lauantai 13. maaliskuuta 2010

Ulkopoliittinen uskottavuutemme vaarassaSuomen ikioma Kimmo Kiljunen on kiertänyt valvomassa vaaleja USA:ssa, Valko-Venäjällä, Afganistanissa ja kai Bangladeshissäkin. Omalla tinkimättömällä panoksellaan hän on on edistänyt demokratiaa maailmalla ja levittänyt siellä suomalaista innovaatiota yleisestä, yhtäläisestä ja salaisesta äänioikeudesta. Hän on ollut todellinen demokraatti ja isänmaan mies. Nyt tämä kaikki on kuitenkin vaarassa valua tyhjiin.

Mitä uskottavuutta voi olla EU:n lähettämillä vaalitarkkailijoilla, kun yllä olevassa uutisklipissä kuvattuja vaaleja järjestään yhdessä EU:n keskeisimmistä maista Hollannissa kenenkään puuttumatta millään tavoin asiaan ja EU:n kansainvälisten vaalitarkkailijoiden loistaessa poissaolollaan? Onko koko Suomen ulkopoliittisen linjan virta kuivumassa tyhjäksi uomaksi?

Videoklippejä noiden vaalien väärinkäytöksistä löytyy Youtubesta pilvin pimein, joten ehkä EU:n vaalitarkkailijoilla on vielä jälkikäteen mahdollisuus puuttua asiaan, kuka tietää. Toivokaamme ainakin sitä.

Ei kommentteja: