perjantai 8. toukokuuta 2009

Työväki, suvaitsevaisto ja lehtikatsaus


I

Kotkassa ilmestyvän Eteenpäin-lehden mukaan työväestön pitäisi painaa globaalin kapitalismin vauhdissa ja tehdä ratkaisuja, jotka keskittävät valtaa ja siirtävät sitä yhä kauemmas perusjampoista ja kansalaisista. Jos olisin demari toteaisin, kuten Bianca Castafiore: "Ah, ma nauran, kun kuvani pelistä nään."

II

Suvaitsevaisto taas on toisaalla vauhdissa. Osmo "Ode" Soininvaara on kuulemma blogissaan todennut, että niin sanotut maahanmuuttokriitikot ovat estäneet asiallisen keskustelun maahanmuutosta. Uskokoon ken haluaa. Itse vilpittömästi uskon, että ellei mitään Osmo "Ode" Soininvaaran ja muiden suvaitsevaiston edustajien räyhähenkinä pitämiä kiusallisia, oman mielipiteensä latovia ihmisiä olisi, ei todellakaan olisi mitään hallitsematonta maahanmuuttoa, koska koko maailma olisi jo vaipunut jähmettyneeseen häpeään tai tylsistyneeseen uneen kuunnellessaan "Oden" ja kumppaneiden asiakeskustelua keventämään heittämien pikkutuhmien, mutta silti sallittujen ja tietyssä mielessä jopa korrektien, vitsien aiheuttamia tukahtuneita hihityksiä suvaitsevaisten asiakeskustelijoiden ringistä, jonka ulkopuolella on vain kuunteleva maailma.

Kaikki toki parasta mahdollista makua noudattaen jne...

III

"Viideltä saunaan ja kuudelta putkaan" - hengessä tehdyn viinakauppavierailun aikana sattui silmiin Iltasanomien etusivu. Lehti haluaa innolla jo toista päivää aivan täysillä kunnioittaa Katri-Helenan toivetta surra oma surunsa rauhassa.

Ajatelkaa ihmiset mihin rahanne käytätte.

12 kommenttia:

Metallityöväenliitto kirjoitti...

Soininvaara on kuulemma blogissaan todennut, että niin sanotut maahanmuuttokriitikot ovat estäneet asiallisen keskustelun maahanmuutosta.Tai niin sanottu rotutohtori (nimityksen käytölle on nyt viranomaisten toimesta annettu järjestelmän siunaus) on sen estänyt olemassaolollaan. Mahdatko IDA tietää minkäläinen vitutus on eräillä maahanmuuttokriittisillä tahoilla noussut Halla-ahon takia. Monet epäilevät että mies on suorastaan sabotoinut koko maahanmuuttokriittisyyden ja myötävaikuttanut Thorsin ulkomaalaislain (jonka laskua jo maksamme) läpimenoon.

Mikko Ellilä kirjoitti...

Eihän kukaan voi olla oikeasti niin tyhmä, että luulisi Halla-ahon kirjoittelun jotenkin estäneen asiallista keskustelua maahanmuuttopolitiikasta?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tässä komppaan kyllä Ellilää. En oikein hahmota, mitä "Metallityöväenliitto" tarkoittaa.

IDA kirjoitti...

"Mahdatko IDA tietää minkäläinen vitutus on eräillä maahanmuuttokriittisillä tahoilla noussut Halla-ahon takia. Monet epäilevät että mies on suorastaan sabotoinut koko maahanmuuttokriittisyyden ja myötävaikuttanut Thorsin ulkomaalaislain (jonka laskua jo maksamme) läpimenoon"

En mahda. Tosin jos pidät Odea ja kumppaneita maahanmuuttokriittisinä tahoina, niin en voi auttaa.

Metalityöväenliitto taas ei välitä paskaakaan siitä mitä muut tässä asiassa puhuvat. Ei ainakaan pitäisi. Jos välittää, niin tervemenoa uudelleenkoulutukseen. Sensivity trainingin kautta saattaa rautakourille auteta paikkoja jopa taideopiskelijana ;)

Sen toki tiedän hyvin, että kaikki "maahanmuuttokriittiset" tahot eivät pidä Halla-ahosta ja hänen tavastaan esittää asiansa, mutta itse en ole vielä keksinyt mikä se asioihin pohjautuva ero näiden tahojen välillä on.

Itsekin komppaan Mikkoa. Täytyy olla tyhmä, jos ei tajua Halla-ahon olevan henkilö, joka on ehkä eniten edistänyt avointa keskustelua maahanmuuttopolitiikasta.

Dr. Doctor kirjoitti...

Tässä(kin) yhteydessä Kapteeni Haddockin lainaaminen olis ollut soveliaampaa..

IDA kirjoitti...

"Tässä(kin) yhteydessä Kapteeni Haddockin lainaaminen olis ollut soveliaampaa.."

Totta.

Mutta yritän olla konservatiivi ja siveellinen. Ainakin vähän samaan tapaan, kuin Kapteeni Haddock oli Antialkoholisti Merimiesunionin puheenjohtaja ;)

Tapio Tuuri kirjoitti...

Olen lukenut Oden vuodatuksen. Ymmärsin siitä, että mieletöntä maahanmuuttopolitiikkaa on pakko jatkaa, koska ns. maahanmuuttokriitikot ovat tehneet sen arvostelun kyseenalaiseksi ja rasistiseksi.

Hei, miten se oikein meni, siis kai niin että mieletöntä maahanmuuttopolitiikkaa on pakko jatkaa, koska ns. maahanmuuttokriitikot ovat tehneet mielettömäksi, että sitä voisi jotenkin vastustaa.

"Niin sanottu maahanmuuttajakriittinen porukka, jota ei siis sanoa rasisteiksi tai muukalaisvihaajiksi, on omalla esiintymisellään luonut tilanteen, jossa ulkomaalaispolitiikan ylilyönteihin ei voi puuttua eikä niitä kritisoida, jotta ei tulisi leimatuksi rasistiksi tai muukalaisvihaajaksi. Ovat toimineet samaan tapaan kuin kettutytöt eläinsuojelua vastaan. Sellaista politiikan lohkoa ei olekaan, jossa mitään kritisoitavaa ei olisi, mutta nämä “kriittiset” suojelevat ulkomaalaispolitiikkaa kaikelta kritiikiltä."

IDA kirjoitti...

tapio:

Jep. Olen sanaton.

Tai toisaalta tuo kertoo miksi Vihreä puolue ei suojele luontoa vaan ajaa ison rahan intressejä: Ne, joilla on massia taskussa, ovat niitä joihin on hinku samaistua ja ne eivät koskaan sano mitään noloa vaan tekevät tarjouksia, joista pieni vihreä peikkokaan ei voi kieltäytyä.

On pienille vihreille peikoille silti äärimmäisen noloa, että näön vuoksi joutuu ajamaan vihreää politiikkaa, koska vihreissä on luonnonsuojelijoita. Niistä pitäisi päästä eroon. Silloin saataisiin ratkaiseva komitea pystyyn

:D

Tapio Tuuri kirjoitti...

Ida:

Voisin olla Oden kanssa monesta asiasta samaa mieltä, ellei hänellä olisi niin paljon ennakkoluuloja, siis niin paljon että hän muuttaa heti mielipidettään, jos kuulee, että jokin ns. maahanmuuttokriitikko on hänen kanssaan samaa mieltä.

hannes kirjoitti...

Odessa ärsyttää - ja sen kautta kaikki fiksukin mitä joskus laskee suustaan - on olematon itseluottamus, tosin se on lähes jokaiselle poliitikolla elinehto. Nuoltava ainna sitä mistä ääni/raha tulee....

Vallankumousta ja manifestia odotellessa. :)

Ilkka kirjoitti...

Lukaisin Oden jutut. Tavallaan ymmärsin, tavallaan taas en.

Eli kait tajusin mitä tarkoitti mutta mielestäni Ode on oikeassa vain osan ihmisistä kanssa.

Näin muuten mielenkiintoista seurata mitä eurovaaleissa tulee käymään.

Ja miten Halla-ahon 2011 eduskuntavaaliehdokkuuden kanssa käy.

Sitä odotellessa skål!

*hörps*

IDA kirjoitti...

"Lukaisin Oden jutut. Tavallaan ymmärsin, tavallaan taas en.

Eli kait tajusin mitä tarkoitti mutta mielestäni Ode on oikeassa vain osan ihmisistä kanssa."

Itse olen aina sanonut, että Vihreiden kannattaisi ruveta keskustelemaan skinien kanssa. He ovat juuri sillä dialogin asteella, jossa Vihreät nyt - ja Ode - itse menevät.