maanantai 25. toukokuuta 2009

Kupla

Vaikka Suomessa ei ole oikeaa eliittiä on Suomessa umpiomainen kupla, jonka sisällä elävät sanomalehtimiehet.

EU on jäänyt eliitin hankkeeksi, mutta niin ovat historiassa jääneet monet muutkin isot asiat, esimerkiksi Suomen itsenäisyys. Ei sekään aikoinaan tavallisia kansalaisia juuri hetkauttanut, vaikka sen nimeen nyt niin kovasti vannotaan.


Ihan totta hei siis? Kiva kun Hesasrista kerrotaan tällaisia juttuja. Itse olen kokenut asian ihan täydelleen toisin.

Hypoteesina voisin esittää, että sanomatalon rotu on syntynyt niistä, joiden esi-isät eivät osallistuneet vuoden 1918 tapahtumiin tai edes toiseen maailmansotaan. Vaikea tuollaista täydellistä tolloutta on biologisesti muutenkaan selittää.

8 kommenttia:

Kumitonttu kirjoitti...

On kai se nyt päivän selvää, että lentäjän pojasta tulee parempi lentäjä kuin tavallisesta jannusta. Myös teollisuuden pohatat onnistuvat kasvattamaan lapsistaan keskimääräistä useammin itselleen hyvän jatkajan, samoin kuin maanviljelijät tai sepät itselleen

Lienee myös selvää, että viranhaltijat kuten poliisit, papit tai opettajat sikiävät keskimääräistä useammin samoista sukujuurista. Myös muut viranhaltijat, kuten amanuenssit ja verovirkailijat saavat etua sukunsa taustoista.

Kymmenen pienen neekeripojan arvoinen kysymys onkin, että ajaako hyvä, kiltti ja tunnollinen virkamies kansalaisten etua vai onko virkarälssin etujen säilyminen ns. omaa napaa lähempänä.

Amerikkalaisen korruption vastaisen lain (FCPA) mukaanhan virkasuhteessa olevan ihmisen kestittäminen ei itsessään ole laitonta. Vasta silloin, kun kestitsemisellä pyritään tuottamaan suoranaista taloudellista hyötyä, teko muuttuu laittomaksi.

Kun puppet-talo sanoma maanittelee kansaa äänestämään vain hyviä - eli oikeamielisiä - ehdokkaita EU-parlamenttiin, kolumni voikin muuttua uutisoinnista lahjonnaksi. Ei olisi mitenkään tavatonta, että lehdistö lyö kättä päälle poliittisen eliitin kanssa turvatakseen oman asemansa.

IDA kirjoitti...

Joo.

Vaikka kuinka mietin niin itse en tunne henkilökohtaisesti yhtään ihmistä, jonka lähisukulainen ei olisi antanut henkeään tämän maan itsenäisyyden puolesta.

On jotenkin tyhjän ammottavan kammottavaa, että tuollaisia tyyppejä, kuin tämä Hesarin kirjoittaja, kasvaa nykyään kuin sieniä sateella.

Ilkka kirjoitti...

Pum-pi-dum.

IDA kirjoitti...

Tässä juuri funtsitaan voiko konservatiivista vallankumousta tehdä olematta vilpittömän pateettinen?

Mukana? Meiltä ei oikeastaan puutukaan kuin atomipommi ;)

Anonyymi kirjoitti...

No, ei tuo nyt ihan mahdoton väite ole. Ehkä jo vuonna -17 asian merkitys alkoi olla suurelle joukolle jotensakin selvä, mutta "suomalaisuuden" käsitettä eivät vielä 1800-luvulla tunteneet kuin ne pari ruotsinkielistä heeboa, joista joku satuili, joku runoili ja kolmas paistatteli myöhemmin setelissä.

Metallityöväenliitto kirjoitti...

Kyllä tosiasiana pysyy, että sivistyneistön suomalaisuusprojekti oli ylhäältäpäin ohjattu asia, vähän niin kuin monikulttuurisuus ja suvaitsevaisuus nykyisin. Sata vuotta sittenkin valiteltiin, kun rahvaan tiedostamistaso oli niin alhaisella tasolla.

IDA kirjoitti...

Kansansivistystyö toki on hieman eri asia, kuin itsenäisyyden tavoittelu ja puolustaminen, vaikka osittain siihen liittyikin.

Anonyymi kirjoitti...

"EU-parlamenttiin tulisi valita ehdokkaista kyvykkäimmät." Niinpä.
On Timosella mennyt sekaisin virkaan nimittäminen ja demokratiassa äänestäminen. ( no EU ei ole demokratia)
EU-parlamenttiin ei ole pätevyysvaatimuksia, sama koskee Eduskuntaa.
Vaarallista puhetta tuo kyvykkyysvaatimus, tarkoittaako se esim Jakobsonin ehdottamaa valiojoukkoa vai Stubbin masinoimaa SUOMI-brandy-poppoota?