keskiviikko 3. maaliskuuta 2010

Liberalismin ongelma kahden poplaulun välisenä jänteenä

Liberalismin ongelma on, että näinä aikoina ihmisten, jotka todellisuudessa ovat suvaitsemattomia, täysin umpimielisiä ja luonteeltaan lähinnä tyypillisiä kerrostalokyttääjiä pitää esittää liberaaleja vain ollakseen yhteiskunnallisesti uskottavia. Veikkaisin, että keskiverto lestadiolaiskylästä löytyy enemmän ymmärrystä erilaisille mielipiteille ja enemmän moniäänisyyttä, kuin mistä tahansa modernista, liberaalista yhteisöstä.

Tästä syystä mitään aitoa, yhteiskunnallista liberalismia ei enää olekaan. Liberalismin suhteen armaassa kotimaassamme nyt vain mennään tässä. Sitä ei voi kieltää, sillä niin vain on. Ja siksi nykyistä liberalismia pitääkin vastustaa, että se ei pääsisi kokemaan täyttymystään.

15 kommenttia:

Tiedemies kirjoitti...

Korvaa "lestadiolaiskylä" kaupungin vuokrakasarmilla ja laita liberalismin eteen määre "uus"- niin tämä kirjoitus kelpaisi Voima-lehteen.

IDA kirjoitti...

Meinaatko? Voisin kyllä ruveta Voiman kolumnistiksi, jos se estäisi minua toteuttamasta itseäni :D

Itse ajattelin vain jotain sellaista, että kaikki olisi paljon reilumpaa, jos Tuija Brax, Astrid Thors, Jarkko Tontti ja kumppanit tunnustaisivat olevansa vanhan ajan tiukkanutturaisia moralisteja. Ei se ole mikään häpeä. Itsekin olen ;)

Homo Garrulus kirjoitti...

Hei IDA - enole käynyt täälä pitkiin aikoihin. Uskon, että olet oikeassa ja samalla jos ei ole romantikko niin tajuaa, että ei ne johtajat siellä ns. lestaadiolaiskylässä ollenkaan ole Jumalan parhaimpia lampaita vaikka sakki on sitä. Mitä lampaampi porukka sitä sudempi johtaja koska fyrkka ei tule itsestään. Tämä karuselli teettää sen, että valitsen kerrostalossa asumisen keskivertomerkonomin elämän vailla sitä tai tätä.
En yritä kengittää itseäni olemalla lammas muiden määkintää harrastavien luona mutta en myöskään yritä olla loinen, joka elää muiden varassa nostamalla minun oma mahdollisuus sellaisella tavalla, joka olisi kohtuuton ja aikaansaisi suorassa suhteessa lisää työtä ja rahaa lestaadiolaisille.
Menee siis kuin karuselli joka tapauksessa mutta mitä enemmän lampaita sitä enemmän karusellissa on vauhtia.

Homo Garrulus kirjoitti...

Sinä kulutat per elinikäsi aikana kaloreita x ja tuotat muille sellaista, joka voidaan sanoa olevan energiaa tai ainakin elämää paremmassa muodossa (tämä yhteistoimintalaulu):

Eli yhdessä tunnissa kuluttaa keskimäärin oman painonsa verran kaloreita. Esim. 80 kg painava henkilöhän kuluttaa täten 80 kcal/tunti. Itse olen vielä aloittelija ja laskelmieni mukaan kulutan n. 600-700 kcal/ vrk. Mukaan lasketaan tietysti liikunnat päälle. Eli n. 1500 kcal/ vrk. Olen tässä pähkäillyt että jos esim. joskus kävisin dietille, niin enhän voisi syödä kuin korkeintaan 1000 kcal/ vrk laihtuakseni...?? ja sehän ei ole mitään jos pitäisi vielä jaksaa liikkuakin

-> meitä tapetaan tiedolla eikä vain aseilla joka on vanhanaikainen tapa
-> älykkäämmät Jumalan lampaat laskevat mitä kukin tuo ja mitä kukin vie. Ja jotta voisi paisuttaa kansa porsaiksi eikä vain lampaiksi se tehdään ruoalla; ensin saadaan sakki ostamaan turhia kaloreita ns. maun ja idean perustella jossa hintapolitiikka on sidoksissa energiahintoihin ja niitä hilataan ylös ja alas sen mukaan mitä halutaankin samalla periaatteella kuin Linnanmäen Vekkulin portaat: kun yksi jalka on saatu ylemmäs toinen porras katoaa ja sinun on pakko mennä siihen suuntaan mihin automaatio sinut vie: ylös heidän Jumalalle.

Sinne sinut kannetaan halusit sitä tai et. Koska se on sisäänrakennettu ruoan kaloreihin, ajateltuun tapaan liikkua ja mahdollisuutesi päästä irti miksi maitten oma ruokatuotanto estetään mahdollisimman monilla tavoilla. Ja kun saadaan väärät perunat peltoihin SE ON SELVÄÄ että ne joutuvat pikkuhiljaa kun Anttilaa ei enää ole myös ruokakauppaan - sehän on selvää. Limaisuus on siinä unohdettu koska me ollaan siinä vaiheessa koiria joiden ainoa ilo on juosta kilpaa - ja palkintona kelpaa mikä limainen pallo tahansa.
Aivoista on siinä kohtaan about 10% ajattelua jäljellä, meillä on nykyään n. 30% (minun laskelmani).

Tämä on kellosepän tarkkaa työtä. Jokainen kommunismi on heille vain tilaisuus nostaa katetta kuten devalvaatio aikanaan. Jokainen joka panee kampoihin joutuu kuten minä ensin kohtaamaan täysin lampaiden määkintää ja minä-minä-minä pelkoja sillä sadisteilla on avaimet tuhat vuotta takaperin ja tiede palvelee pienillä askelilla heitä eikä meitä.

Vad trodde du?

Teretulemast realismiin. Miksi uskot, että maapallon väestö kasvaa? Koska yritetään koko ajan kasvattamalla armeijoita rikkoa paha mutta kun paha on se äärimmäinen ns. hyvä koska se ei enää osaa panna mitään likoon mutta osaa manata, rikkoa etäällä ns. kirjatiedon avulla olemalla kielipelilssä suvereeni kuten Wittgenstein neuvoi mutta koska jokainen markkina-alue kaatuu samasta syystä dominonappuloiden lailla niin ei voida tehdä mitään. Jokainen pelaa tätä hetkeä - he pelaavat tulevaisuutta.

Siksi suomenruotsalainen ääri-laita on eniten vihainen minulle vaikka tavallaan olen heitä avittamassa koska heitä häiritsee suunnattomasti se häpeä minkä eteen joutuivat. Viha on ainoa tunne mitä sellainen ihminen enää tuntee koska häpeä on ulkoistettu aikoja sitten, sukupolveja sitten ja se on vaarallista; tosi vaarallista.

Mutta laske hyvä mies. Lapio on ainoa rehellinen työkalu;loput ovat heitä avittamassa olevia silmätemppuja kuten Sokrateskin tajusi.

IDA kirjoitti...

"Vad trodde du?"

Vietän juuri elämäni ensimmäistä uskonnollista paastoa. Otan kantaa sitten, kun on enemmän kokemusta ;)

Ilkka kirjoitti...

Saako syyvä auringonlaskun jälkeen..??

IDA kirjoitti...

Saa joo syödä päivälläkin. Ainoat velvoittavat - tai eivät ne edes minua velvoita, koska en kuulu kirkkoon vielä - ovat ne, että tuhkakeskiviikkona ja pitkänäperjantaina paastotaan käskystä. Muuten noin yleensä koko vuonna ja erityisesti paaston aikana pitäisi perjantaisin olla syömättä lihaa ja paaston aikana muutenkin olla erityisen tarkka. Paaston aikana kehotetaan vakavasti vähentämään jotain mikä itselle on tärkeää: seksiä, tupakkaa, viinaa, ruokaa tai mitä tahansa tuollaista.

Itse asiassa voin kopsata tähän:

1. Uskovia velvoittaa paasto ja liharuuasta pidättyminen, absistenssi, tuhkakeskiviikkona ja pitkänäperjantaina. Paastovelvollisuus koskee täysi-ikäisiä siihen asti, kun he täyttävät 60 vuotta, absistenssi 14 vuotta täyttäneitä.

2. Perjantaisin jokainen 14 vuotta täyttänyt täyttää katumusvelvollisuuden esimerkiksi:

- Pidättäytymällä liha- tai jostakin muusta ruuasta.
- pidättymällä alkoholin tai tupakan käytöstä tai jostakin muusta nautinnosta.
- Pidättymällä kaikesta ruuasta tavallista pitemmän ajan
- Omistamalla erityistä huomiota perheen yhteiseen rukoukseen, osallistumiseen pyhään messuun, sakramentin palvontaan tai ristintien hartauteen.
- Antamalla erityistä huomiota niille, jotka ovat köyhiä, sairaita, vanhuksia tai yksinäisiä.

2. Jokainen voi vapaasti valita sen katumuksen harjoittamisen muodon, jota hän tavallisina perjantaina noudattaa, eikä sen tarvitse aina olla sama.

4. Ei ole katsottava synniksi, jos joku ei täytä katumusvelvollisuuttaan jonain perjantaina. Vakava aikomus katumuksen harjoittamiseen on kuitenkin velvoittava.

Kumitonttu kirjoitti...

1. Uskovia velvoittaa ...
2. Perjantaisin...
2. Jokainen voi...
4. Ei ole katsottava...


Lisään tähän:
3. Pappi, talonpoika, piru...

Kulttuurikonservatiivi(ko) kirjoitti...

Miksi kaveeraat ateisti ja libertaristi Mikko Ellilän kanssa?

Tiedemies kirjoitti...

IDA varmaan kertoo ihan justiinsa, että ateismi on oikeastaan vain yksi äärimmäinen protestantismin muoto.

Homo Garrulus kirjoitti...

Tuo nimimerkki Ilkka oli ensin jotain muuta; olisiko ollut Antti?

IDA kirjoitti...

"Miksi kaveeraat ateisti ja libertaristi Mikko Ellilän kanssa?"

En tiedä. Ei tuollaiseen ole mitään syytä, jota voisi selittää.

Emmekä nyt ole varsinaisia kavereita. Tuskin Mikkokaan sanoisi, että hän on minun kaverini. Olemme tavanneet kai pari kertaa ja silloinkin ohimennen. Kunnioitan Mikkoa, koska hän on todella direktiivinen ja latoo samat jutut mitä verkossa selittää tiskiin myös niin sanotusti livenä.

Ilkka kirjoitti...

Nimimerkki Ilkka on ihan ollut aiemminkin nimimerkki Ilkka.

Ei kuulostanut pahalta paastolta ollenkaan tuo.

Anonyymi kirjoitti...

Katolilaisten kummallisuuksiin kuuluu majavan määrittäminen kalaksi. Onhan sen hännässä suomuja. Silloin sitä voip syyvä perjantaina ja paaston aikana.

Tänään oli hesarissa parikin ateismikirjoitusta. Väsynyttä läppää väsyneiltä kirjoittajilta. Antaisivat ihmisten uskoa suureen kurpitsaan tai mihin tahansa rauhassa.

Valkea kirjoitti...

Ja jos liberaali perustaisi sinun blogisi kanssa jänteen toisessa päässä olevan blogin, sen nimeksi tulisi hätätäiden (tai punkkien) narinaa. ;)