maanantai 17. lokakuuta 2011

Ihmisoikeuksien suurvalta

Freddy van Wonterghem on saanut syyteen sotarikoksista ja rikoksista ihmiskuntaa vastaan. Viimeisen sadan vuoden aikana vastaavista rikoksista on Suomessa tuomittu muun muassa pahamaineinen Mikko Ellilä, joten syyte on vakava. On hienoa, että viranomaisemme ovat hereillä: kansalaisena tiedän, että valtionsyyttäjän virastossa luetaan Iltasanomia, joten voin edelliseen postaukseen viitaten aivan rauhassa vain odotella koska syyte Iltasanomien päätoimittajaa vastaan nostetaan.

Panettelevan, väärän, vääristelevän ja kansanryhmää kiihottavan tiedon julkinen levittäminen ei vain käy. Vai käykö sittenkin, jos panettelija on oikealla puolella oikeuslaitoksemme poliittisen mielipiteen suhteen ja paneteltava väärällä?

29 kommenttia:

Vasarahammer kirjoitti...

Onko Freddyn alkuperäinen teksti vielä jossain tallella?

Muistan toki tuon kohun, mutta en löytänyt tekstiä. Usari lienee kaiketi poistanut sen.

IDA kirjoitti...

En tiedä. Se oli jonkin blogin kommenttiketjussa vastauksena siihen, kun joku puolusteli kuolemaan johtaneen ruoskimistuomion oikeudellista hyvyyttä. Tuskin Freddy sitä arkistoitunut on, koska teksti ei mikään suurteos kyllä ollut ;)

jadfh kirjoitti...

Voi jumala(a)uta tätä maata! FACEPALM

Tomi kirjoitti...

Jos nyt Freddy tuomitaan, niin eikö hänet pitäisi persuideologian perusteella karkoittaa maasta?

Persut ovat vaatineet kaikkien rikoksiin syyllistyneiden mamujen maastakarkoitusta.

Anonyymi kirjoitti...

Maassa maan tavalla tai maasta pois. Kuka näitä rikoksiin syyllistyneitä ulkomaalaisia haluaa hyysätä? Eivät kai sentään kukkahattu-persut.

Vasarahammer kirjoitti...

"Se oli jonkin blogin kommenttiketjussa vastauksena siihen, kun joku puolusteli kuolemaan johtaneen ruoskimistuomion oikeudellista hyvyyttä."

Konteksti on oleellinen osa tekstiä. Tuomioita tosin jaellaan pelkästään asiayhteydestä irrotettujen lauseiden perusteella.

Kommenttiosastolle jätetty viesti ei yleensä ole parasta, mihin kirjoittaja pystyy.

IDA kirjoitti...

"Jos nyt Freddy tuomitaan, niin eikö hänet pitäisi persuideologian perusteella karkoittaa maasta?"

No toki. Kyseessä on kuitenkin Suomessa tehty sotarikos ja rikos ihmisyyttä vastaan. Uskon, että tällainen oikeudenkäynti saa maailmanlaajuista huomiotakin ;)

Freddy nyt vain sattuu olemaan Suomen kansalainen, vaikka samalla onkin vakavaan rikokseen syyllistynyt maahanmuuttaja, joten se mutkistaa asiaa.

Mitä tulee anonyymin "maassa maan tavalla" kommenttiin, niin Freddyhän on toiminut juuri kuten maassa toimitaan. Viaton maahanmuuttaja on lueskellut suomalaisten lehtien juttuja vanhempiensa uskosta, joten ei ihme, että on mieleen syntynyt se käsitys, että Suomessa saa sanoa rajustikin. Mistä hän olisi voinut tietää, että Suomessa ei saa sanoa rajusti yhdestä uskonnosta, eikä varsinkaan silloin, jos on tietyn puolueen jäsen?

Tomi kirjoitti...

Vaikka Freddyn lausunto olikin äärinmäisen mauton ja typerä, jopa kontekstissaan, niin ei siitä pitäisi syytettä nostaa.

Ihan pragmaattiseltakin kannalta syyte ei ole hyvä asia persujen vastustajille. Syyte satanee ääniä persujen laariin.

Anonyymi kirjoitti...

Mistä maahanmuuttaja voi tietää, etteivät kaikki täällä kunniamurhasta pidä. Eihän suomen kieltä taitamaton Freddykään tiennyt ympäröivästä kulttuurista yhtään mitään.

Kumitonttu kirjoitti...

Paavi on natsi, joten kaikki katolilaiset ovat natseja.

Kiihotustuomiota odotellessa.

IDA kirjoitti...

Antaa Susan Sandronin vain nuolla sakevasaraa. Se naurattaa japanilaisia.

Tomi kirjoitti...

Kyllä kuuluminen Hitler-jugendiin on Ratzingerin huonoista puolista vähäisimpiä.
Suurimmat heikkoudet liittyvät siihen, että hän on kiihkeästi uskova katolilainen.

IDA kirjoitti...

Lisäksi hän on huomattavan sivistynyt ja erittäin älykäs. Mikäli humanistisia tieteitä eurooppalaisessa kulttuurissa vielä olisi voitaisiin puhua huippuluokan tiedemiehestä.

Tomi kirjoitti...

IDA teologia tai dogmatiikka eivät ole tieteitä. Ne ovat sana helinää.

IDA kirjoitti...

Itse asiassa vain matematiikkaa ja teologiaa pitäisi opettaa yliopistoissa, mutta tämä maailmahan ei ennen loppuaan ole täydellinen.

Razinger vetää ihan länsimaista perusfilosofiaa tasolla, johon verrattuna erilaiset zizekit ja dawkinsit vaikuttavat lähinnä SubTV:n viihdeohjelmilta.

Anonyymi kirjoitti...

Perusfilosofiasta munkkilatinaan (2op)
- luennoitsija paav. Benedictus
- Vatikaanin iso sali
- su klo 10-12

Korvaava kirjallisuus:
Aku Ankan taskukirjat 1-12 ja Valitut Palat (viimeisin vuosikerta)

Luennoille on osallistumispakko. Edeltäviksi opinnoiksi suositetaan välttävästi suoritettua pyhäkoulua.

Tomi kirjoitti...

IDA, mikä vika on luonnontieteissä, kun et niitä yliopistoon hyväksyisi?

Vasarahammer kirjoitti...

Joko on selvinnyt, mistä kirjoituksesta Freddyä varsinaisesti syytetään?

IDA kirjoitti...

Hammer:

Ilmeisesti syyttäjäkään ei tiedä vielä, mutta oli kuulemma luvannut selvittää asian pikaisesti. Freddyä ei ainankaan ole tutkinnassa kuultu kuin tästä yhdestä kommentista, eikä hän Uudessa Suomessa "pahempaakaan" ole julkaissut.

Tomi:

Ei niissä mitään vikaa ole. Minua nykyään hieman huolestuttaa se, että humanistisia "turhia" tieteitä ei enää arvosteta niille kuuluvalla arvolla.

Närpiön susi kirjoitti...

Heh, heh!
Kunnallisvaalit lähestyvät ja sitten eduskuntavaalit. On hyvä olla tunnettu jo hyvissä ajoin. Freddy osaa konstin. Persuomalaiset tarvitsevat fiksuja maahanmuuttajia joukkoonsa ja kas: tässä teillä on sellainen. Toivottavasti hän saa pitkän vankeustuomion, jonka presidentti Soini sitten aikanaan armahduksella poistaa.
Tulee mieleen Hannu Salaman "Juhannustanssit." Ilman jumalanpilkkatuomiota kirjaa tuskin olisi ostanut kukaan. Se oli sellainen mainos, ettei paremmasta väliä.
Muuten, minusta on alkanut tuntua, että Mika Illman on salapersu. Kun Freddy tuomitaan koko Kotkassa ei taida olla enää yhtään demaria jäljellä. Ne tulevat torille ja polttavat jäsenkirjansa sekä punaiset lippunsa. Sosdem-puoluehan on jo alkuajoista asti puolustanut sananvapautta ja niissä merkeissä vastustanut inhaa kommunismia, joka tuhoaa sananvapauden.

IDA kirjoitti...

Tavoite voisi tosiaan olla "jytkäyttää" kunnallisvaaleissa demareiden ohi. Se olisi heille aivan oikein.

Tiedemies kirjoitti...

Tämä nykyinen paavi ei ole kyllä yhtä sympaattinen kuin se edellinen.

IDA kirjoitti...

Edellinen paavi oli hyvin laaja-alainen ja sankarillinen. Ei ihme, että hänestä tuli autuas. Nykyinen paavi vaikuttaa enemmän älylliseltä ja kokoavalta.

Tomi kirjoitti...

IDA, eikö autuaaksi julistamiseen vaadita ainakin yksi ihme?
Mikä oli Karolin ihme?

IDA kirjoitti...

Erään nunnan ihmeellinen parantuminen.

Anonyymi kirjoitti...

Eikö se paina vaakakupissa mitään, että vastapainoksi muutama sata miljoonaa sairastui lisää?

IDA kirjoitti...

Ei paina.

Autuaaksi julistamisen ehtoihin ei kuulu, että autuaan pitäisi parantaa kaikki maailman ihmiset ja taata heille ikuinen elämä.

Tomi kirjoitti...

IDA, mitä mieltä ole katolisen kirkon ehkäisylinjasta?

IDA kirjoitti...

Pohdiskelen vakavasti tätä:

http://katolinen.net/?page_id=216

ja olen samaa mieltä. En kuitenkaan ole ihan varma olisiko siinä kaltevan pinnan argumentti liiankin voimakas. Varmaankaan ei ole koska kyseessä on kuitenkin hyvin harkittu ja Pyhän Hengen ohjaama teksti.