tiistai 16. maaliskuuta 2010

Tyhmyyden alitus

Ennen, kun kaikki oli paremmin pystyi Erasmus Rotterdamilainen kirjoittamaan kirjan Tyhmyyden ylistys. Nykyään, kun lehdistö on täynnä Goebbelsinkin haudassaan pyörimään saavaa kiihkoa ja demonisointia sellainen on mahdotonta. Tyhmyys on näyttänyt tylsimmät kasvonsa, alittanut itsensä, eikä aitoa, arvostettavaa hörhöyttä enää juurikaan tässä maassa ole.

Tekisi mieli kirjoittaa asiasta jotain, mutta en viitsi, vaan mietin kuinka Pius XII eräänä päivänä toisen maailmansodan aikaisena päivänä tokaisi vihaisesti: "Chi ha mai pensato una tale indignation", joka on italiaa ja tarkoittaa ilmeisesti jotain sellaista kuin "kuka ihmeessä on voinut kuvitella näin vastenmielisen tarinan", kun luki jesuiittojen kehittelemää kirjelmää Opus Deistä.

Eikä ole tarviskaan kirjoittaa sillä esimerkiksi filosofi Jukka Hankamäki ja WestHam - kannattaja Vasarahammer ovat jo tehneet sen omalla uhkaavalla tavallaan. Ajat ovat muuttuneet ankeiksi. Itsekin sain heti ryöpyn niskaani, kun kehuin Homoa.

4 kommenttia:

Vasarahammer kirjoitti...

Lapuan liikkeellä pelottelu on vanha kommunistien propagandakeino sodanjälkeiseltä ajalta. Hienoa nähdä se taas uusiokäytössä puolustamassa vanhan ideologian modernia versiota.

IDA kirjoitti...

Jep. Neljännen polven punakaartilaisena tuo lämmittää sydäntä.

Myös stalinistinen älyllinen epärehellisyys loistaa tuossa ihan vanhaan, tunteikkaaseen malliin. Petri Kaivannon läpästä tehty nimetön lainaus ja kaikki :D

Voisimme olla uusi Lapuan liike, joka marssii Stadiin Geneettisen erityispiirteen tai jonkun muun italialaistyyppisen rapkappaleen tahdissa?

Anonyymi kirjoitti...

Minä olen jo netissä joutunut solvatuksi isänmaanpetturiksi ja myöskin neekerimunan lutkuttajaksi vain siksi että olen väärässä seurassa uskaltanut kritisoida Jussi Halla-ahoa. Miksi olette kehittänyt tuollaisen stalinistisen henkilökultin yhden naurettavat nettibloggaajan ympärille?

IDA kirjoitti...

Miksi olette kehittänyt tuollaisen stalinistisen henkilökultin yhden naurettavat nettibloggaajan ympärille?

Ei aavistustakaan. Todennäköisesti siksi, että Jussi herätti kirjoituksillaan niin paljon irrationaalista raivoa ja paheksuntaa.

Netissä varmasti solvataan siellä sun täällä, mutta kyllä niitä solvauksia satelee vähän joka puolelta. En jaksa edes muistella sitä solvausten ryöppyä mikä satoi niskaan, kun sanoi kannattavansa kansojen oikeutta hallita itseään ilman, että edes mitenkään henkilöi asiaa mihinkään päivänpoliittisiin juttuihin. Nykyäänhän asiat ovat siinä suhteessa hieman paremmin.