahan toimittelija ihan kaikessa viattomuudessa totesi, että yhä useampi lapsi suomessa "kastetaan" Muhammediksi... eli kyseisen journalistipoloisen mielessä "kaste" merkitsee yleismaailmallista nimenantotilaisuutta eikä suinkaan kristillistä initiaatioriittiä.

Tähän on tultu.

IDA kirjoitti...

Aika mahdotonta tehdä mitään rationaalisia päätelmiä islamin, tai politiikan yleensäkään suhteen, jos luulee imaamin tai islamia tunnustavan poliitikon vastaavan perinteistä, luterilaista isäntämiestä, kuten professori ilmeisesti luulee.

Toisaalta ilahduttavaa, että on ainakin yksi professori, joka on niin suomalainen, että on täysin pihalla maailman menosta.

Vasarahammer kirjoitti...

Länsimaiselle liberaalille kaikki uskonnot ovat samanlaisia ja "pyrkivät hyvään" uskonnon opinkappaleista, perinteistä ja käytännön ilmentymistä riippumatta. Liberaalin käsitys uskonnoista on erittäin pinnallinen. Lisäksi hän kuvittelee itse edustavansa uskontojen yläpuolella olevaa eettistä oppijärjestelmää. Samalla liberaali kieltää oman uskonnollisen ja kulttuurillisen perintönsä. Tosin kieltäminen on pinnallista, mikä paljastuu Koskenniemen "kirkonmies"-puheista.

Todellisuudessa länsimaisen liberaalin oma oppijärjestelmä lepää huteralla pohjalla. Ihmisoikeudet, joita Koskenniemen kaltaiset moraalinvartijat edustavat, ovat vain maallinen versio perinteisistä kristillisistä arvoista. Todellisuudessa islam ei hyväksy ihmisoikeuksia, mikäli ne ovat ristiriidassa sharia-lain kanssa.