tiistai 10. toukokuuta 2011

Kaunis nimi, mitä muuta?

Toivottavasti ei paljoakaan, ainakaan tänään. Athletic Clubin peli Deportivo de la Coruñaa vastaan alkaa siis tänään 21:00 Suomen aikaa La Coruñan kaupungissa. Sinne ovat matkustaneet seuraavat pelaajat:

Iraizoz, Toquero, Amorebieta, San José, David López, Iturraspe, Llorente, De Marcos, Gabilondo, Raúl, Iraola, Orbaiz, Gurpegi, Castillo, Javi Martínez, Muniain, Ibai, Ekiza ja Urko Vera

La Coruña sijaitsee Galiciassa joten lento Bilbaosta on tehty suoraviivaisesti idästä länteen. Pieni voitto jetlagissa toivottavasti näkyy kentällä. Itse kaupunki on luontevasti aikojen kuluessa syntynyt vilkas satamakaupunki asukkaita on noin 244 000 ja ympäristökunnat huomioiden 376 000. Mitään syytä päästää sinne Metropoliksen vihreitä yhdyskuntasuunnittelijoita ei siis ole ja mitäpä he siellä aikansa kuluksi tekisivätkään, sillä kunnon katolilaisina La Coruñan asukkaat viettävät jo muutenkin viikoittaista kasvisruokapäivää perjantaisin. Sympaattinen kaupunki.

Ottelun tuomari on Mateu Lahoz, huonomaineinen valencialainen, jonka saldo on hälyttävän surkea tuomariksi 9 Athleticin ottelua joista 2 voittoa, 2 tasapeliä ja 5 tappiota. Koskaan ei kuitenkaan ole liian myöhäistä tehdä parannusta; pilli vain suuhun ja silmä tarkaksi.

Kokoonpanoja on jo epävirallisesti julkaistu, mutta palaamme asiaan ottelun alla.

Llorente

ja loput vaihdossa. Tuosta voisi päätellä, että voittoa lähdetään hakemaan. Vierasvoitot ovatkin olleet tällä kaudella kiven alla.

Alle kolme minuuttia pelattu ja 0 - 1. Toguero maalasi nopean, suoraviivaisen vastahyökkäyksen päätteeksi. Muotitietoisille tiedoksi, että Athletic pelaa perinteisessä, punavalkoraidallisessa kotiasussaan.

22 minuuttia ja Deportivo tasoitti. Näitä sattuu. 1 - 1.

Puoliaikatulos: Deportivo 1 - Athletic Club 1. Ei mikään klassinen peli. Deportivo yrittää kovaa, koskapa on vaarassa tippua. Athletic todennäköisesti ja toivottavasti tekee pari maalia toisella jaksolla.

Lopputulos: Deportivo 2 - Athletic Club 1. No mikäpä tässä. Kuusi pistettä vielä jaossa, katsellaan huomenna tilannetta sijojen 5 ja 6 suhteen.