maanantai 18. heinäkuuta 2016

Linjan puute


Uusi tupakkalaki on hämmentävän tyhmä ja suosii lähinnä tupakkateollisuutta ja lääketeollisuutta. Kumpaakaan noista ei oikein voi pitää yksityisyritteliäisyyden ja pienteollisuuden kehtoina.

En tässä vaivaudu selittämään miksi sähkötupakka ei ole edes tupakkatuote, enkä sitä miksi se on huomattavasti tupakkaa terveellisempi vaihtoehto. Ehkä jopa terveellisempi kuin kaikkien kauppojen kassoilla myytävät lääketeollisuuden nikotiinituotteet. Tuon vain esille sen, että sähkötupakan kauppa perustuu nimenomaan yksityisyritteliäisyydelle ja pienteollisten yritysten käymälle kaupalle. Perussuomalaisten pitäisi tukea tällaista toimintaa aivan täysillä sikäli mikäli puolueella olisi linja, jota se noudattaa eikä pelkkää lupausta linjasta.

Oletankin, että kansanedustajamme tällä puheella aloittavat täysillä työn epäonnistuneen tupakkalain korjaamiseksi sellaiseksi, että se edistäessään kansanterveyttä samalla edistää myös yritteliäisyyttä ja kaupankäyntiä. Sillä se Saksakin pärjää ;)

Kansainvaellukset ovat eräänlainen luonnonvoima, jonka torjumiseksi vaaditaan jotain enemmän kuin pelkästään eduskunnassa tehtävä politiikka. On helppo antaa anteeksi, jos niiden torjumisessa ei laajemman tuen ja kansan aidon hengen puutteessa onnistuta. Tämä tupakkalaki on kuitenkin ihan teknistä lainsäädäntöä vain. Ei pitäisi sortua nähdynlaiseen tyhmyyteen siinä.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tupakoin aikoinaan 10 vuotta aktiivisesti. Lopetin tupakoinnin, mutta säännöllisesti lankesin siihen syntiin. Hankin sähkötupakan muutama vuosi sitten. Yleensä höyryttelin viihteellä kun kaverit poltteli röökejään. Vähentelin nesteiden nikotiinimäärää ja nyt menee kuukausia, etten muista koko kapinetta. Otan kuitenkin mukaan kun tiedän, että sille saattaa käyttöä olla. En ole tupakoinut nyt vuosiin enkä voi enää edes sietää tupakan hajua.

IDA kirjoitti...

Itselläni oli tapana polttaa kotona piippua ja liikkeellä savukkeita, joita parhaimmilaan meni useampi aski päivässä. Lopetin pitkäaikaisen polttamisen nuuskan avulla, mutta nuuska pisti vatsan jotenkin sekaisin. Sähkötupakkaa olen nyt käyttänyt viitisen kuukautta, eikä kertaakaan ole tehnyt tupakkaa mieli. Olen havainnut jo sen, että herätessä ei tee lainkaan tupakkaa mieli ja koko laite tavallaan unohtuu. Hyöryttävässä laitteessa käytän 4 mg nikotiinia sisältävää nestettä ja tupakkaa imitoivassa, vähemmän höyryttävässä noin 7 - 8 mg.