torstai 21. helmikuuta 2013

Amerikanisaatio

En tiedä johtuuko Aalto-opiston huimasta noususta kansainvälisten tiedeyliopistojen kärkeen, vai mistä, mutta suomalaiset professorit jakavat jo Euroopan mannermaahan ja Englantiin ( Skotlanti, Wales ja Cornwall nyt ainakin voidaan unohtaa, puhumattakaan Irlannista). Silti ihmetyttää mitä ihmettä on mannermainen paternalismi

Piispojen toiminnassa mannermaista paternalismia.

ja varsinkin mitä se on tuossa yhteydessä. Jos rehellisiä ollaan, ollaan sitten mannermaisia paternalisteja tai angloamerikkalaisia liberaaleja, niin kyllä suomalaista kirkollista keskustelua, noin kansainvälisesti ottaen, leimaa enemmän bolshevistinen kansankiihotus, kuin mikään muu.

Kuuluvatko muuten esimerkiksi Hollanti, Belgia, Espanja ja Italia mannermaahan, vai onko kyseessä vain Ranskan ja Saksan oma terästeollisuus?

2 kommenttia:

Matias F. kirjoitti...

Varmaankin se angloamerikkalainen liberalismi olisi tässä tapauksessa tarkoittanut, ettei piispojen mielipidettä olisi tarvinnut julkaista ollenkaan, hehän ovat vain näkökulmaansa esittäviä järkeviä aikuisia, joten mielipide on saman arvoinen kuin kenen tahansa yleisönosastolle kirjoittavan (en tosin yhtään tiedä, mistä kuka on arvostellut ketä).

Sen sijaan professorin toimittajakaveri tai lehden omistaja tarjoaa vain ajatusten markkinatorin, josta jokainen voi toki valita haluamansa, kunhan mielipiteet ensin suodatetaan. Mitään paternalisteja ei haluta esille.

IDA kirjoitti...

Vähän tuohon malliin todennäköisesti. Tuo juttuhan lähti liikkeelle siitä, että piispa meni ja kommentoi kolumnia omalla Facebook-sivullaan.

Itse olen tässä mannermaisten paternalistien kannalla, koska vastapuolelta puuttuu oma näkemys tyystin. Tärkeintä heille on, että paternalistit olisivat hiljaa, jolloin kukaan ei sanoisi mitään järkevää, eli häiritsevää.