perjantai 26. maaliskuuta 2010

Mustavalkoinen

"Mikäli Paavi ( kirkon auktoriteetti ) toteaa mustaksi sen minkä itse näen valkoisena se on mustaa ja uskon sen mustaksi", jotain tuommoista totesi Jesuiittojen perustaja Ignatius Loylola. Jesuiitat valtasivat aikansa yliopistot hämmentävällä nopeudella ja vieläkin he ovat kai eniten modernin tieteen kehitykseen vaikuttanut järjestäytynyt ryhmä.

Aikamme "tieteilijöistä", jotka eivät silmämääräisesti erota hottentottia masaimiehestä, mutta kuulevat Hottentottilaulun jopa merten yli, he erosivat siinä, että he olivat ehdottoman rehellisiä avoimesti ilmaistulle maailmankatsomukselleen.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Viisastelevat oppineisuudellaan. Ikään kuin marjanmetsästystä voisi oppia kirjoista. Ihmisen järki on kuitenkin niin vajavainen. On parempi tukea olemassaolon raskas pönkkä auktoriteettia vasten. Uhkanamme on relativismin loputon suo,jonne järjestyksen kivijalka uppoaa vailla vastusta.

Meillä on Perinne. Ja silti houkat vaeltavat täällä kumisaappaat jalassa ja nenäliina otsalla kuin jollain kesälomalla. Säälittäviä marjanpoimijoita. Odottakoot vaan. Lopulta joudumme kuitenkin kaikki taivaallisen mustikkapoimurin kaappaamiksi. Silloin jyvät erotetaan pakanoista, ukot akoista, mustat valkoisista, tiikerit neekereistä, lihat luista, lehdet puista, puut maasta, maat muusta ja niin edelleen.

Lepuutan salkkuani.

IDA kirjoitti...

:D

Oppineisuutesi kyllä paistaa tuosta läpi, mutta annetaan pahempiakin syntejä kai anteeksi.