perjantai 29. toukokuuta 2009

Koiraihmisiä

Tiedemies linkitti aikanaan tähän videoon. Kirjoitin silloin pitkähkön, "filosofisen" tekstin nimeltä Koiraihmisiä, mutta ajattelin, että antaa olla, mitä sitä ilkeilemään.

Olen jo unohtanut mitä jutussa kirjoitin, mutta tänään asia tuli mieleen törmätessäni Hommafoorumilla Vihreän langan juttuun, jossa pyhästi todisteltiin, että taisteleva vihervasemmisto ei äärioikeistolaisen väkivallan uhan vuoksikaan aio provosoida väkivaltaa ja koska toistan tylysti itseäni - ei kuulu tapoihin ;) - yritän luoda jo unohtuneesta ideasta jotain kehystä tähän.

Itse olen siis pian kymmenisen vuotta ollut mukana suomalaisen "äärioikeiston" pimeimmässä ytimessä, tai kuten Vihreiden mentaalinen guru Osmo "Ode" Soininvaara toteaa: Maahanmuuttajien potkimisyhdistyksessä. Yhtään tappelua, omaisuuden haltuunottoa tai omaisuuden tuhoamista en ole nähnyt. Eräänä Itsenäisyyspäivänä tuhatlukuinen joukko, josta samainen Osmo muuten totesi, että sieltä pitäisi rekrytoida tulevaisuuden päättäjät, ryösti Suomen lipun erään rauhallisen, yksikseen seisoskelleen nuoren naisen kädestä ja poltti sen, mikä kai voidaan laskea poliittiseksi väkivallaksi, jossa järjestäytyneet kansallismieliset ovat olleet mukana. Muuta ei tule mieleen. Valitettavasti itse en tuolloin ollut paikalla. Seuraavan vuoden itsenäisyyspäivänä meitä oli joku kymmenkunta, jotka olisimme tervehtineet vihervasemmiston mielenosoitusta Suomen lipulla, mutta heidän mielenosoituksensa oli situationistisistä syistä peruttu, koska oli julistettu voimaan jonkinlainen naamioitumiskielto. Siinä kaikki. Yhtään väkivallan tekoa en edes muista suunnitellun.

Tuosta videosta minulle ei tule mieleeni oikein muuta kuin, että siinä kansanedustajan arvolle sopimattomasti käyttäytyvä Chelseafani lähti hyvinkin puhtaan ammattitaitoisesti sinne minne kuului ja se kuinka pienempänä sanottiin ihmistyypeistä, että on kissaihmisiä ja on koiraihmisiä. Luulen, että "me" olemme enempi kissaihmisiä ja nuo joita tuolla alussa linkitetyllä videolla näkyy niitä koiraihmisiä.

PS.

Heti perään toinen tyypillinen juttu vihervasemmiston punaisemmalta siiveltä. Tuo kertoo itse itsestään niin paljon, että kysyn vain, että onko se nyt niin hienoa seisoa neekerin olkapäillä kertomassa, että katsokaa kuinka rohkeasti uskalsin kohdata ihmisen? Ja samalla solvata asiattomasti muita rasisteiksi ja muukalaiskammoisiksi. Suorastaan pateettisen säälittävää.

Vihreiden ja Vasemmistoliiton viisaammilta jäseniltä tai äänestäjiltä, joita toki on, kysyisin kuinka te kehtaatte? Sillä tuo on se keskeinen eetos, jonka puolueenne itse itsestään välittävät, ilman minkäänlaisia välissä olevia mediavääristelyjä.

5 kommenttia:

Vasarahammer kirjoitti...

Vasemmiston kynnys turvautua väkivaltaan on huomattavasti alhaisempi kuin ns. "äärioikeiston". Tämä tosiasia ei valitettavasti tule esille valtamediassa, mutta se on totuus.

Näin on myös muualla Pohjoismaissa ja Euroopassa.

IDA kirjoitti...

Tuo taitaa tosiaan olla laajemminkin totta.

Kärjistäen voisi kai sanoa, että Euroopan varsinaisen äärioikeiston aika menee Benoistia ja Leviniä lukiessa, kun taas vihervasemmiston kärkijoukkoja jo Aku Ankka pitkästyttää ;)

Metallityöväenliitto kirjoitti...

No, äärioikeistollahan ei ole ainakaan Suomessa joukkovoimaa juuri ollenkaan, joten se ei sitä pysty käyttämään. Suomessakin jokaista äärioikeistolaista kohti on kymmenen äärivasemmistolaista - vai arvioinko suhteen alakanttiin? Millainen tulisi sisulaisten nörttien ja palestiinahuiveihin sonnustautuneiden ronskien anarkistien yhteentörmäyksestä? Tuskin sitä tilannetta koskaan näemme.

Neljännen polven punakaartilainen kun olen itsekin, surettaa että vasemmisto poliittisesti - sen eliitti ja avantgarde - on mennyt kansainvälisen suurpääoman asialle kansalliselta pohjalta järjestäytynyttä työväkeä vastaan.

IDA kirjoitti...

"Millainen tulisi sisulaisten nörttien ja palestiinahuiveihin sonnustautuneiden ronskien anarkistien yhteentörmäyksestä?"

No senhän olisi nähnyt, jos naamiokielto ei olisi peruuttanut mielenosoitusta ;)

IDA kirjoitti...

"Neljännen polven punakaartilainen kun olen itsekin, surettaa että vasemmisto poliittisesti - sen eliitti ja avantgarde - on mennyt kansainvälisen suurpääoman asialle kansalliselta pohjalta järjestäytynyttä työväkeä vastaan."

Pidetään visusti mielessä, että avantgarde on tässä. Välillä notkahduksia välillä huippuja, ei kunnon dialogia koskaan yhden elämän aikana.

Edes rähinää et saa älyllisesti aikaisesti vaikka vähän provoilisit ;)