torstai 19. helmikuuta 2009

Demonit ja velhot

On erittäin huvittavaa ajatella sitä, kuinka jotkut vihreät valittavat siitä, että heitä demonisoidaan, kun lukee tällaisia uutisia, jossa MTV3 aivan pokkana leimaa kansalaisjärjestön rasistiseksi.

Ihan turha edes kirjoittaa, että Suomen Sisu ei ole rasistinen, joten kirjoitan, että Vihreät ovat Kokoomuksen ja RKP:n talutusnuorassa kulkeva, suurpääoman etuja hörhöille hipeille myyvä puolue. Muut puolueet arvioin myöhemmin, kun taas keksin yhtä totuudellisia määritelmiä. Vihreiden tavoitteet kulttuurin suhteen(han) me jo kaikki tiedämmekin.

Elämme aikaa jona 60-lukulaiset tuomitsevat provokatoorisia runoilijoita hovioikeudessa, ja toisaalta kaikki on jo ennenkin kirjoitettu, joten kopion tähän kuvaamaan median ja vihreiden ( ja kaikkien muidenkin puolueiden PS:ää toki lukuun ottamatta ) suhdetta Suomen Sisuun Eila Kostamon suomentamaa Charles Baudelairen proosatekstiä:

Kaikki nuo typerät porvarit*, jotka ehtimiseen hokevat sanoja 'suvaitsevainen, suvaitsemattomuus, taiteen suvaitsevaisuus' ja muita järjettömyyksiä tuovat mieleeni Louise Villedieun, viiden pennin huoran**, joka tultuaan kerran mukaani Louvreen*** missä ei ollut kertaakaan käynyt, alkoi punastella, peitellä kasvojaan, nyki minua tavan takaa hihasta ja kyseli kuolemattomien veistosten ja taulujen kohdalla, kuinka voitiin pitää julkisesti näytteillä tuollaisia säädyttömyyksiä.

Moderni aika tietysti vaatii selitysosia, joten olkaapa hyvät:

* Media
** Vihreät ja muut puolueet ( poislukien tietysti PS :) )
*** Suomen Sisu

Eipä juuri muuta tämän aamukahvin mediakatsauksesta.

PS.

Kun nyt kuitenkin kaikenlaista lehteä luukusta tippuu niin: Kotkassa ilmestyvä SDP:n äänenkannattaja Eteenpäin esittää tänään, että SAK:n puheenjohtajaa ei missään nimessä pidä valita jäsenäänestyksellä. Perustelut ovat vakuuttavat: duunarit tuskin tietävät - ja tuskin välittävätkään tietää - työmarkkinaneuvotteluista mitään.

Tätä kun peilaa eilen ilmestynyttä Taloustutkimuksen kyselytutkimusta vasten, on helppoa päätellä mihin suuntaan puolueiden kannatusluvut kehittyvät.

25 kommenttia:

Jukka Aakula kirjoitti...

Tämän johtopäätöksen tekemiseen ei tarvitse olla edes tuohtunut siitä, että eri puolueita kohdellaan eri tavoin. Tämä on kertakaikkiaan näin:

"Ihan turha edes kirjoittaa, että Suomen Sisu ei ole rasistinen, joten kirjoitan, että Vihreät ovat Kokoomuksen ja RKP:n talutusnuorassa kulkeva, suurpääoman etuja hörhöille hipeille myyvä puolue"

Aiheeseen liittyen:

http://kansankokonaisuus.blogspot.com/2009/02/vanhoillislestadiolaisten.html

Yhteiskunnassa todella on näitä lempilapsia (ihmisoikeusliitto, vihreät), jotka ovat virallisia kansalaisjärjestöjä kuten Hitler Jugend, Bund Deutscher Mädel, ja Deutsche Christen.

Sitten on näitä pahoja kansalaisjärjestöjä kuten Suomen Sisu, Suomen Rauhanyhdistysten Keskusyhdistys (Vanhoillislestadiolaiset) ja Länsi-Suomen Rukoilevaisuus.

Politiikan tutkija Tuomo Martikainen kirjoittikin jo vuonna 1996:

"Tiedotusvälineet ja tutkijat olivat pitkään niin vihreiden lumoissa, koska vihreiden katsottiin olevan politiikan todellisia ja lopullisia uudistajia. Vihreät olivat tiedotusvälineiden lemmikkejä, jotka istuivat villapaidoissaan omassa idyllissään, heittivät välissä statementit ja palasivat kutomaan sukkiaan. Kun tästä uudesta poliittisesta kulttuurista innostuttiin, unohdettiin tarkkailla mitä tapahtuu pinnan alla poliittisen kentän toisella laidalla. Uusoikeistolaisuus nousi tämän johdosta sieltä esiin yllättäen kuin iso paha mörkö."

http://www.ylioppilaslehti.fi/1996/041096/uusoikeisto.html

Tiedemies kirjoitti...

Ymmärrän harmistuksesi, mutta valitettavasti tässä kohtaa olet väärässä. Voit väittää, ettei Sisu ole rasistinen, mutta väite on todella ontto.

Ei rasismi ole pelkästään sitä, että kirjoitetaan "Neegerit lahdattava" jne. Rasismia on myös se, että esitetään, vaikka kuinka huumorin varjolla, että todellinen suomalaisuus on valkoihoisuutta ja että "sekarotuiset" eivät ole mistään kotoisin.

Tykkään enemmän siitä "über allesin" versiosta, jossa keisarina on Ronald Reagan, vaikka se taitaa olla myöhäisempi. Samalta kuulostaa. En tosin koskaan oikein ollut Kennedys-fani. Tosin niillä oli jotain sanottavaa Sisulle.

(Jälkimmäistä ei kannata ottaa ihan tosissaan....)

IDA kirjoitti...

"Ei rasismi ole pelkästään sitä, että kirjoitetaan "Neegerit lahdattava" jne. Rasismia on myös se, että esitetään, vaikka kuinka huumorin varjolla, että todellinen suomalaisuus on valkoihoisuutta ja että "sekarotuiset" eivät ole mistään kotoisin."

Olen melko lailla tietoinen eri rasismin ( ja muidenkinkin isimien ) määritelmistä. Suomen Sisu ei koskaan ole määritellyt suomalaisuutta kuvaamallasi tavalla. Tuo määritelmä on syntynyt Louise Villedieun mielessä.

We have a bigger problem now ilmestyi samalla EP:llä kuin tuo Nazi punks, joka ei todellakaan ole tehty puhuttelemaan minua vaan viihdyn aivan hyvin yleisön joukossa vaikka noin huudetaankin. Tosin ei enää jaksa pogota ja korvatulpatkin pitäisi olla.

Dead Kennedysin alkuaikojen tuotanto on todella hyvää. Vihreiden kulttuuripolitiikan lisäksi he kuvasivat myös vihreän sosiaalipolitiikan aika tyhjentävästi. ;)

Tiedemies kirjoitti...

Suomen Sisu ei koskaan ole määritellyt suomalaisuutta kuvaamallasi tavalla.

Ei ole, mutta nyt alat jo vähän lipsua. Onko vai eikö ole mielestäsi kohtuutonta väittää näitä "hauskoja" juttuja rasistisiksi? Ja jos järjestö aivan avoimesti käyttää rasistista huumoria kannatustuotteissaan - joita voidaan pitää siis jonkinlaisena järjestön markkinointina - niin eikö järjestö silloin ole ihan arkikielen ja sanakirjamääritelmän mukaan rasistinen?

Oikeasti sanoilla on joku merkitys. Se, että vedotaan siihen, että "rasismi ei merkitse mitään koska sitä käytetään niin paljon väärin", ei tarkoita, että sillä ei olisi joskus tarkoitettu jotain ja etteikö tämä tarkoitus olisi se, mikä Sisulaisilla - ei ehkä kaikilla - on ollut mielessä, kun noita t-paitoja on tehty.

Onhan se hauskaa nauraa lakupekka-ukoille ja sensellaisille. Mutta jos järjestö on poliittisesti näkyvä, niin on ihan oikeutettua problematisoida asiaa näin.

Meidän pojat ovat eri päiväkodeissa, kummassakin on lapsia joiden vanhemmista toinen on suomalainen ja toinen "Neegeri". Tuo asenne, joka noissa näkyy, jos se on oikeasti suhtautumisen taustalla, siitä voi johtaa muutamia juttuja ja arvata.

Eli näistä moni - en väitä että sinä - ei tosiasiassa hyväksy niitä lapsia "suomalaisiksi", katsoo että niitä lapsia (oikeutetusti) syrjitään ja että se on niiden vanhempien vika. Että meidän yhteiskuntaamme ei vaan kuulu se, että "kansoja" sekoitetaan keskenään.

Tämä argumentti on nähty moneen kertaan. Olli "natsi-olli" Heikkilä viljeli aikanaan väitettä, että nämä lapset eivät ole "mistään kotoisin", koska eivät ole oikeita suomalaisia. No, Olli oli tietty vähän fringe-tyyppi ja tuskin mikään sisulainen (taikka mistä minä tiedän), joten jätetään se sivuun.

Uskon kyllä, ettet itse ole mikään rasisti ja uskon saman myös Halla-ahosta, koska minusta pitää antaa jonkinlainen "benefit of a doubt". Mutta minusta siitä ei pääse mihinkään, että tuollainen markkinointi vetoaa juuri siihen ajatukseen ja argumenttiin.

Jukka Aakula kirjoitti...

En jaksa oikein näitä termeistä keskustelemisia.

Minusta Suomeen pitäisi ottaa mahdolisimman vähän afrikkalaisia maahanmuuttajia. Ihan sama vaikka minua nyt kutsutaankin rasistiksi. Kunhan ei kutsuttaisi maahanmuuttokriittiseksi, koska sitä en ole. Minusta on hienoa että Suomeen muuttaa ihmisiä vaikkapa Saksasta, Englannista, Espanjasta, Intiasta, Kiinasta, Vietnamista jne.

Kunhan määrä pysyy hallinnassa.

IDA kirjoitti...

Mistä tuotteesta on kysymys. Katsoin muuten noita tuotteita toodella pitkästä aikaa. En käytä vaatteita, jotka mainostavat tai julistavat jotain.

Jos tarkoitat sitä hymynaama-paitaa en itsekään pidä sitä mitenkään onnistuneena. En ole kysellyt, mutta valistuneesti arvaisin että taustalla on joku "diversity is happiness" tai "erilaisuus on rikkautta" juttu. Näitähän kovasti hoetaan.

Tuon voi kyllä tulkita noinkin, kuten esität ja siinä mielessä paita on epäonnistunut.

Vasarahammer kirjoitti...

Minusta Tiedemies vetää rasismin määritelmän äärimmilleen jonkun kannatustuotteen perusteella.

Kävin itse katsomassa tuota paitaa ja omasta mielestäni viesti oli se, että kansat elävät parhaiten omissa valtioissaan.

Itse asiassa Suomen Sisun ideologia perustuu kansallisvaltioon, sen vaalimiseen ja kehittämiseen.

En ole itse minkään poliittisen yhdistyksen jäsen enkä ole koskaan ollut muun kuin urheiluseuran jäsen. Pidän kuitenkin kansallisvaltiota näytöiltään parhaana mallina kansanvallan toteuttamisessa.

Monikansallisissa valtioissa ja ylikansallisessa päätöksenteossa on aina ristivetoa alueiden ja keskusvallan välillä. Mitä kauemmaksi päätöksenteko viedään, sitä vähemmän demokraattista se on.

YK on viime vuosina osoittautunut monilta osin epäonnistuneeksi rakennelmaksi. Euroopan Unioni siirtyy vaivihkaa kohti keskusjohtoista byrokraattista valtiota eli Neuvostoliiton pehmoversiota.

Vasarahammer kirjoitti...

Tähän vielä Tshekin presidentti Vaclav Klausin määritelmä "europeismista", joka on EU:n valtaideologia:

# the belief in social market economy, and the demonisation of free markets

# the reliance on civil society, on NGOs, on social partnership, on corporatism, instead of classical parliamentary democracy

# the aiming at social constructivism as a result of the disbelief in spontaneous evolution of human society

# indifference towards the nation state and blind faith in internationalism

# the promotion of the supranationalist model of European integration, not its intergovernmental model

Lähde: EU Referendum -blogi

Tuossa ovat mielestäni merkittävimmät perusteet vastustaa Euroopan Unionia sen nykymuodossaan. Tämä ei silti tarkoita, että Suomen pitäisi nyt ja heti erota ko. järjestöstä.

Tiedemies kirjoitti...

Minusta on jotenkin uppo-outoa että joku viitsii väittää, ettei noissa paidoissa ole kyse siitä, että "neegerit menkää kotiinne, siellä olette onnellisia, älkää tehkö mulattimuksuja, niistä tulee onnettomia". Vasarahammerin apologetia on pelkkää sumutusta, EU ei liity asiaan mitenkään. Se on harmi, koska olen tottunut pitämään ko. nimimerkkiä hyvinkin ansiokkaana kirjoittajana.

Sillä, mitä mieltä on kansallisvaltiosta, ei pitäisi olla paljoakaan yhteistä kosketuspintaa sen kanssa, mitä on mieltä tuollaisesta.

Minä en ole mikään nationalisti, mutta se ei kuulu tähän asiaan mitenkään. Vaikka haluaisi pitää Suomen kansallisvaltiona ja erottaa sen EU:sta, ei sen silti tarvitse tarkoittaa sitä, ettei tänne jonkin verran voisi muuttaa afrikkalaisia tms.

Trollasitte aikanaan välittömästi kylmäksi sen ketjun jossa yritin kysyä, onko "afrikkalainen" oikea termi tässä, vai pitäisikö tosiasiassa puhua neekereistä tai mustaihoisista tms. En saanut silloinkaan vastausta, vaikka kysyin asiallisesti, kysymystä väitettiin jostain syystä saivarteluksi. Vastaus on minulle ihan henkilökohtaisella tasolla relevantti, koska minulla on ystäviä (valkoisia) Etelä-Afrikassa ja eräs ystävä on aikeissa muuttaa pysyvästi Suomeen.

Jukan esittämä mielipide siis on esitetyssä muodossaan sellainen, että hänen mielestään ystäväni, joka on ansioitunut tutkija alallaan, on persona non grata Suomessa.

Jos Sisu on muka sitä, mitä nationalismi on ja jos nationalismia mainostetaan sisulaisuutena, tehdään minusta paljon enemmän väkivaltaa nationalismin käsitteelle kuin sillä, jos minä sanon mainittua paitaa ja sen viestiä rasistiseksi.

Sanon tämän nyt niin suoraan ja kiertelemättä kuin osaan: Se on ihan aikuisten oikeasti, sillä tavalla kuin terveet, rehelliset ja asialliset ja kypsät ihmiset keskenään suomea puhuessaan sanovat, rasismia, jos esitetään, että mustat ihmiset eivät voi olla oikeita suomalaisia.

Tätä voi kierrellä ja sumuttaa loputtomiin. Jos tämä on mielipide ja jos näin ajatellaan Sisussa, niin Sisu on rasistijärjestö. Tämä ei ole mitään poliittista korrektiutta tai mitään uuskieltä, määritelmien venyttämistä äärimmilleen, vaan ihan normaalia ihmisten kieltä ja ilmaisua.

Jukka Aakula kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Jukka Aakula kirjoitti...

"Trollasitte aikanaan välittömästi kylmäksi sen ketjun jossa yritin kysyä, onko "afrikkalainen" oikea termi tässä, vai pitäisikö tosiasiassa puhua neekereistä tai mustaihoisista tms. En saanut silloinkaan vastausta, vaikka kysyin asiallisesti, kysymystä väitettiin jostain syystä saivarteluksi."

Sana neekeri ei voi käyttää juriidisista syistä. Pitäisi sanoa ehkä negroidi.

"Jukan esittämä mielipide siis on esitetyssä muodossaan sellainen, että hänen mielestään ystäväni, joka on ansioitunut tutkija alallaan, on persona non grata Suomessa."

En sanonut minusta niin. Sanoin:

"Minusta Suomeen pitäisi ottaa mahdolisimman vähän afrikkalaisia maahanmuuttajia."

Olen lisäksi sanonut mm.:

"Koko kansan pitäisi sitoutua kotouttamis-talkoisiin.

Niin kauan kuin maahanmuuttopolitiikasta ei saa keskustella ilman että joutuu leimatuksi hulluksi tai rasistiksi, suuri osa kansasta ei varmasti sitoudu kotouttamiseen. Niin kauan kuin suomalaisia miehiä saa kritosoida täysin asiattomasti, mutta maahanmuutosta ei saa puhua samaan sävyyn, on turha odottaa sitoutumista.

Kotouttaminen on tärkeä asia. suomalaisilla on kyllä kykyä kotouttaa pienehkö määrä ulkomaalaisia, mutta se edellyttää seuraava:

1. Media ja valtaapitävät toteavat että maahanmuutosta ja eri maahanmuuttajaryhmien soveltuvuudesta Suomeen pitää puhua rehellisesti ja avoimesti.

2. Vain niitä maahanmuuttajaryhmiä otetaan vastaan, joitten vastaanottooon ja kotouttamiseen on halua. Vain niin paljon maahanmuuttajia otetaan vastaan kuin suomalaisilla on halua ottaa.

3. Tämän jälkeen jokainen kynnelkykenevä suomalainen alkaa kotouttaa maahanmuuttajia työpaikoilla, naapurustoissa, yhdistyksissä jne.

Tarvitaan konsensusta. Kotouttaminen on julkishyödyke."

Ilkka kirjoitti...

Kaikkien kanssa pitää leikkiä & leluja täytyy lainata jos toinen pyytää!

Jukka Aakula kirjoitti...

"Kaikkien kanssa pitää leikkiä & leluja täytyy lainata jos toinen pyytää"

Jos joku tulee meille kylään kun minä, vaimo tai lapset pyyysi niin tarjotaan kahvit. Jos joku tulee pyytämättä niin ei tarjota.

Tiedemies kirjoitti...

"Minusta Suomeen pitäisi ottaa mahdolisimman vähän afrikkalaisia maahanmuuttajia."

Jos sanot, että mahdollisimman vähän, niin se tarkoittaa, että paras mahdollinen määrä on mielestäsi nolla. Tätä on hyvin vaikea tulkita niin, että tarkoittaisit esimerkiksi sitä, että afrikkalaisten maahanmuuttajien kohdalla pitää olla erityisen tarkkana tai että heille pitää olle tiukat kriteerit.

Kotouttamisen problematiikka on asia erikseen. Se on ongelma, joka täytyy ratkaista täysin riippumatta siitä, jatkuuko maahanmuutto nykyisenkaltaisena, lisääntyykö se vai loppuuko se tykkänään vaikka heti tänään.

Sitä ei mitenkään edistä, vaan ainoastaan haittaa, sellainen asenne, jossa "kansojen sekoittuminen" problematisoidaan.

Hyvin harva oikeasti haluaa, että rajojen yli vyöryy joka suuntaan paljon toistensa kulttuureita tuntemattomia ja jopa halveksivia yksilöitä. Sellainen ei ole toimivaa, enkä usko, että oikeasti sellaiseen kukaan on pyrkinyt. On ilmeistä, että kotouttaminen on tällöin mahdotonta.

"Kansojen sekoittamiseen" puuttuminen on ongelmallista vaikka oletettaisiin, että argumenttiin ei liittyisi rasismia. Sen voi ymmärtää hyväntahtoisesti niin, ettemme halua eri kansallisuuksille lojaaleja ryhmittymiä samaan maahan, vaan haluamme että maan asukkaat kokevat olevansa sen maan kansalaisia ja osallisia siinä kansakunnassa.

Jos näemme maahanmuuttajat etupäässä omien kulttuuriensa edustajina ja vieraina, toisina, pidämme koko ajan ikäänkuin ovea raollaan ja vihjailemme, että menetkös siitä kotiisi. Osan kohdalla tämä on tietysti ihan perusteltua.

Mutta raja menee minulla siinä, jos perustelna tälle käytetään ihonväriä. Tottakai voidaan noissa merkeissä viitata siihen, että värikoodaus nyt vaan on helppo tapa esittää se asia. Olen osittain jopa valmis myöntämään, että tähän on oikeasti pyritty.

Mutta sitä en osta, etteikö tätä olisi missään vaiheessa piirrustuspöydältä weppisivulle laittamisen välissä huomattu "lakupekat kotiin"- viitteeksi. En voi mitenkään uskoa, että sisulaiset olisivat niin tyhmiä.

Tiedemies kirjoitti...

Viimeiseen lisäyksenä se, että tämä "toiseutena" kohtelu on kyllä ihan yhtä yleistä, jos ei yleisempää, niiden parissa, jotka suhtautuvat maahanmuuttoon "rikkautena".

Jukka Aakula kirjoitti...

"Tätä on hyvin vaikea tulkita niin, että tarkoittaisit esimerkiksi sitä, että afrikkalaisten maahanmuuttajien kohdalla pitää olla erityisen tarkkana tai että heille pitää olle tiukat kriteerit."

Tarkoitin että voi olla muitakin kriteereitä kuin tuo mainitsemani minimoimispäämäärä.

"Kotouttamisen problematiikka on asia erikseen. Se on ongelma, joka täytyy ratkaista täysin riippumatta siitä, jatkuuko maahanmuutto nykyisenkaltaisena, lisääntyykö se vai loppuuko se tykkänään vaikka heti tänään."

Olen samaa mieltä.

"Sitä ei mitenkään edistä, vaan ainoastaan haittaa, sellainen asenne, jossa "kansojen sekoittuminen" problematisoidaan."

En vastusta kansojen sekoittumista, kunhan se ei merkitse suomalaisuuden häviämistä.

Kotouttamista vaikeuttaa minusta myös se, että Suomi ottaa maahanmuuttajia aika paljolti juuri niistä maista joita voisi kuvata termillä "pakolaisgeneraattori" Kongo, Somalia, Afghanistan, monet arabimaat). Siis maista joiden kulttuuri generoi pakolaisia samalla tavalla kuin flunssavirus generoi aivastuksia joka levittää virusta.

Ja maista joista suomalaiset eivät HALUA maahanmuuttajia.

Toki Suomeen on Nokian myötä muuttanut valtava määrä muunkinlaista maahanmuuttajaa. Korkeastikoulutettua jne. Ja toki arabimaistakin tulee paljon työhaluisia ja koulutettuja ihmisiä. Esimerkiksi palestiinalaisia ja egyptiläisiä.

Suhtaudun kuitenkin epäillen laadukkaaseenkin maahanmuuttoon muslimaista siksi että islam elää tänä päivänä eräänlaista "murrosikää".

Vasarahammer kirjoitti...

"Sanon tämän nyt niin suoraan ja kiertelemättä kuin osaan: Se on ihan aikuisten oikeasti, sillä tavalla kuin terveet, rehelliset ja asialliset ja kypsät ihmiset keskenään suomea puhuessaan sanovat, rasismia, jos esitetään, että mustat ihmiset eivät voi olla oikeita suomalaisia."

Jos se sinusta siltä tuntuu. Sanakirjamääritelmää en tähän lähde kaivamaan, vaikka mielestäni rasismi on huonosti määritelty käsite ja sitä käytetään runsaasti lyömäaseena.

Palataan kuitenkin tuohon ihonväriin. Et voi kieltää, etteikö Afrikan savanneilta tänne tullut poikkeaisi ulkonäöltään merkittävästi tavanomaisesta suomalaisesta.

Et myöskään voi kieltää, etteikö ihonvärillä olisi merkitystä siihen, mitä savanneilta tullut itse kokee, tai siihen, miten valkoihoiset suomalaiset häneen suhtautuvat.

Eli ns. värisokeus on mahdottomuus. Ihonvärillä on merkitystä, vaikka me emme sitä haluaisi. Jos toinen on ulkonäöltään merkittävästi erilainen verrattuna "normaaliin", suhtautuminen muuttuu. Joka muuta väittää, hän valehtelee.

Ihonvärin merkitys näkyy myös siinä, miten monet Afrikasta Eurooppaan muuttaneet siirtolaiset omaksuvat Yhdysvaltojen mustien gangsta-kulttuurin.

Minusta ihmiset saavat itse päättää, millaisia ihmisiä he kokevat suomalaisiksi ja millaisia eivät ja ihan millä perusteella tahansa.

Sen sijaan oikeudet ja velvollisuudet on määritetty laissa eikä laki saa syrjiä ihonvärin mukaan ketään, vaan lain on kohdeltava ihmisiä yhdenvertaisesti.

Tiedemies kirjoitti...

Olen vasaran kanssa jokseenkin samaa mieltä. Ei värisokeutta ole eikä tule.

Mutten silti ymmärrä mitä sen pitäisi tarkoittaa tässä asiassa. Minä haen nyt sitä, että vaikka ihmisillä on oikeus pitää "oikeana suomalaisuutena" mitä haluavat, niin minulla on ihan perusteltu syy sanoa rasisteiksi niitä, jotka lukevat siihen ihonvärin.

Ne sosiaaliset ongelmat, jotka johtuvat esimerkiksi ihonväriin liittyviin alakulttuureihin, ovat todellisia ja niihin pitää puuttua, enkä vetoa tässä siihen kanonisoituun argumenttiin, että vika olisi aina yhteiskunnassa.

Tai on se, siinä mielessä että yhteiskunta koostuu ihmisistä. Jokainen ihmisryhmä koostuu niistä ihmisistä, jotka siihen ryhmään kuuluvat.

Suomessa hyväksytään nykyisin jo se, että joku kirjoittaa vasemmalla kädellä. Homostelukin hyväksytään ja homot saavat rekisteröidä parisuhteensa ja tiettyjä siihen liittyviä oikeuksia.

Näen ihonvärin samanlaisena asiana kuin seksuaalisen suuntautumisen. Toki se näkyy ja se vaikuttaa asioihin, mutta ei se saa olla mikään este normaalille kanssakäymiselle.

Siinä olette aina olleet mielestäni oikeassa, ettei näitä ryhmiä glorifioimalla ja jalustalle nostamalla mitään saada aikaan. Ei välttämättä saada muutenkaan, mutta voidaan ainakin olla ihmisiksi.

Ja antaa niiden, jotka haluavat, yrittää olla suomalaisia ja hyväksyä se, vaikka iso osa samannäköisistä ei sopeutuisikaan.

Jukka Aakula kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Kumitonttu kirjoitti...

Yritin vaihtaa tänään kesärenkaat primeraan, mutta eihän siitä mitään tullut kun taas oli tunkki viety tallin nurkalta...

Tiesitkös Ida muuten sitä, että näinä viikkoina tulee kuluneeksi tasan 94 vuotta siitä, kun paroni Wrede ponnisti ensimmäisenä suomalaisena (tai ainakin ensimmäisten joukossa, kun aikalaiset eivät pitäneet turhan tarkkaa kirjaa tekemisistään siihen maailman aikaan) omatekoisilleen siiville Kymijoen jäitten päällä - lentäen hiukeat puoli kilometriä?

IDA kirjoitti...

Enpä tiennyt. Mielenkiintoinen tieto.

Pummasin juuri eilen Arvi Ulvisen, Gunnar Rosénin, Ragnar Rosénin, Veikko Mattilan, Veikko Ruoppilan, Lyyli Lukkarin, Ella Mussalon ja Simo Ristolan kirjoittaman Kymin historian ensimmäisen osan. Todella hieno kirja, mutta päättyy tuonne 1700-luvun loppupuolelle. Täytyy olla kulkematta kädet taskuissa, jos löytyisi myöhempiä osia.

Tiedemies kirjoitti...

Jaaha. Viesti tuli selväksi, joten antaa olla.

IDA kirjoitti...

Itse en osallistu tuohon ilmastonmuutoskiistaan millään tavoin.

Olen kirjoittanut noista rotu/kansa - asioista oman näkemykseni aika monta kertaa. Minusta rotu ei yksilötasolla ole mikään keskeinen tekijä. Monille ihmisille ja itsellenikin kansallinen identiteetti on tärkeä asia. Uskon sen kollektiivisen ylläpitämisen myös suojelevan paljolta pahalta ja toisaalta luovan sivistystä.

Kekke kirjoitti...

Lol diversity - paita (juuri se on sen tuotteen nimi) omaa toki rodullisen leiman mutta minusta siinä on edelleenkin tarkoitus sanoa "Erilaisuus on rikkaus" eikä sitä että mulatti ei voisi olla suomalainen, kuten Tiedemies itsepintaisesti inttää.

Minut lupasi muuten mulatti / musta tappaa jos kuulee vielä seinän takaa minun soittavan Kake Singersin klassikkoa Me halutaan olla neekereitä tms. "rasistista musiikkia" Hassunhauskaa ja ihanaa. Tähän ollaan tultu. Koska olen sivistynyt antirasisti, minä muutan muualle ja annan terrorin voittaa.

Kekke kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.