keskiviikko 6. toukokuuta 2009

Mitä ajattelin tänään 1.30298

Ajattelin kolmosia, joista kaksi on identtisiä, mutta yksi ei. Uskoisin, että tuossa asemassa kaikki kolme oppivat rajallisesta elämästä asioita, jotka monille muille jäävät arvoituksiksi.

Mietin myös konservatiivista vallankumousta, jonka manifestin kirjoitamme Jaskan kanssa, kun seuraavan kerran olemme kännissä. Perusluonteeltaan raittiille ihmisille asia voi viedä aikansa, mutta konservatismin ydin on tietenkin traditio, eivätkä kiljutönkät ja pontikkapannut ikuisesti piilossa pysy, joten: Voitto tai kuolema!

Yksi ongelma on, että Suomen kansa on perusluonteeltaan erittäin demokraattista. Hierarkiat, joihin konservatiivisuus voisi nojautua puuttuvat tai eivät ainakaan ilmene niin selkeinä, kuin monissa muissa valtioissa. Siksi on nojattava ajatuksiin ja ideoihin, joista ensimmäisenä tuli mieleen Koti, Uskonto ja Isänmaa. Konservatiivisen vallankumouksen ydin voisikin olla siinä. Koti nähdään yksityisenä alueena, jota on kunnioitettava; Isänmaa avoimena ja julkisena alueena, jota on puolustettava; ja uskonto ( tässä siis laajasti käsitettynä ) taas kommunikaatiokenttänä, joka toimisi kotien välillä.

Koska kyseessä on vallankumous pitää manifestin tietenkin olla hyökkäävä ja hyökkäystä pitäisi seurata ansaitun voiton. Uskon sen onnistuvan. Vastus on kuitenkin jotain niin tyhjää, kuin erilaiset Vanhaset ja kumppanit.

5 kommenttia:

hannes kirjoitti...

Tätä pitää vanhan ehdottomasti kannattaa. :)

IDA kirjoitti...

Siitä se lähtee! Eksponentiaalinen kasvu ;)

Tiedemies kirjoitti...

Vastus on kuitenkin jotain niin tyhjää, kuin erilaiset Vanhaset ja kumppanit.

Varautukaa nyt edes johonkin vähän kovempaan kuin keski-ikäiseen playboyhin ja muutamaan kukkahattutätiin.

IDA kirjoitti...

"Varautukaa nyt edes johonkin vähän kovempaan kuin keski-ikäiseen playboyhin ja muutamaan kukkahattutätiin."

No ok.

Täytyy ottaa kahdet kännit sitten. Meinattiin, että te olisitte kääntyneet meidän puolelle heti ekasta iskusta ;)

Metallityöväenliitto kirjoitti...

Konservatiivisuuus on vallankumousten vastustamista, sanoo vanha vallankumouksiin väsynyt metallityömies. Kun aikansa sorvaa, tulee reaktionääriksi. Jos palattaisiin vain siihen 50-lukuun, sillä erolla että Väinö Tanner pääsisi pääministeriksi...