maanantai 29. maaliskuuta 2010

No niin.

Tässä välissä tapahtunutta: Atletico Madrid 2 - Athletic Club Bilbao 0. Mikä ei sinänsä nyt niin paha ole kuten pian sarjataulukon nähdessämme tulemme huomaamaan. Toisin kuin suomalaiskersat, jotka hyppivät pitkin maita ja mantuja noitina kunnioittavat jotkut vielä Palmusunnuntaita ja siksi - ei vaiskaan en tiedä miksi - Athletic Club pelaa kotiottelunsa Racingia vastaan tänään.

Sarjataulukko ennen ottelua ( muilla joukkueilla siis 29 peliä jo takana, Athleticilla ja Racingilla 28 ):

REAL MADRID 74
BARCELONA 74
VALENCIA 53
MALLORCA 47

SEVILLA 45
ATHLETIC CLUB 42

DEPORTIVO 42
VILLARREAL 40
GETAFE 40
AT.MADRID 37
SPORTING 36
UD ALMERÍA 36
OSASUNA 34
ESPANYOL 33
MÁLAGA CF 31
RACING 31
ZARAGOZA 29

TENERIFE 25
VALLADOLID 24
XEREZ 22

Eli kotivoitolla tänään Athletic menee jo tasapisteisiin Sevillan kanssa. Tosin Deportivo olisi vain kolmen ja tasaista nousua tehnyt Villarreal viiden pisteen päässä, mutta pisteitä ne ovat nekin.

Athteletic Clubin sääntömääräinen hallituksen kokous on hyväksynyt valmentaja Joaquín Caparrósin suunnitelman määrätä otteluun seuraavat pelaajat:

Iraizoz, Toquero, Koikili, Ustaritz, Amorebieta, David López, Llorente, Gabilondo, San José, Armando, Susaeta, Iraola, Gurpegi, Castillo, De Cerio, Javi Martínez, Iturraspe ja Muniain

Liiga taas on itsevaltaisesti määrännyt ottelun tuomariksi Velasco Carballon, jonka saldo Athleticin peleistä on synkkähkö: 14 0ttelua; 4 voittoa; 2 tasapeliä; 8 tappiota. Carballo on kotoisin Madridista.

Ottelu alkaa klo 22:00 Suomen aikaa San Mames - stadionilla.

Tässä odotellessa voisi lukea vaikka Goal-lehden artikkelin seurasta ja katsella mitä illalla on odotettavissa. Ottelun jälkeen on jäljellä vielä 9 peliä, joihin sisältyvät vierasottelut Barcelonaa, Valenciaa ja Real Madridia vastaan, sekä kotiottelut Mallorcaa ja Deportivoa vastaan.

San Mammes on pyhimys ja sekä katolilaiset, että ortodoksit pitävät häntä sellaisena. A-studiossa suvaitsevaisten, mutta pyhimyksemättömien luterilaisten erittäin suvaitsevainen tuleva arkkipiispa oli potkimassa porukkaa kirkollistyyppisestä yhteisöstään pois. Mutta ei se mitään, sillä printterille pamahtivat juuri kokoonpanot ja Athletic pelaa seuraavassa muodostelmassa:

Iraizoz

Iraola
San Jose
Amorebieta
Castillo

Susaeta
Javi Martinez
Iturraspe
Gabilondo

Toquero
Llorente.

Penkillä:

Armando
Koikili
Ustaritz
David Lopez
Gurpegi
Diaz de Cerio
Muniain.

Odotamme selkeää voittoa.

Reilut 12 minuuttia pelattu, kun Llorente nousi kulmapotkusta komeaan puskuun ja 1 - 0. Ja 17 minuuttia pelattu, kun Toquero teki Llorenten hienon kikkailun ja syötön jälkeen 2 - 0. Racing sai kauheassa kaatosateessa ;) säkämaalin 40 minuutin pelin ja kummallisen liukastelun jälkeen, eli 2 - 1.

Puoliaikatulos: Athletic Club 2 - Racing 1. Racingilla oli vielä ensimmäisen jakson lopuksi yksi paikka vaikka Athletic vei peliä mielin määrin. Enpä uskalla sanoa vaihdoista mitään. Ehkä David Lopezin voisi ottaa kentälle vaikka ihan huvikseen. Varoituksia ei yhtään Athleticille ja Racingille yksi, josta olisi voinut läpätä suoraan punaisenkin.

Eikä vaihtoja sitten tehtykään vaan samoilla pelaajilla jatketaan. Amorebieta sai varoituksen 57 minuutin kohdalla. Lievää käsillä pelailua. Racingin varoitettu pelaaja oli muuten Colsa, ellei näitä selostettaisi selostamosta, jossa kiikarit ovat tyhjät muistelisin tässä välissä Arto Tolsan hienoa uraa.

Jossain välissä Iturraspe on sittenkin vaihdettu Gurpegiin. Saattoi olla puoliajalla tai sitten tuota edellistä naputellessa.

Rankkari. Tuomari parantaa pahoin kolhiintuneita tilastojaan oikealla tuomiolla. Llorente ampuu sisään ja peli on 3 - 1, kun noin 78 minuuttia on pelattu. Saman tien Toquero ulos ja Muniain kentälle.

Hyvin ihmeellistä: Racing kavensi sinänsä hienolla saksipotkulla ( kaamea vesisade kyllä ) ja tilanne on 3 - 2. Noin kymmen minuuttia jäljellä.

Racingin Oriol ajettiin oikeutetusti ulos kentältä. Llorento vaihdettiin David Lopeziin. Ja Susaeta teki saman tien näppärän maalin käsittääkseni Lopezin syötöstä. 4 - 2.

Uskomatonta hölmöilyä lisäajan loppuun vielä Racingin maali. Joka tapauksessa:

Lopputulos: Athletic Club Bilbao 4 - Racing Santander 3.

Ja sarjataulukko 29 kierroksen jälkeen:


REAL MADRID 74
BARCELONA 74
VALENCIA 53
MALLORCA 47

SEVILLA 45
ATHLETIC CLUB 45

DEPORTIVO 42
VILLARREAL 40
GETAFE 40
AT.MADRID 37
SPORTING 36
UD ALMERÍA 36
OSASUNA 34
ESPANYOL 33
MÁLAGA CF 31
RACING 31
ZARAGOZA 29

TENERIFE 25
VALLADOLID 24
XEREZ 22

Siis nolla pistettä eurokentille, 2 pistettä 4:n parhaan joukkoon ja 20 pistettä putoamisviivaan. Seuraavaksi ensi lauantaina kello 21:00 vieraissa Barcelonaa vastaan, jota ottelua sattuneesta syystä en mitä todennäköisimmin raportoi.

1 kommentti:

Imulippo kirjoitti...

Kerrassaan hieno otteluraportti, lisää tällaisia, kiitos!