lauantai 7. toukokuuta 2011

Levante kumoon

Sattuneesta syystä en ehtinyt seuraamaan ensimmäistä puoliaikaa, enkä siis selittämään tarkemmin pelin asetelmiakaan. Joka tapauksessa heti toisen puoliajan alkuun David Lopez ampui täysin oikeutetun rankkarin yläkulmaan ja vei Athleticin 2 - 0 johtoon. Ensimmäisellä puoliajalla Toquero on tehnyt maalin ja tilastojen perusteella Athletic on muutenkin hallinnut. Hyvää nousua koko kevään tehnyt Levante pelataan tässä oikeastaan lopullisesti pois eurokentiltä. Sevillan, Espanyolin ja Atletico Madridin pelit siis ovat vielä kiinnostavia.

62 minuuttia ja Llorente teki Toqueron syötöstä tyylikkään vanhanaikaisen maalin. 3 - 0. Eiköhän tämä ole tässä. Tällä kierroksella Atletico Madrid siis kotonaan Malagaa vastaan, Sevilla kotonaan Real Madridia vastaan ja Espanyol kohtaa vieraissa saman kaupungin katalaanit Barcelonan. Noista ainakin Sevillalle ja Espanyolille voisi povata häviöitä.

Tämähän alkaa olla häpeällistä 84 minuuttia ja 3 - 2. Onko Herra Ye tekemässä Bilbaon öljy-yhtiöiden kanssa kauppaa vai mistä mättää?

Lopputulos: Athletic Club 3 - Levante 2. Eli aivan kummallista hyytymistä lopussa. Silti kotivoitto ja kolme pistettä. Nyt jäädään huomiseen seuraamaan muiden otteluiden tuloksia. Siinä mielessä ei mitenkään hyvältä näytä, että vaikka Athleticin loppuohjelma on kuitenkin "helppo" niin vierasvoittoja tai vähintään vierastasureita pitäisi ottaa.

Atletico Madrid, Sevilla ja Espanyol hävisivät kaikki. Yhdeksän pistettä on vielä jaossa, joten viimeiset eurokenttäpaikat jaetaan seuraavien kesken:

4. Villarreal 61

5. Athletic Club 54
6. Sevilla 52
7. Atletico Madrid 52
8. Espanyol 48

Teoriassa Sporting, Levante, Mallorca ja Racing voisivat vielä nousta tasoihin Sevillan ja Atleticon kanssa, mutta tuskin nousevat. Villarrealkin on varsin varman neljän joukossa.

Seuraava peli vieraissa Deportivoa vastaan jo huomenna tiistaina 10.5. Ottelu alkaa kello 21:00 Suomen aikaa. Ensi sunnuntaina kotona Malaga ja viimeisellä kierroksella 22.5. vieraissa Racing. Eli huomisen jälkeen olemme taas vähän viisaampia. Tosin Sevilla ja Espanyol pelaavat kierroksen ottelunsa vasta keskiviikkona.