perjantai 26. maaliskuuta 2010

Tutkijat mielipidevainon uhreina

Kun tutkija kirjoittaa havainnoistaan Helsingin Sanomiin hän saa heti kimppuunsa joukon nettikiihkoilijoita, jotka spammaavat 52 sivua täyteen tulikuumia kommenttejaan. On mahdotonta ottaa ketään ateistia vakavasti elleivät he selkeästi sanoudu irti tuollaisesta toiminnasta ja toisaalta meidän olisikin aivan hyvä nimittää stalinismia stalinismiksi eikä kaunistella raakaa totuutta millään stalinistien itselleen omimilla peitekäsitteillä kuten uskonnoton tai ateisti.

:)

14 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Sinällään näin uskonnottomana tapanani ei ole puolustaa uskonnollsita ajattelua, mutta itsekin kyllä hämmästyttää vannoutuneiden ateistien kirjoituksista luettaviss aoleva avoin viha kaikkia uskonnollisuuden muotoja kohtaan.

Jotenkin ajattelen niin, että jos kunnioitetaan ihmisten ajattelunvapauden oikeutta, on hyväksyttävä myös niiden ajattelu, jotka ovat omasta näkökulmasta väärässä. Uskonnollisten instituutioiden haittapuoliin, kuten vaikkapa kyynisen laskelmoituihin pedofilian peittely-yrityksiin saa ja pitääkin toki puuttua. Mutta en usko että ikinä tulee aikaa, jolloin uskovia ihmisiä ei enää ole.

Aikuinen ihminen opettelee elämään erilaisten ihmisten kanssa. Voit viedä kamelin lähteelle, mutta et voi pakottaa sitä juomaan.

Kari Rydman kirjoitti...

Onnetonta noissa kiihkoilijoiden spammeissa on niiden tavaton lapsellisuus. Kun jatkuvasti höpötetään "aikuisten saduista", mieleen tulee järkyttynyt 7-vuotias, joka huutaa: "Joulupukkia EI OLE!"

Yritäpä lapselle vastata, että "ei varmaan ole ainakaan sinun kuvittelemassasi muodossa"...

IDA kirjoitti...

kuten vaikkapa kyynisen laskelmoituihin pedofilian peittely-yrityksiin.

No meidän onneksemme muu yhteiskunta on niin terve, että rikolliset ilmiantavat itsensä, perheenjäsenet toisensa jne... mitään peittelyä ei tapahdu ja jokainen ilmianto tuomitaan reilun rehellisesti myös julkisesti mediassa.

"Viimeisen yhdeksän vuoden aikana on tutkittu syytöksiä noin 3000 hiippakunta- ja sääntökuntapappia vastaan. Syytökset ajoittuvat viimeisten 50 vuoden ajalle.

60 prosenttia tapauksista liittyy pääsääntöisesti seksuaaliseen kiinnostukseen samaa sukupuolta olevia nuoria kohtaan, 30 prosenttia liittyy heteroseksuaalisiin suhteisiin ja 10 prosenttiin liittyy pedofilia sanan varsinaisessa merkityksessä."

http://katolinen.net/?page_id=2185

IDA kirjoitti...

"Kun jatkuvasti höpötetään "aikuisten saduista", mieleen tulee järkyttynyt 7-vuotias, joka huutaa: "Joulupukkia EI OLE!""

Itseäni on myös aina häirinnyt tuo satu-juttu jo ihan "taiteelliselta" kannalta. Uskonnollinen kirjallisuus, siis muukin kuin kristillinen Raamattu, on niin oleellisesti eri asia kuin sadut jo pelkästään kirjallisuuden lajina.

Sinänsä tuollainen keskustelu on tietysti loppujen lopuksi myös ok. Yritin vain ironisoida tätä maahanmuuttokriittistä keskustelua kohtaan harrastettua viimeaikaista vyörystä. Verkossa kaikki asiat, joista on selkeää erimielisyyttä herättävät tuollaista kiihkeää keskustelua.

Vasarahammer kirjoitti...

Jos media kirjoittaa katolisen kirkon pedofiiliskandaaleista, tulkitsen uutiset propagandaksi, koska katolisten pappien joukossa tuskin on sen enempää pedofiilejä kuin väestön joukossa keskimäärin.

Protestanttina tietysti arvostelen katolisen kirkon pappien selibaattioppia, joka suorastaan tyrkyttää mahdollisuuksia niille, jotka muutoin tarvitsisivat mahdollisuuden selittää naimattomuuttaan.

IDA kirjoitti...

Protestanttina tietysti arvostelen katolisen kirkon pappien selibaattioppia, joka suorastaan tyrkyttää mahdollisuuksia niille, jotka muutoin tarvitsisivat mahdollisuuden selittää naimattomuuttaan.

No siihen pappeuteen liittyy niin paljon muutakin, että asia olisi paljon helpompi hoitaa muulla tavoin, jos tarvetta selittelylle on. Selibaatilla ei ainakaan tilastojen valossa ole vaikutusta asiaan. Sen nykyinen tilanne on tehnyt, että papiksi aikovien homoseksuaalisuus tai yleensäkin seksuaaliset taipumukset kai testataan nykyään psykologisesti ja tie nousee pystyyn muilta kuin rehdin reippailta heteroilta.

Idän katolisissa kirkoissa on myös naimisissa olevia pappeja, joten mikään fundamentaalinen asia pappien selibaatti ei kai ole. Yksi raadollisen maallinen syy voi olla sekin, että kirkko menisi konkkaan, jos sen pitäisi elättää myös pappien perheet.

Anonyymi kirjoitti...

60 prosenttia tapauksista liittyy pääsääntöisesti seksuaaliseen kiinnostukseen samaa sukupuolta olevia nuoria kohtaan, 30 prosenttia liittyy heteroseksuaalisiin suhteisiin ja 10 prosenttiin liittyy pedofilia sanan varsinaisessa merkityksessä.

Jos media kirjoittaa katolisen kirkon pedofiiliskandaaleista, tulkitsen uutiset propagandaksi, koska katolisten pappien joukossa tuskin on sen enempää pedofiilejä kuin väestön joukossa keskimäärin.

Pointti on, että jos hierarkian yläpäässä peitellään yksittäistapauksia, menee luottamus koko instituutioon. Paska paljastaa niin sanotusto todellisen karvansa. Kumpi on tärkeämpää, totuus ja oikeus - vai valta ja hyvältä näyttäminen?

Intituutioksi, joka väittää välittävänsä absoluuttisia totuuksia, homma hoidetti aika huonosti.

Olen ehkä naiivi. Pitäisi olla relativisti kuten Ratzinger.

IDA kirjoitti...

Pointti on, että jos hierarkian yläpäässä peitellään yksittäistapauksia, menee luottamus koko instituutioon. Paska paljastaa niin sanotusto todellisen karvansa. Kumpi on tärkeämpää, totuus ja oikeus - vai valta ja hyvältä näyttäminen?

Tuo on totta, mutta on erittäin kyseenalaista onko mitään koko hierarkian läpi menevää peittelyä tapahtunut. Todisteita sellaisesta ei ole.

Yksi ongelma on tietysti tuon kanonisen oikeuden ja maallisen oikeuden välinen suhde ja se kuka on ollut velvoitettu ilmoittamaan maallisille viranomaisille ja toisaalta se missä yhteydessä rikokset ovat paljastuneet. Rippiähän ei esimerkiksi saa rikkoa lainkaan.

Itselläni ei ole aavistustakaan kuinka kovia nuo Vatikaanin tuomioistuimen rangaistukset ovat, mutta jos esimerkiksi velvoitetaan viettämään loppuikä eristyksissä rukoillen, niin seuraava vaihe todennäköisesti on, että mediassa syytetään epähumaaneista rangaistuksista ja vaaditaan rangaistuja vapautettaviksi.

Nuo tapaukset joita nyt uutisoidaan ovat noin 50 vuoden ajalta. Oleellistahan olisi, että tapaukset paljastuisivat heti ja, että niitä ei enää tapahtuisi. Jenkeissä ainakin uutisoitiin jokainen epäilykin vuosien takaa, joten niihin vastaaminen ja niiden tutkiminen on varmasti työn ja tuskan takana sekin.

Ei mikään järkevä tuomioistuin nyt voi lähteä siitäkään, että jokainen lehdissä julkaistu juttu on sillä selvä ja syytetty ilman muuta syyllinen.

Juho kirjoitti...

Jaahas kukas noidantappaja ristiretkeläinen täällä taas vainoaa fiksuja aikuisia jotka vaan haluavat vähän tolkkua maailman menoon?!

:)

Tiedemies kirjoitti...

Minä en oikein tajua tuota Hesarin juttua, enkä Hesarin linjaa. Koska en katso, että uskonnollisten näkemysten pitäisi nauttia mitään erityistä suojaa mielipiteinä, en jaksa loukkaantua Paakkisen kirjoituksesta, mutta voisi miettiä hetken, voisiko tuollaista vihanpurkausta kirjoittaa Suomessa yhdestäkään toisesta uskonnollisesta vakaumuksesta ilman kauheaa älämölöä.

Koska kristityt, muslimit jne. nauttivat sellaista erityissuojaa julkisen vallan taholta, jota itse en ateistina nauti, pidän tällaisia vihakirjoituksia lähinnä noloina kirjoittajilleen. Ja koska kaikki uskonto on vain vihaa, katkeruutta ja harhoja, ei niitä kannattaisi kommentoida muutenkaan.

IDA kirjoitti...

voisiko tuollaista vihanpurkausta kirjoittaa Suomessa yhdestäkään toisesta uskonnollisesta vakaumuksesta ilman kauheaa älämölöä.

No olihan siellä heti ateistien älämölöä kristinuskoa vastaan. Toisaalta ateistit tietenkin vain tasapainoisesti pohtivat pitäisikö esimerkiksi kaste kieltää. Mikä on muuten "meemi": Voidaankin sanoa, että uusi ateismi on englannista liikkeelle lähtenyt virus, joka ei lisää aivoihin mitään, vaan poistaa niistä - imee tavallaan itsestään - keskeisiä osia. Mielenkiintoista on kysyä voisiko ateismin parantaa, tai pitää kurissa lääkehoidolla, kuten muita mielensairauksia jo osittain voidaan.

Herra Hurlumhei kirjoitti...

"Mielenkiintoista on kysyä voisiko ateismin parantaa, tai pitää kurissa lääkehoidolla, kuten muita mielensairauksia jo osittain voidaan."

Mikä siitä kysymisestä tekee mielenkiintoista? Letaaliannos kiviä toimii hyvin hoitona, eikös se ole ihan käypähoitosuosituskin siinä hyvässä kirjassa?

IDA kirjoitti...

Mikä siitä kysymisestä tekee mielenkiintoista? Letaaliannos kiviä toimii hyvin hoitona, eikös se ole ihan käypähoitosuosituskin siinä hyvässä kirjassa?

Voisi toimia, mutta ensimmäisen kiven heittäjästä on huutava työvoimapula. Aika vakuuttavasti voidaan sanoa, että ehdot täyttävää henkilöä ei löydy ja jos headhunterit muuta väittävät he valehtelevat.

Tuplis kirjoitti...

Ja koska kaikki uskonto on vain vihaa, katkeruutta ja harhoja, ei niitä kannattaisi kommentoida muutenkaan.

Päättelysi ontuu. Siitä huolimatta, että oma uskontosi sisältö on tuo, ei kaikkien muiden tarvitse olla.