keskiviikko 22. toukokuuta 2013

Ruotsin mellakat

Ruotsin monikulttuurinen menestystarina jatkuu ja maassa mitä ilmeisimmin, jos nyt omaisuuden tuhoamista ja autojen polttamista minään enää pidetään, on jo erittäin pahoja mellakoita, koska tulonjako on hoidettu huonosti ja maailmassa on veroparatiiseja.

Mikäli olisin entiteetti nimeltä Ruotsin poliisi sanoisin mellakoitsijoille jotain seuraavanlaista: "Älkää nyt olko hölmöjä ja tuhotko omia asuinalueitanne. Tämä on vapaa kansandemokratia ja täällä pääsee julkisilla minne vain. Ne poliitikot, talousvaikuttajat, mediaihmiset ja muut päättäjät, jotka ovat ahdingostanne vastuussa eivät todellakaan asu täällä. Heidän asuinalueilleen pääsee maanalaisella, junilla ja busseilla aivan kätevästi ja nykyisin vapaasti pummilla. Menkää sinne ja esittäkää vaatimuksenne. Olen aivan varma, että he antavat teille tilaa. Me emme ainakaan sinne tule teiltä sitä viemään."

Noin asiat ratkeaisivat.

12 kommenttia:

Kumitonttu kirjoitti...

Mikä on vasemmisto-suvakkien vastaus näihin "nuoriso"mellakoihin? Hiljaisuus, vaatimus lisäresurssien saamiseksi kotoutukseen, valtaväestön rassismi...

Tuskin kuitenkaan anteeksipyyntö ja tunnustus: "Jälleen kerran ajamamme politiikka on ollut virheellistä. Olemme pahoillamme ja laitamme laput luukulle."

IDA kirjoitti...

YLE:n uutisten mukaan "levottomuudet leimahtivat, kun poliisi surmasi 69-vuotiaan miehen epäselvissä oloissa"

Luulisin, että voisin toimia uutistoimittajana vain, jos sulkisin itseni täysin tiedoilta maailmasta ja vain lukisin ja kopioisin minulle tuotuja papereita. Muuten olisi jatkuva tunne tietoisesta ja propagandistisesta valehtelemisesta.

Kumitonttu kirjoitti...

Näin voisi kuvitella, mutta ilmeisesti toimittajat eivät enää nykyisin erota valehtelua ja hyviä aikomuksia.

Jos joku normi-ihminen polttaisi sata autoa kun poliisi tappoi hullun asemiehen, niin ei millään saisi siitä minkäänlaista arvostusta toimittajilta. Tai keltään muultakaan. Mutta kun viidakkoveistään heilutellut idiootti oli tummahipiäinen niin poliisin toimet olivat - tietenkin - kohtuuttomat. Ihan niin kuin Alppilan koulussa, ei tässäkään poliisin käyttämät voimakeinot olleet "kohtuullisia" näiden anarkomarkoja muistuttavien toimittajien mielestä.

Vaitiolija kirjoitti...

Tuota kanssa katselin sillä silmällä, että olisi raapustellut asiasta, mutta taitaapa olla niin, että siitä on jo raapusteltu tarpeeksi. Itteppähän tilasivat, toivottavasti joku muu nyt oppii näkemästään edes jotain.

Anonyymi kirjoitti...

Laitetaanko samaan junaan ne viidakkoveitsien kanssa täällä Suomessa kirjastossa riehuneet?

Anonyymi kirjoitti...

Anteeksi, ne taisivat olla "pitkiä puukkoja" eivätkä viidakkoveitsiä :)

Anonyymi kirjoitti...

Eikö samalla logiikalla näiden "pitkien puukkojen" heiluttajien tulisi mennä sota-alueelle, josta pakolaiset ovat lähtöisin?

IDA kirjoitti...

Mielestäni poliisit olisivat voineet toimia heidän kanssaan täysin analogisesti. Siinähän olisivat kokeilleet onneaan. Huomautan kuitenkin, että kukaan ei missään kysynyt olivatko ne Jyväskylän kirjaston tuhonneet ja virkailijoita piesseet riehujat kenties rakennemuutoksen, köyhyyden, yhteiskuntaluokkien eriarvoistumisen tai poliisiväkivallan uhreja. Et edes sinä ole kysynyt, vaan pyrit kovasti tekemään heistä jopa tekojaan suurempia vastuullisia. Luulenkin, että he olivat rikkaiden sortajaperheiden vesoja, mutta sen nyt sitten näkee, kun asia tulee oikeuteen.

Anonyymi kirjoitti...

Maailmassa on aika paljon tyytymättömyyttä köyhien ja keskiluokkaisten parissa. Myös jotkin keskirikkaat kantavat huolta kanssaihmisistään, eivät vain omasta asemastaan. Kenties eniten ihmisiä ottaa päähän, että heidän kohtaloillaan pelataan täysin heidän näkymättömissään. Ei varsinaisesti ole mitään tiettyä paikkaa, jossa soittaa ovikelloa ja kertoa huolensa. Kenties tässä osasyy, miksi purkautuminen on melko päämäärätöntä ja kohdistuu sivullisiin tai näiden omaisuuteen. Ja varmasti joukossa on aina niitä, jotka ovat saaneet vähän liian monta lelua.

IDA kirjoitti...

On aiheellista ja myös turhaa tyytymättömyyttä, mutta sen kanavoimiselle väkivaltaan yhteiskuntaa vastaan ei ainakaan pohjoismaissa ole vielä mitään järjellisiä perusteita.

Yksi asia olisi tietysti pitää faktat kunnossa. Juuri vahingossa näin jäkiviisaat, jossa Jan Erola hehkutti Tukholman mellakoiden kiinnisaadun epäillyt suomalaistaustaisuudella ja antoi ymmärtää kyseessä olevan suomalaisiirtolaisten jälkeläisen. Kiinnisaatujen nimet ja iät ovat: Ahmed Abdullrahman, 18, och Mohamed Mahad Omar, 19. Minkä varmasti tämä Jan Erolakin tietää.

Olisi muuten mukava kuulla jälkiviisaat samalla kokoonpanolla keskustelumassa, jos jotain köyhiä äärioikeistoskinejä tavattaisiin edes koulun läheltä tulikut ja bensakanisteri mukana. Yöllähän Tukholmassa paloi kokonainen koulu, mutta syynä heidän mielestään oli lähinnä huono kotouttamispolitiikka ja Ruotsin valtion epädemokraattisuus tulonjaossa.

Tässä ei heidän mielestään olekaan kyse siitä mitä tehdään, vaan kuka tekee. Teko muuttuu ymmärrettäväksi ja tekijät sorron uhreiksi sen mukaan mikä on tekijöiden oletettu poliittinen kanta.

Ellei Ruotsin valtion sosiaalinen tulojakopolitiikka riitä ei ole muuta vaihtoehtoa kuin kommunismi, jossa yksityisomaisuus sosialisoidaan täysin, joten en todellakaan ole ollut väärässä kun kutsun heitä kommareiksi. Tottuneina siihen, että epärehellisyys on hyve, jolla saavuttaa yhteiskunnallisen aseman, he eivät vain itse uskalla myöntää sitä mitä ovat.

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä kotipaikkakunnallani poltettiin koulu, jopa sama koulu mitä nuorena kävin. Jutusta ei tehty juttua, koska he olivat kylän kiljuhöyrypäisiä, tuttuja häiriköitä. Logiikkasi ei siis päde. Nämä mellakat ovat puolestaan minun mielestäni analogisia perussuomalaisten, lokakuun vallankumouksen ja natsien nousulle, koska niiden taustalla on ollut usko parempaan vailla mitään perustetta. Minun puolestani erotaan eurosta, se vain saattaisi saada koko rahajärjestelmän ihan sekaisin, jos euro kaatuisi. Meillä ainakin työttömyys kasvaisi ihan huimaa vauhtia. Siinä varmasti työttömien kiljupäiden toimesta muutama koulukin palaisi.

IDA kirjoitti...

Kaikki on analogista kaiken kanssa. Jotain asiaa diggaa kuin teini ja se on sitten hyvää, jotain taas ei diggaa ja se on sitä pahaa. Tosiasioilla ei ole mitään väliä: Teuvo Hakkarainenhan se lietsoi Ruotsin mellakat, kun se on samassa puolueessa Jussi Halla-ahon kanssa, joka on lietsonut Jyväskylän kirjaston holocaustin, mitä ei saa koskaan koskaan unohtaa.

Pitäisi perustaa sellainen maolainen itsekritiikkijärjestelmä, jossa kaikki kokoontuisivat tunnustamaan virheensä ja sitten lopuksi pari teloitettaisiin. Jonkinlaista jatkuvaa itsereflektiota siis ehdottomasti tarvittaisiin. Tärkeintä on, että itsekeskeisestä individualismista ei vain päästäisi ulos, koska se voisi järkyttää Euroopan unionin markkinoita. Eli itsereflektoikaa ja tarkkailkaa maailmaa vain valtion antamien tietojen kautta. Siten teistä tulee sellaisia, että voitte sanoa: minä olen hyvä ja katson jopa eurovision kulttuurikilpailua tiedostaen mistä siinä on kysymys.